Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βρέθηκε ζωντανή η 7χρονη Βαλεντίν!

Αίσιο τέλος!

12 Φεβρουαρίου 2020 11:57
Βρέθηκε ζωντανή η 7χρονη Βαλεντίν!

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια της 7χρονης Βαλεντίν που την αναζητούσαν από τις 26 Δεκεμβρίου όταν εξαφανίστηκε από την περιοχή του Παγκρατίου. Η μικρή εντοπίστηκε στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία της.

Οι ελληνικές Αρχές είχαν ζητήσει τη συνδρομή της Γαλλίας για να μπορέσουν να εντοπίσουν την ανήλικη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί βρέθηκε από Γάλλους αστυνομικούς που ήταν σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

H αστυνομία χθες κάλεσε ξανά τον πατέρα της για κατάθεση, έπειτα από δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη.

Υπενθυμίζεται πως, παρά την εξαφάνιση της ανήλικης κοπέλας στις 26 Δεκεμβρίου -κατά τα λεγόμενα του πατέρα- ο ίδιος ενημέρωσε τις Αρχές την επόμενη ημέρα, υποστηρίζοντας πως την έψαξε για λίγο πεζός και μετά επέστρεψε στο σπίτι τους, όπου τον πήρε ο ύπνος.

Η νέα κλήση για κατάθεση στην Ασφάλεια έγινε όταν υπέπεσε στην αντίληψη των Αρχών μία δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου ο άνδρας υποστήριξε ότι τον είχαν προσεγγίσει από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, προτείνοντάς του να δώσει το ανήλικο κορίτσι για υιοθεσία. Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές είχαν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο του Αμπελκά, που ισχυρίστηκε την περασμένη Παρασκευή ότι ΜΚΟ τον είχαν πλησιάσει δύο φορές για το ίδιο ζήτημα -την πρώτη φορά όσο ήταν στην Λέσβο και μία ακόμα, όταν είχε πια εγκατασταθεί στο Παγκράτι.

Κατά πληροφορίες, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της 7χρονης βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του. Όπως έχει γίνει γνωστό, στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της 7χρονης και εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας βέβαια χρηματικό ποσό για την πράξη της.

Ο πατέρας της μικρής φέρεται μέχρι στιγμής να παρουσιάζει κάποια κενά όσον αφορά στη νέα του κατάθεση και πλέον στην ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν να «μιλήσει» το τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι Αρχές θα οδηγήσουν το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα τον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν, καθώς και άλλους έξι φίλους του, καθώς διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ εντόπισαν στον χώρο που διαμένουν και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν! Στον εισαγγελέα ο πατέρας της και 6 φίλοι του! (video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι, με τον πατέρα της, που κρατά κλειστό το στόμα του, και άλλους 6 φίλους του να οδηγούνται στον Εισαγγελέα, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ βρέθηκε και στο χώρο που διαμένουν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Μέχρι τότε για τα συγκεκριμένα αδικήματα ο πατέρας και οι φίλοι του θα κρατηθούν ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή των γαλλικών Αρχών για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βρίσκεται στη Γαλλία.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση το τελευταία 24ωρο είναι ραγδαίες καθώς ο πατέρας της 7χρονης είχε κληθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει εκ νέου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί θεωρούν πως στην κατάθεση του Αμπελκά υπήρχαν κενά και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτός από τον πατέρα της Βαλεντίν οι αρμόδιες αρχές ανέκριναν και τον συγκάτοικό του.

Ο Αμπελκά κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στην περιοχή της Αθήνας όπου διαμένει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην σύντροφος του Αμπελκά βρίσκεται στη Γαλλία με τις Αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε την 7χρονη με σκοπό να την δώσεις για υιοθεσία έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι: Στο «στόχαστρο» ο πατέρας! (Video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι, που δηλώθηκε από τον πατέρα της την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο πατέρας της μικρής αναμένεται να κληθεί από την αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις για κινήσεις του και επικοινωνίες που δεν είχε αναφέρει στην αστυνομία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, που μετέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο πατέρας της Βαλεντίν αναμένεται σήμερα να κληθεί από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών για να δώσει εξηγήσεις για τοποθεσίες στις οποίες βρέθηκε και για επικοινωνίες που είχε, τις οποίες απέκρυψε από τις αρχές.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, από τις άρσεις των επικοινωνιών του πατέρα προέκυψε πως την επόμενη μέρα της δήλωσης της εξαφάνισης του παιδιού το κινητό του εξέπεμψε σήμα στην κεραία του αεροδρομίου Αθηνών και πως συνομίλησε τότε με τον κάτοχο άλλου τηλεφώνου, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Επίσης, τρεις μέρες αργότερα, ο πατέρας φαίνεται να επικοινώνησε με χρήστη τηλεφώνου που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια και το δικό του κινητό έδειξε να εκπέμπει από την ίδια κεραία του κέντρου. Κάποια ώρα αργότερα εντοπίστηκε το σήμα του και πάλι στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις των αρχών, η μικρή Βαλεντίν είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει πώς έγινε αυτό και γιατί.

Νεότερες όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι επικοινωνίες αυτές του πατέρα με τα δύο κινητά τηλέφωνα στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας έγιναν με κατόχους συσκευών, η αληθινή ταυτότητα των οποίων δεν ανταποκρίνεται με αυτή που δηλώθηκε κατά την απόκτησή τους.

Η αστυνομία ερευνά επίσης αν τα τηλέφωνα αυτά είναι τα λεγόμενα «μιας χρήσης», δηλαδή αποκτήθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό και μετά αυτοί που τα κατείχαν, τα ξεφορτώθηκαν.

Την περασμένη Παρασκευή, στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ο πατέρας της μικρής υποστήριξε για πρώτη φορά πως άνθρωποι που σχετίζονται με ΜΚΟ τον είχαν προσεγγίσει, όταν βρισκόταν στη Μυτιλήνη και αργότερα στην Αθήνα, και του είχαν προτείνει να δώσει τη Βαλεντίν για υιοθεσία.

Κάτι τέτοιο φέρεται να του είχε πει και η πρώην σύντροφός του, η οποία πλέον ζει στη Γαλλία. Ο πατέρας υποστηρίζει τώρα πως φοβάται ότι κάποιοι πήραν το παιδί του, ωστόσο δεν έχει απαντήσει ακόμα γιατί η μικρούλα, λίγο πριν εξαφανιστεί, έλεγε στους συμμαθητές της ότι δε θα ξαναπάει στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το κοριτσάκι εξαφανίστηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Παγκράτι, ενώ ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή του την επόμενη μέρα.

Οι αρχές αναμένεται να καλέσουν τον πατέρα στα γραφεία της ασφάλειας, όπου και θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share