Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Νεκρός ο δράστης μετά από πυρά αστυνομικών!

Στους 27 οι νεκροί!

9 Φεβρουαρίου 2020 09:11
Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Νεκρός ο δράστης μετά από πυρά αστυνομικών!

Νεκρός ο μακελάρης που επιτέθηκε στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της Ταϊλάνδης, με τουλάχιστον 27 νεκρούς, μετά από τα πυρά των ταϊλανδέζικων δυνάμεων ασφαλείας!

Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ταϊλανδό υπαξιωματικό, όπως επιβεβαίωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Σαρνβιρακούλ και ο αρχηγός της αστυνομίας.

«Ταϊλανδός στρατιώτης, ευρισκόμενος σε παροξυσμό, άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο βορειοανατολικής πόλης σκοτώνοντας 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας 57», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Οτσα.

Το μακελειό με 27 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του δράστη της επίθεσης, σε εμπορικό κέντρο είναι «πρωτοφανές» στη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.

Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν «προσωπικά», έχουν σχέση με μια διένεξη για την «πώληση ενός σπιτιού» στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Ο στρατιώτης σκοτώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις μετά την ολονύκτια πολιορκία στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 της πόλης.

«Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε!!!» ανακοίνωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 57 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη σφαγή. Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων. Το τηλεοπτικό δίκτυο Thairath TV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, έκανε λόγο για 25 νεκρούς.

Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο: Τουλάχιστον 12 νεκροί! (Video)

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι είναι νεκροί και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών από έναν στρατιώτη που άνοιξε πυρ, σε εμπορικό κέντρο στην Ταϋλάνδη!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο στρατιώτης σκότωσε πρώτα τον διοικητή του και δύο ακόμα στρατιώτες στην στρατιωτική βάση, όπου υπηρετούσε, στην περιοχή Μουάνγκ. Ακόμη μία τραγωδία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε τοπική αγορά 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Κατόπιν έκλεψε ένα στρατιωτικό τζιπ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πεζών σε όλη τη διαδρομή του προς το εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο ένοπλος μετέδιδε live την επίθεση μέσω Facebook.

Όταν έφτασε στο εμπορικό κέντρο, άρχισε να πυροβολεί εναντίον των καταστηματαρχών και ανθρώπων που έκαναν τα ψώνια τους εκεί. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Οι Αρχές ζητούν από τους περίοικους και τους επισκέπτες της περιοχής να μην κυκλοφορούν στην περιοχή και να συνεργάζονται με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στους γύρω δρόμους

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Jakrapanth Thomma κρατά ομήρους στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share