Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός κοντά στο Καρπενήσι!

Συναγερμός!

16 Φεβρουαρίου 2020 18:50
Σεισμός κοντά στο Καρπενήσι!

Σεισμός κοντά στο Καρπενήσι σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (16/2), με τον εγκέλαδο να χτυπά, όπως και στη Σαμοθράκη.

Η σεισμική δόνηση βρέθηκε στους 2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε στα 26 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Βοιωτίας, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Ισχυρή φωτιά σε διαμέρισμα!

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Αθήνας όταν ισχυρή φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Ηπείρου. Ενώ λίγη ώρα πριν νεκρός βρέθηκε ένας άντρας ο οποίος έπεσε στις ράγες του μετρό στον Άγιο Ιωάννη.

Το ρεύμα της οδού Λιοσίων προς την πλατεία Βάθης αυτή τη στιγμή έχει κλείσει και μέχρις ώρας δεν υπάρχει ενημέρωση για τραυματίες ή εγκλωβισμένους.

Συναγερμός στο Νέο Κόσμο: Νεκρή ανασύρθηκε μετά από φωτιά στο διαμέρισμά της!

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στο Νέο Κόσμο όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της, ενώ σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο ανοιχτά της Καρπάθου.

Οι πυροσβέστες και το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έσπευσαν αμέσως στο σημείο ανέσυραν νεκρή από αναθυμιάσεις την ηλικιωμένη γυναίκα, που εντοπίστηκε στο σαλόνι του διαμερίσματος, το οποίο ήταν γεμάτο καπνό

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα περίπου ηλικίας 70 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Τα αίτια για την τραγωδία διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Συναγερμός στην Λάρισα: Μεγάλη φωτιά στη Μελιβοία!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Λάρισα μετά από φωτιά σε καστανιές, που ξέσπασε στην περιοχή της Μελιβοίας, τη Δευτέρα το βράδυ.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο, όπου έχουν σπεύσει έξι πυροσβεστικά οχήματα με 20 άντρες.

Το σημείο είναι δύσκολο στην πρόσβαση λόγω του δύσβατου του εδάφους. Να σημειωθεί ότι ακόμα μια πυρκαγιά σημειώθηκε σε αποθήκη στην Θεσσαλονίκη!

Φωτιά σε γραφεία πασίγνωστου ομίλου! Συναγερμός στη Συγγρού!

Φωτιά ξέσπασε στα γραφεία του ομίλου 24 MEDIA. Η φωτιά προκλήθηκε σε ασανσέρ του κτιρίου που στεγάζεται η 24 MEDIA επί της λεωφόρου Συγγρού. Σοκ προκαλεί το βίντεο με τον απεγκλωβισμό των κατοίκων της πολυκατοικίας που ξέσπασε φωτιά στο Φάληρο!

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο, καθώς υπήρχαν αναφορές ότι μύριζε κάτι καμένο. Οι πυροσβέστες έβγαλαν από το κτίριο τους εργαζομένους της 24 MEDIA και της Nielsen, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε πιάσει φωτιά ασανσέρ του κτιρίου, η οποία έσβησε από την πυρασφάλεια. Η Πυροσβεστική αφού διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κίνδυνος, αποχώρησε από το σημείο και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας! (photo)

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βάθης, επί της οδού Μαιζώνος 3, με πυρκαγιά να ξεσπάει χθες και στην Αγία Παρασκευή!

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε τη 01:50 τα ξημερώματα για πυρκαγιά. Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις με 18 πυροσβέστες και 7 οχήματα. Η φωτιά περιορίστηκε σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου, ενώ τα αίτια ερευνώνται.

"Έμεινα 1,5 ώρα μέσα στο κρύο..." Συγκλονίζουν τα λόγια της γυναίκας που εγκλωβίστηκε στην φωτιά!

Ισχυρή φωτιά σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην περιοχή του Φαλήρου. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν δυο γυναίκες.

Η περιγραφή των τραγικών στιγμών στη φωτιά πραγματικά συγκλονίζει!

Όπως λέει «η φωτιά ξεκίνησε από τον 5ο όροφο. Η κυρία ήθελε να το κάψει το σπίτι της. Οι φλόγες ανέβηκαν στον 6ο όροφο, εγώ έμενα στον 8ο».

«Ανέβηκαν τα παιδιά της πυροσβεστικής και με έσωσαν, ο Θεός να τα έχει καλά. Ήμουν 1,5 ώρα έξω στο κρύο. Έλεγα "καίγομαι ζωντανή, βοήθησε με Θέε μου". Σώθηκα με τη βοήθεια του Θεού» συμπληρώνει η γυναίκα η οποία απεγκλωβίστηκε από την ταράτσα του κτηρίου.

Την ίδιά ώρα οι πυροσβέστες αναζητούν τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Πρωτέως αξιολογώντας τα ευρήματα από το σπίτι αλλά και τις μαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας.

Νωρίτερα είχαν καταγραφεί δραματικές στιγμές με τους πυροσβέστες να χρησιμοποιούν κλιμακοφόρα προκειμένου να απεγκλωβίσουν αρχικά την ηλικιωμένη ένοικο του διαμερίσματος από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγία και στη συνέχεια άλλη μια μεγάλης ηλικίας γυναίκα από την ταράτσα του κτηρίου.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα από τη φωτιά και ανασύρθηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους. Πριν να επιβιβαστούν, μάλιστα, στα ασθενοφόρα τα οποία έσπευσαν στην περιοχή, οι δύο γυναίκες είπαν «ευχαριστώ» σε διασώστες και πυροσβέστες.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενοίκου της πολυκατοικίας, η οποία μαζι με άλλα 7-8 άτομα βγήκαν έγκαιρα από το κτήριο ακολουθώντας τις οδηγίες των πυροσβεστών.

«Μένω στον τέταρτο όροφο. Το πρωί ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα μια γειτόνισσα, μας έπνιγαν οι καπνοί, είχε ήδη έρθει η πυροσβεστική και ανέβηκα στον πέμπτο όροφο όπου και ξεκίνησε η φωτιά και προσπαθούσαμε να ανοίξουμε μια πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματος, χωρίς αποτέλεσμα. Μας έδωσαν εντολή να κατέβουμε όλοι κάτω γιατί ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που κάηκε είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, ήταν στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια. Δυστυχώς ζει μόνη της και είχε φοβηθεί πάρα πολύ» λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από γείτονες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε ρεύμα, νερό και θέρμανση στο σπίτι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share