Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους: «Κόλαση» η Αθηνών-Λαμίας! Πού έχει μποτιλιάρισμα; (photos)

Ουρές χιλιομέτρων!

7 Φεβρουαρίου 2020 09:37
Αυξημένη κίνηση στους δρόμους: «Κόλαση» η Αθηνών-Λαμίας! Πού έχει μποτιλιάρισμα; (photos)

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στους δρόμους, με «κόλαση» να επικρατεί στην Αθηνών-Λαμίας και να παρατηρείται μεγάλο μποτιλιάρισμα σε βασικούς οδικούς άξονες, ενώ τα ξημερώματα φωτιά ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας!

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας το πρόβλημα είναι πολύ έντονο τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρούν πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις! Νέα μίνι κακοκαιρία το Σάββατο! (Video)

Πέρασε δίχως να αφήσει κατάλοιπα πέραν του τσουχτερού κρύου και του ισχυρού παγετού η κακοκαιρία-εξπρές που έπληξε το τελευταίο 24ωρο μεγάλο μέρος της χώρας, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει ότι πρόκειται να έρθουν εκ νέου νέα φαινόμενα από το Σάββατο!

Πλέον, ο καιρός βελτιώνεται και με μια μικρή παρένθεση αύριο, Σάββατο που θα έχουμε πάλι κάποια φαινόμενα, μπαίνουμε σε ανοιξιάτικο σκηνικό.

Με την εξαίρεση των ανατολικών τμημάτων της χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο και το νότιο Αιγαίο όπου θα παραμείνουν τα φαινόμενα κακοκαιρίας λίγο ακόμα, στην υπόλοιπη χώρα δεν αντιμετωπίζεται κάτι αξιόλογο πέρα του πολύ ισχυρού παγετού, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Από το απόγευμα και μετά αναμένεται το τελευταίο κύμα χιονοπτώσεων να επηρεάσει την ανατολική ηπειρωτική χώρα από το βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και δεν αποκλείεται τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου να δουν χιονοπτώσεις για λίγες ώρες μέσα στη νύχτα.

Θα φτάσει μέχρι και την ανατολική Στερεά και υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε χιονοπτώσεις, κυρίως στα πιο ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα. Από το μεσημέρι της αυριανής μέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Χειμωνιάτικος καιρός: Στα λευκά και σήμερα η Αττική! Αναλυτική πρόγνωση!

Με χιονοπτώσεις θα συνεχιστεί και σήμερα ο καιρός. Σας έχουμε την αναλυτική πρόγνωση για την Αττική!

Το κύμα ψύχους άφησε στο "ψυγείο" χθες την χώρα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, έστω και παροδικά στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική Ελλάδα.

Από το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Θράκης. Τοπικές βροχές και χιονόνερο θα σημειωθούν στα ανατολικά, τα νότια και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Αντίθετα, πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί στα δυτικά και την Μακεδονία. Ωστόσο, η Χριστίνα Σούζη μίλησε για μια σύντομη κακοκαιρία, τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα επιστρέφει η Άνοιξη.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον δώδεκα) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Από το απόγευμα αίθριος. Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share