Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

"Τυριά - θάνατος! Πετάξτε τα" - Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Προσοχή!

13 Φεβρουαρίου 2020 10:40

Τρώτε πολλά τυριά; Ξανασκεφτείτε το! Ποια γνωστά τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν τον καρκίνο σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ;

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή με αυτά τα τρόφιμα – καρκίνος! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

ΕΦΕΤ

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός, σε κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρεται και καταγγέλλει πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

"Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου." "Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας". Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, είχε μιλήσει και για τρόφιμο που έχουμε όλοι στα σπίτια μας, αλλά πρέπει να το πετάξουμε.

Ανατροπή βόμβα από τον ΕΦΕΤ: Τι συμβαίνει με τρόφιμα που καταναλώνουμε;

Τεράστια ανατροπή έγινε από τον ΕΦΕΤ αφού ανακοίνωσε ποια είναι τα τρόφιμα που δεν παθαίνουν τίποτα όσος καιρός και να περάσει! Ποια είναι όμως αυτά;

Δεν χρειάζεται πια να πετάτε στα σκουπίδια όλα τα φαγητά που σας περισσεύουν!

Φυτικά βούτυρα: διάρκεια 2 χρόνια

Είτε πρόκειται για φυστικοβούτυρο, είτε για αμυγδαλοβούτυρο, είτε για βούτυρο από κάσιους κ.ο.κ. τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το διατηρήσετε για περίπου 2 χρόνια, αν παραμείνει κλειστό. Αν το έχετε ανοίξει, η διάρκεια ζωής μειώνεται στους 6 μήνες κι αν είναι φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μήνες. Ωστόσο, να σας πούμε ότι ο ΕΦΕΤ, έχει δώσει λίστα με τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε.

ΕΦΕΤ  τρόφιμα

Λαχανικά τουρσί: διάρκεια 2 χρόνια

Το τουρσί μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και δυο χρόνια μέσα στο ντουλάπι, αν δεν έχει ανοιχτεί. Ακόμη, όμως, κι αν έχει ανοιχτεί, μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο μέχρι κι έναν χρόνο.

Ξηροί καρποί: διάρκεια 2 χρόνια

Αν είναι σφραγισμένοι σωστά, οι ξηροί καρποί μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο μέχρι και δυο χρόνια, με τα αμύγδαλα να έχουν ιδιαιτέρως μεγάλη διάρκεια ζωής. Η σκληρή δομή τους βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας τους και τα αμύγδαλα, λόγω του ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε βιταμίνη Ε, έχουν μικρότερο κίνδυνο να χαλάσουν.Φασόλια σε κονσέρβα: διάρκεια 2 ή περισσότερα χρόνια
Τα όσπρια σε κονσέρβα ξεκινούν να χάνουν την υγρασία τους έπειτα από δύο χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα, ίσως να θέλουν περισσότερο μαγείρεμα, αλλά και πάλι μπορείτε να τα φάτε.

Ψάρι κονσέρβα: διάρκεια 3 χρόνια

Ο τόνος κονσέρβα είναι πάντα ασφαλής για κατανάλωση, καθώς διαρκεί 3 χρόνια όταν αποθηκεύεται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μόλις ανοιχτεί, το περιεχόμενο μπορεί να μπει στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή να καταψυχθεί για μέχρι 2 μήνες.

Ξερές φακές και φασόλια: επ’ αόριστον

Τα τρόφιμα αυτά μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια, αλλά μετά τον ένα χρόνο μπορεί να χρειαστούν περισσότερη ώρα μαγείρεμα. Αποθηκεύστε τα σε γυάλινο δοχείο, σε ένα δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος και μην τα πλύνετε, παρά μόνο πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Καστανή ζάχαρη: επ’ αόριστον

Η καστανή ζάχαρη μπορεί να διατηρηθεί για πάντα, αλλά αν την αφήσετε εκτεθειμένη, δεν θα έχετε την ίδια ποιότητα. Μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και βάλτε την κάπου δροσερά, σκοτεινά και ξηρά. Η άσπρη ζάχαρη μπορεί επίσης να διαρκέσει επ’ αόριστον αν αποθηκευτεί σωστά.

Αλάτι: επ’ αόριστον

Βάλτε το σε σφραγισμένο δοχείο η σακουλάκι και κρατήστε το σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αν δεν καταφέρουν να εισχωρήσουν ζουζούνια και βρωμιά, μπορείτε να το καταναλώνετε για πάντα.

Ρύζι: επ’ αόριστον

Αν δεν έχει μαγειρευτεί, τοποθετήστε το σε δοχείο ή αφήστε το στο σακουλάκι του, βάζοντάς το μέσα σε σακουλάκι ψυγείου κι αφήνοντάς το σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος.

Μέλι: επ’ αόριστον

Το μέλι είναι μια εκπληκτική τροφή που δεν χαλάει ποτέ. Σκεφτείτε ότι επιστήμονες βρήκαν μέλι μέσα σε αιγυπτιακό τάφο 3 χιλιάδων ετών και μπορούσε να καταναλωθεί. Κάποιοες εταιρίες βάζουν ημερομηνία λήξης στο πακέτο και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να κρυσταλλώσει, αλλά θα διατηρηθεί στο ράφι για πάντα.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share