Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής! Ποιες περιοχές πρόκειται να ντυθούν στα λευκά; (photo)

Προσοχή!

6 Φεβρουαρίου 2020 18:49
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής! Ποιες περιοχές πρόκειται να ντυθούν στα λευκά; (photo)

Για χιόνια στο μεγαλύτερο κέντρο της Αττικής κάνει λόγο με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να έχει προειδοποιήσει για πιθανές χιονοπτώσεις στα Βόρεια Προάστια!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το πρωί της Παρασκευής θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής. « Η κατάσταση θυμίζει κάτι από την κακοκαιρία "Τηλέμαχος" πέρυσι τον Ιανουάριο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Σε κλοιό χιονιά η Αττική απόψε το βράδυ και μέχρι αύριο το πρωί Πυκνές χιονοπτώσεις σύμφωνα με το περιοχικό μας μοντέλο...

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, February 6, 2020

Κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις, επίσης, σημειώνονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής.

Στην Αττική εκδηλώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου έως το πρωί της Παρασκευής. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, 7 Φεβρουαρίου, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

Μεγάλη ανατροπή του καιρού από την Χριστίνα Σούζη! Ποια χιόνια; Ξεχάστε τα!

Τι και αν η χώρα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας και χιονίζει μέχρι και στην Αθήνα η Χριστίνα Σούζη έρχεται να μας προσγειώσει!

Συγκεκριμένα η έμπειρη μετεωρολόγος αναφέρθηκε στο σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας αφού από την Δευτέρα η άνοιξη επιστρέφει και τα χιόνια θα περιοριστούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης!

Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες; Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share