Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

17χρονη έφηβη διαγνώστηκε με καρκίνο και της μένουν μόνο 3 μήνες ζωής...Η συνέχεια ραγίζει καρδιές!

Παλεύει για την ζωή του μωρού της!

9 Φεβρουαρίου 2020 09:02
17χρονη έφηβη διαγνώστηκε με καρκίνο και της μένουν μόνο 3 μήνες ζωής...Η συνέχεια ραγίζει καρδιές!

Μία 17χρονη έφηβη παλεύει για τη ζωή της και του μωρού της, καθώς οι γιατροί της είπαν πως έχει από 3 μέχρι 9 μήνες ζωής, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η έγκυος πάσχει από μια σπάνια και ανίατη ασθένεια του εγκεφάλου. Η Ντάνα Σκάτον διαγνώστηκε με έναν τύπο καρκίνου του εγκεφάλου, γνωστό ως DIPG, και το Φεβρουάριο πρόκειται να γεννήσει ένα κοριτσάκι. Η ιστορία της συγκινεί, όπως και μιας 14χρονης έφηβης, που αποτελούν τους σύγχρουνους ήρωες της ζωής!

Οι γιατροί πιέζουν να γεννηθεί το μωρό μέσα σε τρεις εβδομάδες από τώρα έτσι ώστε η Ντάνα να μπορέσει αμέσως να αρχίσει την ακτινοθεραπεία, η οποία θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή της έως εννέα μήνες και να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών του μωρού. Χωρίς θεραπεία, οι γιατροί της έδωσαν δύο με τρεις μήνες ζωής.

Η DIPG επηρεάζει μόνο περίπου 300 παιδιά κάθε χρόνο και συναντάται συχνότερα σε παιδιά κάτω των 10 ετών, καθιστώντας την υπόθεση της Ντάνα εξαιρετικά σπάνια.

Η νόσος έχει λιγότερο από 1% εκατό πιθανότητες επιβίωσης και το 90% των ασθενών πεθαίνουν εντός 18 μηνών από τη διάγνωση. Μέχρι στιγμής δεν έχει θεραπευτεί κανείς απ’ αυτήν την ασθένεια.

Η Ντάνα δήλωσε στην Daily Mail Online ότι αυτή και η οικογένειά της εξακολουθούν να συζητάνε με τους γιατρούς για να πάρουν την καλύτερη απόφαση προκειμένου να παρατείνουν τη ζωή της και να σώσουν το μωρό – κάτι που η έφηβη από την Πενσυλβάνια είπε ότι θα είναι ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα.

Η Ντάνα είπε στο Daily Mail Online ότι στα τέλη του Νοεμβρίου άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομιλία.

“Παρατήρησα ότι μου έπαιρνε λίγη ώρα να καταπιώ, το περπάτημα έγινε πιο δύσκολο και ήταν ακόμα δύσκολο το να μιλήσω,” είπε η Ντάνα .

Είπε ότι τα πράγματα χειροτέρευσαν στις αρχές Δεκεμβρίου όταν πήγε να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο και τα πόδια της άρχισαν να μουδιάζουν, κάνοντάς την να μη μπορεί να περπατήσει σωστά.

Αρχικά, η νεαρή μαθήτρια σκέφτηκε ότι θα μπορούσε απλώς να είναι άγχος από την εγκυμοσύνη και το σχολείο.

“Νόμιζα ότι θα μπορούσε να έφταιγε ο τρόπος που καθόταν το μωρό,” πρόσθεσε.

Δύο εβδομάδες αφότου άρχισαν τα συμπτώματά της, η Ντάνα είπε στο γιατρό της τι νιώθει για να ελέγξουν το μωρό.

Ήταν στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών την επόμενη μέρα όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία έδειξε έναν μεγάλο όγκο στη βάση του εγκεφάλου της.

Μέσα σε λίγες ώρες από τη μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί της είπαν την άσχημη διάγνωση.

Η Ντάνα είπε ότι το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό της όταν άκουσε τη διάγνωση ήταν: “Το μωρό μου θα είναι καλά;”

Η μητέρα της, η 51χρονη Λενόρ, είχε μια παρόμοια σκέψη: “Θα χάσω το μωρό μου;”

Επειδή η Ντάνα είναι έγκυος, υπήρξε δισταγμός για την έναρξη ακτινοθεραπειών που θα μπορούσαν να παρατείνουν τη ζωή της σε εννέα μήνες εάν ξεκινούσαν αμέσως. Χωρίς θεραπεία, οι γιατροί της έδωσαν δύο με τρεις μήνες ζωής.

Ο συγκεκριμένος καρκίνος επηρεάζει σπάνια ένα μωρό στην κοιλιά της μητέρας, αλλά ο καρκίνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι περίπλοκος τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί λόγω των βαριών θεραπειών.

Οι γιατροί είπαν στην Ντάνα ότι έπρεπε να περιμένουν άλλες τρεις εβδομάδες ώστε το έμβρυο να φθάσει στις 34 εβδομάδες της κύησης πριν υποβληθεί σε καισαρική για να ασφαλίσει την υγεία του μωρού.

Με τα συμπτώματα της Ντάνα να επιδεινώνονται κάθε μέρα, οι γιατροί λένε πως δεν έχουν χρονικά περιθώρια.

Ενώ η διάγνωσή της ήταν καταστροφική, η Ντάνα παραμένει αισιόδοξη. “Δεν πρόκειται να ‘φύγω’ από αυτό που λένε, περιμένω ένα θαύμα,” πρόσθεσε.

“Μερικές φορές δυσκολεύομαι στο περπάτημα επειδή οι μύες μου δεν δουλεύουν πάντα,” είπε η Ντάνα .

Η ακτινοθεραπεία είναι η πιο κοινή μορφή θεραπείας για να σκοτωθούν τα καρκινικά κύτταρα και να σταματήσει η ανάπτυξη των όγκων.

Η υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους της είναι συντριπτική και η Λενόρ είπε ότι από τότε που ο αδελφός της μπήκε το Facebook και έφτιαξε έναν λογαριασμό στο GoFundMe για να καλυφθούν τα ιατρικά τους έξοδα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπήκαν στη σελίδα για να στείλουν τις προσευχές και την υποστήριξή τους.

Η Ντάνα και ο φίλος τη, ο 21χρονος Ταιλέρ, επέλεξαν το όνομα Άρις για την κόρη τους, της οποίας τη φροντίδα θ’ αναλάβει η Λενόρ όταν η Ντάνα θα υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία.

Η Ντάνα είπε: “Θέλω μόνο να γίνω μια θαυμάσια μητέρα.”

Η Λενόρ δήλωσε ότι πιστεύει σε ένα θαύμα επειδή η γέννηση της κόρης της ήταν ήδη ένα θαύμα.

Όταν η Λενόρ ήταν έγκυος σε δίδυμα, υπέστη αποβολή του ενός μωρού και οι γιατροί της είπαν ότι και η Ντάνα θα πέθαινε σύντομα.

Όμως προς έκπληξη όλων, η Ντάνα αψήφισε αυτές τις πιθανότητες.

Τώρα η οικογένεια ευελπιστεί η Ντάνα να βγει νικήτρια για άλλη μια φορά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share