Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Αδιανόητο! Πέταξαν γυναίκα έξω από σούπερ μάρκετ επειδή δεν φορούσε μάσκα για τον κορωναϊό! (video)

Τρέλα!

16 Φεβρουαρίου 2020 22:59
Αδιανόητο! Πέταξαν γυναίκα έξω από σούπερ μάρκετ επειδή δεν φορούσε μάσκα για τον κορωναϊό! (video)

Ένα αδιανόητο περιστατικό έλαβε τόπο στην Κίνα, με τους Αστυνόμους να βγάζουν με το ζόρι έξω από το μαγαζί γυναίκα, η οποία δεν είχε βάλει μάσκα για τον κορωναϊό, εξαιτίας του οποίου δύο Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι.

Είναι εμφανές ότι η Κίνα βρίσκεται σε τροχιά πανικού. Πόλεις όπως οι Ουχάν και Χουμπέι έχουν σηκώσει κυρίως το βάρος του δράματος. Σε αυτές, εξάλλου, τις πόλεις - φαντάσματα ο κόσμος έχει θρηνήσει τους περισσότερους νεκρούς.

Μάχη δίνουν κάθε στιγμή οι Κινέζοι για την εξασφάλιση μάσκας. Σε κάθε τους κίνηση τη φορούν, καθώς η νόσος μεταδίδεται σε απόσταση δύο μέτρων.

κορωναϊός

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος δεν φορά μάσκα;

Στο βίντεο του ρωσικού δικτύου RT φαίνεται ξεκάθαρα η αυστηρότητα ως προς την τήρηση κανονισμών που συμβάλλουν στη δημόσια ασφάλεια.

Γυναίκα που μπήκε σε σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα δέχθηκε όχι μόνο επίπληξη από τις Αρχές, αλλά οι αστυνομικοί την τράβηξαν από το σημείο και την έβγαλαν έξω. Ένας άνδρας την σέρνει στο πάτωμα, ύστερα εκείνη σηκώνεται, συνομιλεί με αστυνομικούς και όταν αρνείται να φορέσει μάσκα οδηγείται στην έξοδο.

«Βόμβα»! Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από τον κορωναϊό!

Γεγονός είναι ο πρώτος θάνατος από τον φονικό κορωναϊό στην Ευρώπη, με έναν Κινέζο τουρίστα να υποκύπτει στη Γαλλία, έχοντας πρώτα παρουσιάσει τα σχετικά συμπτώματα, την ώρα που ειδικά στην Ασία η επιδημία καλπάζει.

Ο θάνατος αυτός, μάλιστα, είναι και ο πρώτος εκτός Ασίας. Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο της χώρας έχασε τη ζωή του ο τουρίστας.

κορωναϊός θάνατος

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 66.492 κρούσματα του κορωνοϊού σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, περιλαμβανομένου και του πρώτου στην Αφρική. Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 1.523.

Πανικός στη Βρετανία! Κινέζα που είχε κορωναϊό βρέθηκε σε εκδήλωση κοντά στο Κοινοβούλιο με Υπουργό της Κυβέρνησης!

Πανικός φαίνεται να επικρατεί στη Βρετανία, την ώρα που η Ασία βρίσκεται σε «αναβρασμό», με μια Κινέζα γυναίκα να επιβεβαιώνεται ως το 9ο κρούσμα κορωναϊού, η οποία φαίνεται να έχει παραστεί σε μια εκδήλωση κοντά στο Κοινοβούλιο της χώρας, με παρούσα μάλιστα Υπουργό της Κυβέρνησης.

Η γυναίκα αυτή ήταν ένα από 250 άτομα που συμμετείχαν στο συνέδριο των λεωφορείων στο Ουέστμινστερ, όπου μάλιστα βρισκόταν η Υπουργός Μεταφορών, Βαρώνος Βέρε του Νόρμπιτον.

κορωναϊός

Τρεις μέρες αργότερα, η Κινέζα ξενιστής του γονικού ιού πήγε σε νοσοκομείο του Νοτίου Λονδίνου την Κυριακή (8/1) μέσω Uber, με την παρουσία της να κάνει λόγο για πιθανότητα κρουσμάτων σε εκατοντάδες πολιτών, που χρησιμοποιούσαν τα Μέσα Μεταφοράς, με τον φόβο εξάπλωσής του.

Η Βαρώνος Βέρε, μάλιστα, είχε χρησιμοποιήσει λεωφορείο, για να βρεθεί στο συνέδριο, κάτι που σήμανε περαιτέρω συναγερμό, ενώ σήμερα (14/2) καταγράφηκαν 750 περιπτώσεις ασθενών, που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τον κορωναϊό. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έλαβαν e-mail για το γεγονός, ότι κάποιος σε αυτό είχε τον κορωναϊό, μαζί με γράμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οδηγίες για το πώς να προφυλαχθούν.

Στην ουσία, οι οδηγίες αναφέρουν πως όποιος νομίζει ότι έχει τον ιό αυτόν, πρέπει να μείνει στο σπίτι και να καλέσει για ασθενοφόρο, ώστε να διακομιστεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Όλες αυτές οι οδηγίες δόθηκαν, γιατί υπάρχει πια υπαρκτός ο φόβος εξάπλωσης, εξαιτίας του κρούσματος της προαναφερθείσας γυναίκας. «Αν μια αρχική περίπτωση κρούσματος βρίσκεται σε περιοχή με πολύ κόσμο, τότε αυξάνεται το ρίσκο», είπε η Ρόμπιν Τόμπσον, επιδημιολόγος, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κεντρικό Λονδίνο, όπου ασθενής ζήτησε να εξεταστεί, έχοντας συμπτώματα.

Νοσοκομείο στη Βρετανία, μάλιστα, έχει κλείσει λόγω του κορωναϊού, καθώς η περιοχή έχει πληγεί από αυτόν, ενώ στο σύνολο τον τελευταίο μήνα έχουν εξεταστεί 2.512 Βρετανοί για τον ίδιο λόγο, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να στοχεύει στους χίλιους την ημέρα, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η υπόθεση.

«Είναι πολύ πιθανό στη Βρετανία να δούμε περισσότερες περιπτώσεις να εξαπλωθεί η επιδημία όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός», είπε ο καθηγητής και υπεύθυνος Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου, Κρις Ουίτι, με τον πρόεδρο του αγγλικού ΕΣΥ, Σάιμον Στίβενς, να ζητά από τους ασθενείς να απομονωθούν από μόνοι τους, προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share