Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκαριστική ανακοίνωση για τον κορωναϊό! Θα μολύνει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μολυνθούν!

12 Φεβρουαρίου 2020 11:54
Σοκαριστική ανακοίνωση για τον κορωναϊό! Θα μολύνει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Ο κορωναϊός πρόκειται να μολύνει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, εάν αποτύχουν οι μέθοδοι για την αντιμετώπισή του, σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες στο Χόνγκ Κόνγκ! Διαβάστε το πρώτοι στο Athensmagazine.gr

Ο καθηγητής Γκάμπρειλ Λεούνγκ, πρόεδρος της ιατρικής δημόσιας υγείας στην πόλη, δήλωσε επίσης ότι ακόμη και αν το ποσοστό θνησιμότητας βρίσκεται στο ένα τοις εκατό, θα μπορούσε ακόμα να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους. Στην χώρα μας ωστόσο δεν έχει εξαπλωθεί ακόμα, μιας και βγήκε αρνητικό το "ύποπτο" κρούσμα στο Αττικόν!

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό που σήμερα υπερβαίνει τα 7 δισεκατομμύρια, αυτό σημαίνει ότι ο ιός έχει τη δυνατότητα να μολύνει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια, αν ο καθηγητής είναι σωστός και η εξάπλωσή του συνεχίζει να επιταχύνεται.

Και αν το ένα τοις εκατό των ανθρώπων αυτών πεθάνει, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πάνω από 45 εκατομμύρια θάνατοι.

Ωστόσο, οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας κάλεσαν χτες τους βιολόγους να σταματήσουν να "πετάνε γύρω από τα αριθμητικά στοιχεία που δεν υπάρχει βάση".

Ωστόσο, ο αριθμός των νέων περιπτώσεων στην Κίνα κάθε μέρα έχει αρχίσει να μειώνεται, αγγίζοντας τις πέντε από τις οκτώ την ημέρα.

Δεν σημαίνει ότι η επιδημία - η οποία ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου - έχει κορυφωθεί, αλλά οι επιστήμονες που αντιμετωπίζουν την κρίση λένε ότι είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι.

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι σε σχεδόν 30 χώρες έχουν πιάσει τον περίεργο ιό , ο οποίος έχει ονομαστεί COVID-19. Τουλάχιστον 1 100 έχουν πεθάνει.

Λένε επίσης ότι το νούμερο θα είναι πολύ υψηλότερο, μιας και χιλιάδες ασθενείς έχουν μόνο ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί.

Η ελπίδα είναι ότι, τόσο με τη γνώση όσο και με τη διαγνωστική δοκιμασία για τον κοροναϊό που είναι πιο διαδεδομένη, οι άνθρωποι διαγιγνώσκονται ταχύτερα.

Εντοπίστηκε νέος ιός στην Αμερική! Ανησυχία σε όλο τον κόσμο!

Συναγερμός προκαλείται σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού στην Αμερική βρέθηκε ένα νέο είδος ιού, τη στιγμή που ο κορωναϊός απειλεί, αν αναλογιστούμε μια τελευταία πρόβλεψη, ακόμη και το 60% του πλανήτη.

Πρόκειται για τον Yaravirus (Γιαραϊός), ο οποίος βρέθηκε στη Βραζιλία και σύμφωνα με τους επιστήμονες διαθέτει ένα γονιδίωμα που δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί, καθώς δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη έρευνα που αφορά ιούς.

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια ποικιλία νέων ιών που αποτελούν πρόκληση, λόγω του περίπλοκου γονιδιώματός τους. Όχι μόνο είναι τεράστιο και πολύπλοκο, αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να συνθέτουν πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να μπορούν να επιδιορθώσουν και να αναπαράγουν το DNA.

Σε αντίθεση, όμως, με άλλους ιούς αμοιβάδας, ο Yaravirus δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των τεράστιων και πολύπλοκων γονιδιωμάτων. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίσει είναι ότι στην πλειονότητά του αποτελείται από γονίδια που δεν έχουν περιγραφεί προηγουμένως. Συγκεκριμένα, το 90% των γονιδίων του δεν έχει καταγραφεί σε δημόσιες επιστημονικές βάσεις δεδομένων και τη βιβλιογραφία.
Ακόμη οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν τα γονίδια του συγκεκριμένου ιού, καθώς πάνω από το 90% προέρχεται από γονίδια που δεν είχαν βρεθεί σε καμία προηγούμενη έρευνα.

Η ομάδα που εξέτασε τον ιό, δήλωσε μεταξύ άλλων στο επιστημονικό bioRxiv: «Αναφέρουμε την ανακάλυψη του Yaravirus, μιας νέας γενιάς ιού αμοιβάδας, με μία αινιγματική προέλευση».

Ο ιολόγος Τζόνατας Αμπραχάο, του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Minas Gerais, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα ήταν ενδεικτικά για το πόσο ακόμη χρειάζεται να καταλάβουμε για τους ιούς.

Οι ερευνητές φαίνεται να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι με τον Yaravirus ανοίγεται ένα νέο παράθυρο σε έναν ολόκληρο κόσμο ιών για τους οποίους η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα.

Βρέθηκε όνομα για τον κορωναϊό! Δείτε πώς θα τον λέμε!

Ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων, εξαιτίας του κορωναϊού, συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρη την Κίνα, με τους νεκρούς στη χώρα να ξεπερνούν τους 1.000, ενώ υπάρχουν εφιαλτικές προβλέψεις, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δίνει νέα ονομασία.

Η ονομασία «Covid-19» δόθηκε στον κορωναϊό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΠΟΥ.

«Τώρα έχουμε ένα όνομα για την ασθένεια και είναι το Covid-19», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τεντρός Αντχανόμ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, σύμφωνα με το AFP.

Όπως εξήγησε, το «co» αντανακλά στο «corona» (κορώνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share