Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γερμανία: «Ντου» και συλλήψεις σε 12 τρομοκράτες! Αυτό ήταν το σχέδιό τους!

Τι ετοίμαζαν;

16 Φεβρουαρίου 2020 16:53
Γερμανία: «Ντου» και συλλήψεις σε 12 τρομοκράτες! Αυτό ήταν το σχέδιό τους!

Την εντολή κράτησης για 12 άνδρες, που ανήκαν σε ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση και είχαν ως στόχο την ανατροπή του πολιτικού καθεστώτος, έλαβαν οι Εισαγγελείς στη Γερμανία, κάνοντας «ντου» απέναντι στους ταραξίες, ενώ στη Μόσχα έγινε αιματηρή επίθεση μέσα σε εκκλησία.

Οι άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή, τέσσερις εκ των οποίων ως ύποπτοι για τη σύσταση ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι υπόλοιποι για παροχή σε αυτούς οικονομικής βοήθειας.

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν επιθέσεις με στόχο πολιτικούς, αιτούντες άσυλο και μουσουλμάνους και χθες ένας δικαστής ομοσπονδιακού δικαστηρίου ζήτησε την κράτησή τους εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

Οι άνδρες, ηλικίας από 20 ως 50 ετών, είχαν ονομάσει την οργάνωσή τους 'Der harte Kern' (Ο Σκληρός Πυρήνας), έγραψε σήμερα η εφημερίδα Welt am Sonntag προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε έξι διαφορετικά κρατίδια.

Οι ύποπτοι, κάποιοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, οδηγήθηκαν συνοδευόμενοι από αστυνομικούς στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλσρούης για την ακροαματική διαδικασία του Σαββάτου, όπως προέκυψε από οπτικό υλικό του Reuters TV.

Επικαλούμενη ερευνητές, η Welt am Sonntag έγραψε ότι οι ύποπτοι γνωρίστηκαν μέσω της εφαρμογής για κινητά WhatsApp -μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στην Facebook-και γνωρίστηκαν αργότερα.

Η ομάδα βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το τέλος του καλοκαιριού του 2019.

Στις εφόδους, οι αρχές βρήκαν υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ανέφερε το δημοσίευμα. Δεν υπήρξε κάποιο άλλο σχόλιο από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Ο γερμανικός νόμος προβλέπει την προφυλάκιση έως και έξι μηνών προσώπων που είναι ύποπτα για διάπραξη σοβαρών αδικημάτων και η περίοδος αυτή, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να παραταθεί μέχρι τον ένα χρόνο, σύμφωνα με νομικούς.

Σοκ! Νεκρό βρέφος 11 μηνών!

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένα βρέφος 11 μηνών βρέθηκε νεκρό. Το μωρό, συριακής καταγωγής μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, οι γιατροί όμως ανέφεραν χαρακτηριστικά πως το βρέφος έφερε και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, τα αίτια θανάτου του βρέφους στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ερευνώνται ακόμη.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε διαμέρισμα από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείται μαζί τους.

Βρέθηκε μωρό σε σκουπίδια!

Σοκ στη Σιγκαπούρη καθώς εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας βρήκαν μωρό μέσα σε σκουπίδια, μέσα σε μια ματωμένη σακούλα την ώρα που έψαχναν έναν κάδο απορριμμάτων. Τραγωδία σημειώθηκε στην Ηλεία με μωρό ηλικίας 1,5 έτους να πεθαίνει πιθανότατα από εισρόφηση.

Τοπικός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι αν δεν είχαν εντοπιστεί το νεογνό, μάλλον θα το είχε συνθλίψει το απορριμματοφόρο.

Πολλοί ήταν αυτοί που προσφέρθηκαν να το υιοθετήσουν, σύμφωνα με τις Αρχές. Εκτός από τα πολλά αιτήματα για υιοθεσία, τουλάχιστον έξι γυναίκες έχουν γράψει επιστολή στην εφημερίδα The New Paper λέγοντας ότι θέλουν να φροντίσουν ή να υιοθετήσουν το μωρό.

«Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για το μωρό», δήλωσε η Σαχιράχ Σλαμάτ 34 ετών, σε σχόλιό της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα.

«Νιώθω μεγάλη ζήλεια όταν βλέπω έγκυες. Η αδελφή μου έχει πέντε παιδιά (…) Θέλουμε τόσο πολύ να αποκτήσουμε κι εμείς ένα», πρόσθεσε.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το συμβάν.

Τραγωδία! Ξέχασαν 7 μηνών μωρό στο μπαλκόνι για 4 ώρες και βρήκε τραγικό θάνατο!

Τραγικό θάνατο φέρεται να βρήκε ένα μωρό 7 μηνών στη Ρωσία όταν οι γονείς του το έβγαλαν στο μπαλκόνι για να κοιμηθεί ενώ τα θερμόμετρα έδειχναν -20 βαθμούς Κελσίου.

Οι ρωσικές αρχές που διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό αναφέρουν ότι το μικρό παιδί πέθανε από το κρύο στο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην ανατολική επαρχία Χαμπαρόφσκ.

Κατά τις ίδιες πηγές στόχος των γονέων του βρέφους ήταν να «κοιμηθεί στον καθαρό αέρα». Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση, όπως και η χθεσινή ότι στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα μωρό ξεψύχησε αιφνίδια από ανακοπή καρδιάς!

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η 40χρονη μητέρα του βρέφους αρχικά σκόπευε να αφήσει μόνο για λίγα λεπτά το μωρό στο μπαλκόνι αλλά στη συνέχεια - άγνωστο γιατί - το ξέχασε και το θυμήθηκε μετά από πέντε ώρες.

Ως αιτία θανάτου του 7 μηνών βρέφους θεωρείται η υποθερμία.

Το τοπικό υπουργείο υγείας με ανακοίνωσή του μέσω Instagram μετά την τραγωδία συμβούλεψε τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά στο κρύο χωρίς επίβλεψη.

«Πάντα να ξέρετε πού και με ποιον είναι το παιδί σας. Μην αδιαφορείτε αν αντιληφθείτε ότι ένα παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο - τον χειμώνα ένα παιδί που αποπροσανατολίζεται ή τραυματίζεται στο δρόμο μπορεί να πέσει πολύ γρήγορα θύμα των χαμηλών θερμοκρασιών» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Κατά την ίδια πηγή την περίοδο των εορτών υπάρχει αύξηση στον τραυματισμό νεαρών παιδιών κυρίως λόγω πτώσεων, βεγγαλικών και εγκαυμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share