Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις για την 7χρονη Βαλεντίν! Η αποκάλυψη του πατέρα για το ταξίδι στη Γαλλία και την «νεκρή» μητέρα της!

Οι ποινές που του επιβλήθηκαν!

12 Φεβρουαρίου 2020 19:12
Ραγδαίες εξελίξεις για την 7χρονη Βαλεντίν! Η αποκάλυψη του πατέρα για το ταξίδι στη Γαλλία και την «νεκρή» μητέρα της!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την 7χρονη Βαλεντίν, που είχε εξαφανιστεί από τον Δεκέμβρη, με τον πατέρα να αποκαλύπτει ένα ταξίδι που έκανε στη Γαλλία αλλά να μιλάει και για την «νεκρή» μητέρα του παιδιού!

Ακόμη, ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά από κοινού με τον έναν από τους συνολικά επτά συλληφθέντες και τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν.

Ειδικότερα, διώκεται για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν, όπου το παιδί του ήταν ευδιάθετο, δεν φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού.

Αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό φίλη φίλης του.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το παιδί ταξίδεψε στη Λιόν χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση. Μιλώντας λίγο νωρίτερα σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει.

Φέρεται να είπε:

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21/12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα διπλά στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κόγκο και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα μας».

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

77 μέρες από την εξαφάνιση του 21χρονου Νικόλα Θεοδωρίδη! Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του: «Ας τηλεφωνήσει να...» (Video)

Έχουν περάσει 77 ολόκληρες μέρες από την εξαφάνιση του Νικόλα Θεοδωρίδη, όταν έφυγε από το σπίτι του, λέγοντας ότι θα πάει για εκπαίδευση σε αεροπορική εταιρεία και δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Η μητέρα του, ανήμερα των γενεθλίων του, έκανε έκκληση μέσα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο παιδί της να επικοινωνήσει μαζί της μόνο και μόνο για να της πει ότι είναι καλά. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι με τον πατέρα να μπαίνει στο «στόχαστρο»!

Περιέγραψε μάλιστα πώς ήταν ο Νικόλας τις μέρες πριν αποφασίσει να φύγει και να μην επιστρέψει ξανά στο σπίτι του.

«Τις τελευταίες μέρες ο Νικόλας δε μου μιλούσε, ήξερε ότι η γνώμη μου θα έχει βαρύτητα και είχε επιλέξει τη σιωπή. Ήθελε να ζήσει σε ένα άλλο, καλύτερο περιβάλλον, όπως το ένιωθε εκείνος μέσα από την θολωμένη κρίση που είχε, γιατί πιστεύω πως όλο αυτό το διάστημα δεν είχε καθαρή κρίση», είπε η μητέρα του.

Όπως είπε, το παιχνίδι που έπαιζε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τον επηρέαζε πολύ. Έβγαζε θυμό, πολλά νεύρα και είχε απομονωθεί από τον κοινωνικό του περίγυρο. Η ίδια πιστεύει πως στο τέλος το παιδί της είχε και κατάθλιψη.

«Έβλεπα το παιδί μου μέσα σε ένα δωμάτιο σκοτεινό, να μη θέλει φως, να πειράζει τα σπυράκια του και να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο σαν να θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του. Συνειδητοποίησα ότι είχε περάσει στο στάδιο της κατάθλιψης. Απευθύνθηκα σε ανθρώπους, οι οποίοι όμως δε θεωρούσαν ότι ο Νικόλας δεν έχει πρόβλημα γιατί δεν το έβλεπαν, όπως το έβλεπα εγώ κάθε μέρα. Γι’ αυτό δεν μπόρεσα να κάνω πράγματα. Ήθελα βοήθεια και από τους άλλους, μόνη μου δεν μπορούσα να τον ξεσηκώσω και να τον πάω σε έναν γιατρό και τυπικά ήταν και ενήλικας», είπε η μητέρα του Νικόλα.

Η μητέρα του Νικόλα αναγνώρισε ότι υπήρχαν πράγματα που τον ενοχλούσαν και τον είχε επηρεάσει και το διαζύγιο των γονιών του. Κατά καιρούς μάλιστα της είχε πει ότι θέλει να φύγει, όμως υποχωρούσε κάθε φορά βρισκόταν μπροστά στην αρνητική της αντίδραση.

«Τότε επέλεγε να μην τα λέει σε μένα, αλλά σε φίλους, που όμως ήταν στην ίδια ψυχική κατάσταση με εκείνον. Παλιά είχε φίλους που ήταν χαρούμενοι, έξω καρδιά, όπως ήταν και ο ίδιος. Όταν γύρισα στο σπίτι και δεν τον βρήκα δεν πίστεψα ότι θα πήγαινε σε αυτή την εκπαίδευση που μας είπε. Τον έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο, αλλά τον τελευταίο μήνα είχε επιλέξει να μου βάλει φραγή και στη συνέχεια το τηλέφωνό του έδειχνε να είναι απενεργοποιημένο. Κατάλαβα ότι είναι μια επανάσταση που κάνει, δεν ξέρω όμως με ποια άτομα είναι και αν είναι ασφαλής», πρόσθεσε η μητέρα του.

Μέσα από την εκπομπή, ανήμερα των γενεθλίων του έκανε έκκληση στον Νικόλα να της τηλεφωνήσει για να της πει ότι είναι καλά και μετά να κάνει αυτό που έχει αποφασίσει.

«Δεν μπορεί να με αφήσει να γιορτάσω μόνη μου σήμερα τα γενέθλιά του. Μακάρι να πάρει ένα τηλέφωνο και να πει “μαμά είμαι καλά”. Θα τον αφήσω για όσο διάστημα θέλει μέχρι να ξαναβρεί τον εαυτό του. Θέλω να ξέρω ότι είναι καλά», είπε.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στον υπολογιστή του Νικόλα, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους είχε επικοινωνήσει πριν εξαφανιστεί. Δυστυχώς η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δεν έριξε φως στις συνθήκες της εξαφάνισής του και πλέον οι γονείς του ελπίζουν να δώσει στοιχεία για τα ίχνη του ο υπολογιστής του.

Οι γονείς του θεωρούν ότι το παιδί τους μπλέχτηκε σε δίχτυα κυκλώματος παραθρησκευτικών οργανώσεων που προσέγγισε τον 19χρονο μέσα από ένα παιχνίδι που έπαιζε στο διαδίκτυο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share