Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα πλαστικών γαντιών! (photo)

Προσοχή!

11 Φεβρουαρίου 2020 11:30
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα πλαστικών γαντιών! (photo)

Με απόφαση του ΕΟΦ ανακαλείται η παρτίδα 18010401 του Ιατροτεχνολογικού προϊόντος εξεταστικά γάντια HYCARE Latex Powdered Exam Gloves μέγεθος small, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν ανακληθεί γνωστές βιταμίνες!

Την ανάκληση της παρτίδας 18010401με ημερομηνία λήξης 2023-01του ιατροτεχνολογικού προϊόντος εξεταστικά γάντια HYCARE Latex Powdered Exam Gloves μέγεθος small, διότι μετά από εργαστηριακό έλεγχο του ΕΟΦ βρέθηκε να μη συμφωνεί με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ήταν εκτός απαιτήσεων του προτύπου οιέλεγχοια) δύναμης θραύσης και β) υδατοστεγανότητας.

Η απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας.Η εταιρεία ΕΥΡΟΜΑΡΤ ΑΕ, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να αποσύρει την παρτίδα του προϊόντος από την αγορά.Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα συμπληρώματος διατροφής!

Την ανάκληση της παρτίδας 379252 του συμπληρώματος διατροφής SOLGAR RESVERATROL 60 Vegetable caps με ημερομηνία λήξης 3/22, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Μετά την έκτακτη ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αττικής και Θεσσαλονίκης, προχωρά στην ανάκληση του εν λόγω συμπληρώματος. Σύμφωνα με την αναφορά του Οργανισμού, στις έρευνες που έγιναν, το συμπλήρωμα βρέθηκε να περιέχει αυξημένα επίπεδα πολυλυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων, χημικών ενώσεων που προκύπτουν φυσικά στα τρόφιμα συνήθως κατά την ξήρανση αυτών ή διεργασίες όπως το κάπνισμα ή η θερμική επεξεργασία.

Το προϊόν διακινείται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ISO-PLUS ΑΕ. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρίας , η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο! (photo)

Την ανάκληση παρτίδας (υπ. αριθμ.180357) του φαρμάκου UTROGESTAN 200mg caps, btx15, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), λόγω απόκλισης από τις εγκεκριμένες προδιαγραφές εμφάνισης του προϊόντος κατά τη διαδικασία παραγωγής. Επίσης, είχε ανακαλέσει και γνωστό φάρμακο το οποίο διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής

Το σκεύασμα με κύρια δραστική ουσία την προγεστερόνη χορηγείται είτε από του στόματος είτε από τον κόλπο στο πλαίσιο Θεραπείας Ορμονικής Υποκατάστασης (ΘΟΥ) και εμφανίζει το σύνολο των ορμονικών ιδιοτήτων της προγεστερόνης, η οποία παράγεται από το ωχρό σωμάτιο κατά τη δεύτερη φάση του καταμήνιου κύκλου της γυναίκας.

Η απόφαση ανάκλησης του ΕΟΦ αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημοσιάς Υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, που έχει προβεί η εταιρεία ANGELINI PHARMA HELLAS ABEE.

Η παρασκευάστρια εταιρεία και κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος, προκειμένου να το αποσύρουν.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share