Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Δίδυμα 2μηνών διαγνώστηκαν από μια σπάνια μορφή καρκίνου...8 χρόνια μετά η εικόνα τους συγκινεί!

Αληθινές μαθήτριες της ζώης!

17 Φεβρουαρίου 2020 08:26
Δίδυμα 2μηνών διαγνώστηκαν από μια σπάνια μορφή καρκίνου...8 χρόνια μετά η εικόνα τους συγκινεί!

Αυτά τα δίδυμα μόλις 2 μηνών διαγνώστηκαν από καρκίνο, όταν είδα το στομάχι τους να φουσκώνει και να πρίζεται. Η συνέχεια ραγίζει καρδιές...

Στις 4 Ιουλίου 2007, η Αλίσσα και ο Μάιλ Ντούν απέκτησαν τις δίδυμες Ισαμπέλλα και Μαντελίν. Οι νεαροί γονείς ήταν τρισευτυχισμένοι – λίγες μέρες μετά την γέννα, επέστρεψαν σπίτι με δύο υγιή κοριτσάκια. Ή έτσι νόμιζαν όλοι.

Μόλις 2 μήνες αργότερα ανησύχησαν όταν παιδίατρος τους παρατήρησε ότι το στομάχι της Μαντελίν ήταν πρησμένο. «Ήταν φανερό ότι η έκφραση του γιατρού άλλαξε. Νομίζω ότι και οι δύο καταλάβαμε ότι αυτός δεν θα ήταν ένας συνηθισμένος έλεγχος», θυμάται ο Μαντελίν. Όλα τα δίδυμα έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ τους και ακόμα και στα δύσκολα είναι μαζί, όπως και αυτά που διαγνώστηκαν από λευχαιμία...

Η Μαντελίν έκανε υπέρηχο. «Όταν πρωτοπήγαμε εκεί, δεν υπήρχε περίπτωση θα ήταν καρκίνος, γιατί ήταν πολύ μικρή… αλλά τότε ο γιατρός άρχισε να κουνάει το κεφάλι του και είπε ότι ήταν», θυμάται η Αλίσσα. Όντως, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι στους 2 μόλις μήνες η Μαντελίν είχε αναπτύξει μια σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου.

Αλλά σύντομα οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ακόμα χειρότερα νέα. Οι νεαροί γονείς σοκαρίστηκαν όταν και η Ισαμπέλλα άρχισε να εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα. Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν το χειρότερο: και οι δύο αδερφές είχαν ακριβώς τον ίδιο τύπο καρκίνου στο ίδιο σημείο.

Η κατάσταση τους χειροτέρευε και βλέποντας ότι τα συκώτια τους ήταν ήδη γεμάτα καρκινικά κύτταρα, οι γιατροί μπορούσαν να τους κάνουν μόνο ισχυρή χημειοθεραπεία και να τις κρατούν απομονωμένες. Ούτε οι γονείς τους δεν επιτρεπόταν να τις αγγίζουν.

Αλλά σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην ανάρρωση, οι γιατροί έβαλαν την Ισαμπέλλα και την Μαντελίν μαζί κατά τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπείας. Και για πρώτη φορά μετά από καιρό η υγεία και η διάθεση τους βελτιώθηκαν σημαντικά. «Μας άφησαν να τις βάλουμε μαζί για πρώτη φορά και αναγνώρισαν η μία την άλλη. Ήταν πολύ σημαντικό. Άρχισαν να κλοτσάνε και να χαμογελάνε. Είχαν ένα μήνα να το κάνουν αυτό», θυμάται η Αλίσσα.

Η βελτίωση συνεχίστηκε και μέσα σε μερικές εβδομάδες μπόρεσαν να επιστρέψουν σπίτι, όπου έκαναν επιπλέον θεραπεία. Μήνες μετά τα συνταρακτικά νέα, συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ήταν 14 Δεκεμβρίου και η οικογένεια είχε μαζευτεί στο σπίτι, το οποίο ήταν ήδη στολισμένο για τα Χριστούγεννα.

Το τηλέφωνο χτύπησε και στην άλλη άκρη άκουσαν κάτι που αποτελεί πραγματικό θαύμα των Χριστουγέννων: δεν υπήρχε ίχνος της ασθένειας σε καμία από τις δίδυμες.

Δίδυμα 2μηνών διαγνώστηκαν από μια σπάνια μορφή καρκίνου...8 χρόνια μετά η εικόνα τους συγκινεί!

Από εκείνη τη μέρα, η Ισαμπέλλα και η Μαντελίν έχουν γιορτάσει πολλά Χριστούγεννα και γενέθλια μαζί με τους γονείς τους. Είναι δύο υγιή και ευτυχισμένα κορίτσια και είναι χαρούμενα που είναι ζωντανά μετά από το μαρτύριο που πέρασαν τόσο νωρίς στην ζωή τους.

Δείτε τον Μαντελίν και την Αλίσσα να λένε την συγκινητική ιστορία τους στο βίντεο:

Οι πιθανότητες οι δίδυμες να γεννήθηκαν με αυτόν τον σπάνιο καρκίνο στο ίδιο σημείο του σώματος είναι ελάχιστες. Αλλά το ίδιο απίθανο ήταν να αναρρώσουν χωρίς επιπλοκές ή υποτροπές, κι όμως συνέβη!

Ευχόμαστε στην Ισαμπέλλα, την Μαντελίν και τους γονείς τους πολλά ευτυχισμένα χρόνια με υγεία!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share