Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νέα μεγάλη διάκριση για τον ΕΦΕΤ! Κερδίζει την παγκόσμια αναγνώριση!

Σπουδαία νέα!

17 Φεβρουαρίου 2020 16:03
Νέα μεγάλη διάκριση για τον ΕΦΕΤ! Κερδίζει την παγκόσμια αναγνώριση!

Η δουλειά του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μοιάζει να εξαργυρώνεται, εφιστώντας προσοχή για συγκεκριμένο τρόφιμο, με τον οργανισμό να κερδίζει την αναγνώριση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council) έλαβε και για την περίοδο 2019-2020, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον Φορέα, στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης κι αναβάθμισης των υπηρεσιών του για τον αποτελεσματικό έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, οι Υπηρεσίες του σημείωσαν ακόμη μια σημαντική επιτυχία στον τομέα του εργαστηριακού ελέγχου του ελαιολάδου.

Συγκεκριμένα, τα Εργαστήρια Δοκιμών κι Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ συμμετείχαν επιτυχώς σε διεθνείς διεργαστηριακές ασκήσεις ελέγχου ικανότητας εργαστηρίων, με βάση τις σχετικές απαιτήσεις της απόφασης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας IOC Decision No DEC-III-2/109-VΙ/2019, 20/02/2019.

«Μη δίνετε αυτό το ποτό στα παιδιά σας»! Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Συναγερμό σήμανε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ειδικά για την προστασία των παιδιών από τους γονείς τους, καθώς προχωρά στην ανάκληση μη ασφαλούς ποτού αλόης με γεύση ανανά με την επωνυμία «ΟΚF Aloe drink pineapple taste» από την αγορά, στην οποία υπάρχουν αυτά τα τρόφιμα-θάνατος.

Συγεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας-Τμήμα Α', διαπίστωσε ότι το προϊόν με την ανωτέρω εμπορική επωνυμία βρέθηκε μη κανονικό ως προς την ονομασία πώλησης διότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των χυμών. Επίσης το προϊόν βρέθηκε μη ασφαλές διότι περιέχει τη χρωστική Ε102 και δεν πληροφορεί τους καταναλωτές ότι «η χρωστική Ε102 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά» όπως επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία.

Πρόκειται για το ποτό με γεύση ανανά, σε πλαστική συσκευασία των 500 ml, με αριθμό παρτίδας Μ 26.04.2018 03 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 25.04.2020, που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα από την εταιρεία OKF Corporation και εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Αφοί Καραμανλή ΑΕ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να έχουν υπόψη τους ότι το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί από παιδιά.

"Τυριά - θάνατος! Πετάξτε τα" - Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Τρώτε πολλά τυριά; Ξανασκεφτείτε το! Ποια γνωστά τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν τον καρκίνο σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ;

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή με αυτά τα τρόφιμα – καρκίνος! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός, σε κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρεται και καταγγέλλει πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

"Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου." "Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας". Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, είχε μιλήσει και για τρόφιμο που έχουμε όλοι στα σπίτια μας, αλλά πρέπει να το πετάξουμε.

Ανατροπή βόμβα από τον ΕΦΕΤ: Τι συμβαίνει με τρόφιμα που καταναλώνουμε;

Τεράστια ανατροπή έγινε από τον ΕΦΕΤ αφού ανακοίνωσε ποια είναι τα τρόφιμα που δεν παθαίνουν τίποτα όσος καιρός και να περάσει! Ποια είναι όμως αυτά;

Δεν χρειάζεται πια να πετάτε στα σκουπίδια όλα τα φαγητά που σας περισσεύουν!

Φυτικά βούτυρα: διάρκεια 2 χρόνια

Είτε πρόκειται για φυστικοβούτυρο, είτε για αμυγδαλοβούτυρο, είτε για βούτυρο από κάσιους κ.ο.κ. τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το διατηρήσετε για περίπου 2 χρόνια, αν παραμείνει κλειστό. Αν το έχετε ανοίξει, η διάρκεια ζωής μειώνεται στους 6 μήνες κι αν είναι φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μήνες. Ωστόσο, να σας πούμε ότι ο ΕΦΕΤ, έχει δώσει λίστα με τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε.

Λαχανικά τουρσί: διάρκεια 2 χρόνια

Το τουρσί μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και δυο χρόνια μέσα στο ντουλάπι, αν δεν έχει ανοιχτεί. Ακόμη, όμως, κι αν έχει ανοιχτεί, μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο μέχρι κι έναν χρόνο.

Ξηροί καρποί: διάρκεια 2 χρόνια

Αν είναι σφραγισμένοι σωστά, οι ξηροί καρποί μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο μέχρι και δυο χρόνια, με τα αμύγδαλα να έχουν ιδιαιτέρως μεγάλη διάρκεια ζωής. Η σκληρή δομή τους βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας τους και τα αμύγδαλα, λόγω του ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε βιταμίνη Ε, έχουν μικρότερο κίνδυνο να χαλάσουν.Φασόλια σε κονσέρβα: διάρκεια 2 ή περισσότερα χρόνια
Τα όσπρια σε κονσέρβα ξεκινούν να χάνουν την υγρασία τους έπειτα από δύο χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα, ίσως να θέλουν περισσότερο μαγείρεμα, αλλά και πάλι μπορείτε να τα φάτε.

Ψάρι κονσέρβα: διάρκεια 3 χρόνια

Ο τόνος κονσέρβα είναι πάντα ασφαλής για κατανάλωση, καθώς διαρκεί 3 χρόνια όταν αποθηκεύεται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μόλις ανοιχτεί, το περιεχόμενο μπορεί να μπει στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή να καταψυχθεί για μέχρι 2 μήνες.

Ξερές φακές και φασόλια: επ’ αόριστον

Τα τρόφιμα αυτά μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια, αλλά μετά τον ένα χρόνο μπορεί να χρειαστούν περισσότερη ώρα μαγείρεμα. Αποθηκεύστε τα σε γυάλινο δοχείο, σε ένα δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος και μην τα πλύνετε, παρά μόνο πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Καστανή ζάχαρη: επ’ αόριστον

Η καστανή ζάχαρη μπορεί να διατηρηθεί για πάντα, αλλά αν την αφήσετε εκτεθειμένη, δεν θα έχετε την ίδια ποιότητα. Μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και βάλτε την κάπου δροσερά, σκοτεινά και ξηρά. Η άσπρη ζάχαρη μπορεί επίσης να διαρκέσει επ’ αόριστον αν αποθηκευτεί σωστά.

Αλάτι: επ’ αόριστον

Βάλτε το σε σφραγισμένο δοχείο η σακουλάκι και κρατήστε το σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αν δεν καταφέρουν να εισχωρήσουν ζουζούνια και βρωμιά, μπορείτε να το καταναλώνετε για πάντα.

Ρύζι: επ’ αόριστον

Αν δεν έχει μαγειρευτεί, τοποθετήστε το σε δοχείο ή αφήστε το στο σακουλάκι του, βάζοντάς το μέσα σε σακουλάκι ψυγείου κι αφήνοντάς το σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος.

Μέλι: επ’ αόριστον

Το μέλι είναι μια εκπληκτική τροφή που δεν χαλάει ποτέ. Σκεφτείτε ότι επιστήμονες βρήκαν μέλι μέσα σε αιγυπτιακό τάφο 3 χιλιάδων ετών και μπορούσε να καταναλωθεί. Κάποιοες εταιρίες βάζουν ημερομηνία λήξης στο πακέτο και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να κρυσταλλώσει, αλλά θα διατηρηθεί στο ράφι για πάντα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share