Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

36χρονη πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στα πλευρά. Αυτό που εντόπισαν οι γιατροί θα σας σοκάρει!

Απίστευτο!

14 Φεβρουαρίου 2020 16:47
36χρονη πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στα πλευρά. Αυτό που εντόπισαν οι γιατροί θα σας σοκάρει!

Όταν μια 36χρονη από τον Καναδά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αρχικά με έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες οι γιατροί της έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις χωρίς όμως να βρουν κάποια πιθανή ασθένεια, σε αντίθεση με μια 17χρονη που διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γιατροί της έδωσαν μόλις τρεις μήνες ζωής.

Η Κάσιντι όμως άρχισε σταδιακά να εμφανίζει και άλλα συμπτώματα, έχασε 11 κιλά, έγινε αναιμική, δεν μπορούσε να χωνέψει τις τροφές και δεν κοιμόταν. Ο πόνος έφτανε μέχρι τα πλευρά της και τότε οι γιατροί εντόπισαν μια σκιά.

Αμέσως την ενημέρωσαν πως ήταν καρκίνωμα και μάλιστα σπάνιας μορφής, ο οποίος εμφανίζεται σε άτομα κάτω των 40 ετών.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι χημειοθεραπείες, έκανε συμπληρωματικές εξετάσεις που αποκάλυψαν την φρικτή, αλλά όχι θανατηφόρα ασθένεια.

Η Κάσιντι ενημερώθηκε πως είχε προσβληθεί από ένα σκουλήκι-ταινία! Όταν ρώτησε αν είναι καλά τα νέα, της είπαν οι γιατροί πως είναι καλύτερα από αυτό που είχαν διαγνώσει αρχικά. Το σκουλήκι ζούσε για περίπου 15 χρόνια στο συκώτι της ενώ το κόλλησε από ζώο το οποίο είχε φάει κάποιο τρωκτικό.

Το στομάχι της 16χρονης άρχισε να φουσκώνει και τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο στο τελευταίο στάδιο! Τότε όμως...

Όταν το στομάχι της αυτής της 16χρονης έφηβη άρχισε να φουσκώνει δεν φανταζόταν ότι ήταν κάτι τόσο σοβαρό. Πίστευε ότι συνέβαινε μόνο και μόνο επειδή έτρωγε πάρα πολλούς υδατάνθρακες, αλλά η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι!

Αλλά το στομάχι της συνέχισε να αυξάνεται και σύντομα η Πέιτον , δεν μπορούσε να κρατήσει κανένα φαγητό. Ένας γιατρός στο Barbados όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της, της είπε ότι είχε κύστες στις ωοθήκες και ότι έπρεπε να πάει πίσω στο σπίτι της, στην Aurora του Colorado. Το ίδιο συνέβη και με μια άλλη 14χρονη έφηβη, η οποία πάλεψε με τον καρκίνο, και της στάθηκαν όλοι με τον πιο συγκινητικό τρόπο!

Τρεις μήνες αργότερα – στα 16α γενέθλιά της τον Απρίλιο – η Πέιτον διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών 4ου σταδίου.

Η διάγνωση, ακούστηκε σαν θανατική καταδίκη στο μοντέλο που άνθιζε και έχτιζε την καριέρα του. Της δόθηκαν 17 τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης, για τα πέντε επόμενα χρόνια. Όμως, ύστερα από πολλές χημειοθεραπείας και χειρουργική επέμβαση, η Πέιτον ξεπέρασε τον καρκίνο τον Δεκέμβριο.

Τώρα πια μιλάει για τα προειδοποιητικά σημάδια και προτρέπει τις γυναίκες όλων των ηλικιών, να ελέγχονται.

Πριν από ένα χρόνο, η Πέιτον ζούσε το όνειρο κάθε έφηβης. Υπέγραψε ένα συμβόλαιο ως μοντέλο, έκανε μαθήματα οδήγησης και είχε κλείσει διακοπές στο Barbados με τους γονείς της.

«Το στομάχι μου είχε πρηστεί και ήμουν χάλια. Ο γιατρός στο Barbados μου είπε να επιστρέψω πίσω στο σπίτι μου, λόγω των κυστών που μου βρήκε στις ωοθήκες.»

Η κοπέλα είχε χάσει βάρος και δεν είχε όρεξη. Το στομάχι της όμως, ήταν ακόμη πρησμένο.

«Μέχρι τον Απρίλιο, φαινόμουν σαν να ήμουν πέντε μηνών έγκυος», είπε. «Η κοιλιά μου πονούσε, το ίδιο και το κάτω μέρος της πλάτης μου.»

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο καρκίνος των ωοθηκών βρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες.

Αλλά οι περισσότερες γυναίκες, ασθενούν μετά την εμμηνόπαυση – 50 τοις εκατό των ασθενών βρίσκονται στην ηλικία των 63 ετών και άνω.

Η Πέιτον , από την άλλη πλευρά, ήταν μόλις 16 ετών. Οι γιατροί της είπαν, ότι είναι μια από τις νεαρότερες που έχει λάβει αυτή τη διάγνωση.

Η πιθανότητα επιβίωσης, ήταν μόλις 17 τοις εκατό.

«Νομίζω ότι εκείνη την εποχή, το πιο καταστροφικό ήταν ότι ήμουν έτοιμη να χάσω τα μαλλιά μου,» είπε η Πέιτον.

«Θα έλεγα ότι οι κύστες είχαν περίπου το μέγεθος ενός γκρέιπ φρουτ και στις δύο ωοθήκες», είπε ο Ογκολόγος Σακέθ Κουντουπάλι.

«Έχει γίνει η ηρωίδα μας. Έχει αγωνιστεί με περισσότερη δύναμη από αυτή που έχουν οι περισσότερες γυναίκες που έχουν τέσσερις φορές την ηλικία της και αυτό λέει πολλά.»

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Πέιτον , ήταν ότι δεν θα μπορούσε να ξαναδουλέψει πια ως μοντέλο. Ωστόσο, ο οργανισμός της συνεργάστηκε.

Μετά από αρκετούς μήνες θεραπείας, η Πέιτον νίκησε τον καρκίνο στις 22 Δεκεμβρίου. «Κάνω παρέα με φίλους, δουλεύω πολύ και μπορώ να έχω το πιο ωραίο σώμα από ποτέ.»

Το μοντέλο ακόμη, βοήθησε στην προώθηση της ευαισθητοποίησης του καρκίνου. Έδωσε συμβουλές στις άλλες γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

«Θα έλεγα να πηγαίνετε στο γιατρό σας, για οτιδήποτε και αν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε η Πέιτον . «Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι κάτι πολύ απλό, θα μπορούσαν να υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Φροντίστε την υγεία σας και να μην την παραμελείτε.»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share