Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Βόμβα»! Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από τον κορωναϊό!

Συναγερμός!

15 Φεβρουαρίου 2020 12:21
«Βόμβα»! Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από τον κορωναϊό!

Γεγονός είναι ο πρώτος θάνατος από τον φονικό κορωναϊό στην Ευρώπη, με έναν Κινέζο τουρίστα να υποκύπτει στη Γαλλία, έχοντας πρώτα παρουσιάσει τα σχετικά συμπτώματα, την ώρα που ειδικά στην Ασία η επιδημία καλπάζει.

Ο θάνατος αυτός, μάλιστα, είναι και ο πρώτος εκτός Ασίας. Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο της χώρας έχασε τη ζωή του ο τουρίστας.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 66.492 κρούσματα του κορωνοϊού σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, περιλαμβανομένου και του πρώτου στην Αφρική. Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 1.523.

Πανικός στη Βρετανία! Κινέζα που είχε κορωναϊό βρέθηκε σε εκδήλωση κοντά στο Κοινοβούλιο με Υπουργό της Κυβέρνησης!

Πανικός φαίνεται να επικρατεί στη Βρετανία, την ώρα που η Ασία βρίσκεται σε «αναβρασμό», με μια Κινέζα γυναίκα να επιβεβαιώνεται ως το 9ο κρούσμα κορωναϊού, η οποία φαίνεται να έχει παραστεί σε μια εκδήλωση κοντά στο Κοινοβούλιο της χώρας, με παρούσα μάλιστα Υπουργό της Κυβέρνησης.

Η γυναίκα αυτή ήταν ένα από 250 άτομα που συμμετείχαν στο συνέδριο των λεωφορείων στο Ουέστμινστερ, όπου μάλιστα βρισκόταν η Υπουργός Μεταφορών, Βαρώνος Βέρε του Νόρμπιτον.

Τρεις μέρες αργότερα, η Κινέζα ξενιστής του γονικού ιού πήγε σε νοσοκομείο του Νοτίου Λονδίνου την Κυριακή (8/1) μέσω Uber, με την παρουσία της να κάνει λόγο για πιθανότητα κρουσμάτων σε εκατοντάδες πολιτών, που χρησιμοποιούσαν τα Μέσα Μεταφοράς, με τον φόβο εξάπλωσής του.

Η Βαρώνος Βέρε, μάλιστα, είχε χρησιμοποιήσει λεωφορείο, για να βρεθεί στο συνέδριο, κάτι που σήμανε περαιτέρω συναγερμό, ενώ σήμερα (14/2) καταγράφηκαν 750 περιπτώσεις ασθενών, που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τον κορωναϊό. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έλαβαν e-mail για το γεγονός, ότι κάποιος σε αυτό είχε τον κορωναϊό, μαζί με γράμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οδηγίες για το πώς να προφυλαχθούν.

Στην ουσία, οι οδηγίες αναφέρουν πως όποιος νομίζει ότι έχει τον ιό αυτόν, πρέπει να μείνει στο σπίτι και να καλέσει για ασθενοφόρο, ώστε να διακομιστεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Όλες αυτές οι οδηγίες δόθηκαν, γιατί υπάρχει πια υπαρκτός ο φόβος εξάπλωσης, εξαιτίας του κρούσματος της προαναφερθείσας γυναίκας. «Αν μια αρχική περίπτωση κρούσματος βρίσκεται σε περιοχή με πολύ κόσμο, τότε αυξάνεται το ρίσκο», είπε η Ρόμπιν Τόμπσον, επιδημιολόγος, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κεντρικό Λονδίνο, όπου ασθενής ζήτησε να εξεταστεί, έχοντας συμπτώματα.

Νοσοκομείο στη Βρετανία, μάλιστα, έχει κλείσει λόγω του κορωναϊού, καθώς η περιοχή έχει πληγεί από αυτόν, ενώ στο σύνολο τον τελευταίο μήνα έχουν εξεταστεί 2.512 Βρετανοί για τον ίδιο λόγο, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να στοχεύει στους χίλιους την ημέρα, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η υπόθεση.

«Είναι πολύ πιθανό στη Βρετανία να δούμε περισσότερες περιπτώσεις να εξαπλωθεί η επιδημία όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός», είπε ο καθηγητής και υπεύθυνος Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου, Κρις Ουίτι, με τον πρόεδρο του αγγλικού ΕΣΥ, Σάιμον Στίβενς, να ζητά από τους ασθενείς να απομονωθούν από μόνοι τους, προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share