Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή ιστορικός πολιτικός!

Θλίψη!

12 Φεβρουαρίου 2020 18:08
Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή ιστορικός πολιτικός!

Το θρήνο προκάλεσε, όπως και στην περίπτωση του Νικήτα Βενιζέλου, η απώλεια ιστορικού πολιτικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Πρόκειται για τον Τάκη Ευδόκα, ο οποίος πέθανε σήμερα (12/2), με τον άλλοτε πολιτευτή, ψυχίατρο και συγγραφέα να κηδεύεται το Σάββατο (15/2), ενώ οι λεπτομέρειες για την ώρα και τον χώρο της κηδείας θα ανακοινωθούν αύριο.

Ο Τάκης Ευδόκας (1928) ήταν Κύπριος ψυχίατρος, συγγραφέας και πολιτευτής. Γεννήθηκε το 1928 στην Πάχνα της Λεμεσού, είχε δύο γιούς, ιατροί και οι δύο, τον Ανδρέα (ψυχολόγο) και τον Πέτρο (βιολόγο), εγκατεστημένοι και οι δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τον Ιανουάριο του 1968 με άρθρο του σε εφημερίδα πραγματοποίησε δριμεία κριτική κατά του Μακαρίου και της κυπριακής Εκκλησίας. Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου υπέβαλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία ενώ σε συνέντευξη Τύπoυ που ακολούθησε, δήλωσε πως σκοπός της συμμετοχής του στις εκλογές ήταν η ομαλή πολιτική ζωή και η πολιτική πολυφωνία. Κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία, δέχτηκε επίθεση από οπαδούς της μακαριακής παράταξης που εκτόξευσαν εναντίον του γιαούρτια, ντομάτες, αυγά κλπ.

Στις εκλογές που ακολούθησαν έλαβε 8.577 ψήφους που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 3,71%. Το 1970 φυλακίστηκε προσωρινά λόγω άρθρου του στο οποίο ασκούσε κριτική κατά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Αργότερα, πρόσφερε καταφύγιο στον Ελλαδίτη αξιωματικό και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚΑ Β’, Γεώργιο Καρούσο όταν εκείνος βρισκόταν στην Κύπρο. Συγγραφικό έργο Είχε γράψει 16 βιβλία όλα σχετικά με την ψυχιατρική. Το πρώτο του βιβλίο Τα δύσκολα προβλήματα και τα πρώτα ερωτήματα του παιδιού σας (Ελληνικός τίτλος) ή Γονείς, Παιδιά και Σεξ (Κυπριακός τίτλος) προκάλεσε σάλο και μάλιστα κάποιες οργανώσεις στην Κύπρο μάζευαν υπογραφές ζητώντας από την εφημερίδα Ελευθερία να καταργήσουν την στήλη που έγραφε.

Πέθανε ο εκδότης Σάμης Γαβριηλίδης!

Πέθανε ο εκδότης Σάμης Γαβριηλίδης που έδινε μάχη με τον καρκίνο. Στο πένθος βυθίστηκε και η πολιτική σκηνή της χώρας, αφού ιστορικός βουλευτής, με «βαρύ» πολιτικό όνομα που διετέλεσε και αντιπρόεδρος της Βουλή έφυγε σήμερα από τη ζωή!

Η πολιτική κηδεία του, θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο. Ο Σάμης Γαβριηλίδης μμπήκε στο χώρου του βιβλίου το 1977 με τις Εκδόσεις Πλέθρον και το 1988 ιδρύθηκαν οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Η Εταιρεία Συγγραφέων, στο συλλυπητήριο μήνυμα της εκφράζει «την βαθύτατη θλίψη της μαζί με όλη την οικογένεια του βιβλίου».

«Η παρουσία άφησε το αποτύπωμά της στα ελληνικά γράμματα. Ο φιλόξενος χώρος του Poems & Crimes έγινε τόπος συνάντησης συγγραφέων και αναγνωστών, με πολλές εκθέσεις, παρουσιάσεις και μουσικές/ ποιητικές βραδιές. Ο Σάμης υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση» αναφέρει η ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων.

Τραγωδία στην Ερέτρια! 43χρονη πέθανε μετά από τρομερό δυστύχημα!

Τραγικό θάνατο σε ένα αποτρόπαιο δυστύχημα βρήκε μια 43χρονη γυναίκα, με καταγωγή από την Ερέτρια, ενώ γυναίκα στην Κρήτη έπεσε από τα ενετικά τείχη.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, η άτυχη γυναίκα κινούνταν με το αυτοκίνητό της στο δρόμο Χαλκίδας Λεπούρων με κατεύθυνση τα Λέπουρα. Στο 15χλμ, στο σημείο Λινοβρόχη, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 79χρονος.

Από την σύγκρουση το αυτοκίνητο της 43χρονης έπεσε σε γκρεμό ύψους 3 μέτρων, ανάμεσα σε κάτι ελαιόδεντρα. Για το απεγκλωβισμό της χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Χαλκίδας, ενώ ασθενοφόρο την μετέφερε νεκρή στο νοσοκομείο.

Με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο 79χρονος.

Το τροχαίο συνέβη γύρω στις 16:30 το μεσημέρι της Τρίτης (11/2).

Σοκ στον Έβρο! Βρέθηκε σορός άντρα σε προχωρημένη σήψη!

Βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη στον Έβρο!

Συγκεκριμένα, σορός άνδρα εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς σε όχθη του ποταμού Έβρου, στο ύψος του οικισμού Θουρίου. Ακόμα ένα θρίλερ που εκτυλίσσεται, μετά από το πτώμα που εντοπίστηκε στον Φλοίσβο!

Η σορός του άνδρα φέρει αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, γεγονός που αποδεικνύει την μακροχρόνια παραμονή του στο σημείο, με αποτέλεσμα να μηνμπορεί να προσδιορισθεί η ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται πιθανώς για παράτυπο μετανάστη, η σορός του άτυχου άνδρα θα μεταφερθεί στο ΠΓΝΑ για τη διανέργεια νεκροψίας από τον ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share