Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στο Μιλάνο: Δύο νεκροί από εκτροχιασμό τρένου!

Τι συνέβη;

6 Φεβρουαρίου 2020 09:23
Θρίλερ στο Μιλάνο: Δύο νεκροί από εκτροχιασμό τρένου!

Ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Μιλάνο, όπως επίσης και για πολλούς τραυματίες. Ωστόσο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν εχθές τη ζωή τους από χιονοστιβάδα στην Τουρκία.

Το τρένο εκτελούσε τη διαδρομή Μιλάνο - Μπολόνια και είχε αναχωρήσει από το Μιλάνο στις 5:35 το πρωί της Πέμπτης.

Θρίλερ στην Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς. Δεκάδες τραυματίες!

Συναγερμός σήμανε στην Ιερουσαλήμ όταν ένα αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών με αποτέλεσμα 14 άτομα να τραυματιστούν ενώ ένα ακόμη αεροπορικό δυστύχημα, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ!

Το κέντρο άμεσης βοήθειας MDA ανέφερε ότι στελέχη του προσέφεραν φροντίδες και διακόμισαν σε νοσοκομεία κάποια από τα 14 πρόσωπα που τραυματίστηκαν σε ένα από τα κέντρα της νυχτερινής ζωής της πόλης.

Επρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε πως ενημερώθηκε για πιθανή επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου ως όπλου.
Ο οδηγός, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο του συμβάντος, αναζητείται από την αστυνομία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Σοκ στο Βέλγιο! Ένας νεκρός και 49 τραυματίες από απίστευτο πολλαπλό τρακάρισμα! (photo)

Απίστευτη τραγωδία συνέβη στο Βέλγιο, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 49, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, τραυματίστηκαν ύστερα από πολλαπλή σύγκρουση, λίγες μέρες μετά την απόπειρα της γυναίκας με μαχαίρι.

Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν δύο λεωφορεία, τρία φορτηγά και ένα αυτοκίνητο, ένας επιβάτης του οποίου σκοτώθηκε, διευκρίνισαν οι Aρχές στην κοινότητα Μπέβερεν, όπου σημειώθηκε το τροχαίο.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, συνολικά 115 άνθρωποι ενεπλάκησαν.

Οι 65 εξ αυτών απομακρύνθηκαν «χωρίς κανένα τραύμα», ενώ οι 49 τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Η καραμπόλα σημειώθηκε γύρω στις 13.30 τοπική ώρα (14.30 ώρα Ελλάδας) στη σήραγγα του Μπέβερεν, στην Αμβέρσα, με κατεύθυνση προς την Ολλανδία, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μεταξύ των 49 τραυματιών, οι πέντε βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και οι 44 έχουν τραυματιστεί ελαφρά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξαιτίας του δυστυχήματος, έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην πολυσύχναστη σήραγγα.

Σοκ! Χορεύτρια βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα σε σπίτι διάσημου επιχειρηματία!

Μια απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα σε σπίτι πάμπλουτου επιχειρηματία στην Κορέα, όπου χορεύτρια που τον συνόδευσε στο σπίτι του, βρέθηκε την επόμενη μέρα νεκρή στην μπανιέρα, ενώ σοκ προκαλούν στον καλλιτεχνικό κόσμο όσα συμβαίνουν στην υγεία αγαπημένης ηθοποιού.

Η 27χρονη Κριστίνα Ντόντσοβα, μία από τις πλέον γνωστές χορεύτριες της Ρωσίας, βρέθηκε νεκρή στο λουτρό της υπερπολυτελούς οικίας που διατηρεί ο Νοτιοκορεάτης Λι Σέουνγκ - Τσουλ στη Μόσχα.

Ο κροίσος και η νεαρή χορεύτρια είχαν γνωριστεί σε ένα κλαμπ ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων και συμφώνησαν να «συνεχίσουν» στην κατοικία του. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και τα ίχνη της κοπέλας χάνονται.

Σύμφωνα με το υλικό που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας, οι δυο τους φαίνονται να μπαίνουν μαζί στο διαμέρισμα, όπου ο Νοτιοκορεάτης διοργάνωνε ένα μεγάλο ερωτικό όργιο.

H μαρτυρία του Λι αναφέρει πως η Κριστίνα πήγε για μπάνιο και στη συνέχεια έπεσε για ύπνο, όμως το πρωί που ξύπνησε την βρήκε νεκρή στην μπανιέρα. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει τα ενδεχόμενα της δολοφονίας ή της υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών.

Τραγικό! Αυτή η γυναίκα δεν έδωσε σημασία στα σημάδια της... Μόλις συμβουλεύτηκε τον γιατρό όμως έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε! (photos)

Τραγικό ήταν αυτό που υπέστη γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία εμφάνισε σημάδια στο σώμα της, όπου δεν έδωσε αρχικά σημασία, αλλά μόλις συμβουλεύτηκε το γιατρό της, έπαθε εγκεφαλικό και κατέληξε στα 22 της χρόνια, ενώ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία αγαπημένης ηθοποιού.

Η άτυχη γυναίκα δεν έδωσε σημασία ωστόσο όταν άρχισαν να καλύπτουν όλο της το κορμί αποφάσισε να επισκεφτεί έναν γιατρό ώστε να πάρει μια γνώμη. Ο γιατρός την παρέπεμψε για εξετάσεις αίματος...

Η Σάρα Άρμστρονγκ, ωστόσο δεν πρόλαβε ποτέ να κάνει τις εξετάσεις. Λίγες ώρες μετά έπαθε εγκεφαλικό και μετά από μάχη επτά ημερών στην εντατική «έφυγε» από τη ζωή αφήνοντας πίσω την ενός έτους κορούλα της.

Τελικά, εξέπνευσε χάνοντας την μάχη με την μυολογενή λευχαιμία.

4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου!

Κάποια μέρα ο καρκίνος θα είναι μόνο ένα ζώδιο. Κάποια μέρα θα πάψει νικηθεί. Κάποια μέρα θα πάψει να κλέβει ζωές στο πέρασμά του. Κάποια μέρα θα το κοιτάμε σαν μακρινό παρελθόν και θα γελάμε.

Πριν 20 χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου κατοχυρώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου από τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου και κάθε χρόνο τέτοια μέρα ευχόμαστε σιγά σιγά να μειώνονται τα "κρούσματα" και τα θύματα. Παγκόσμιες Ημέρες υπάρχουν πολλές αλλά η σημερινή είναι από τις σημαντικότερες όπως και αυτή στις 3 του Δεκέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Σήμερα ο καρκίνος αποτελεί και στη χώρα μας την πρώτη αιτία θανάτου με ποσοστό 27% γενικά και 38% στις ηλικίες κάτω των 65 ετών, αφήνοντας πίσω τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Έχει παρατηρηθεί ότι η επίπτωση του καρκίνου αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το 2012 καταγράφηκαν παγκοσμίως 14,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα, το 2018 υπολογίζονται σε 18 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι το 2025 θα φθάσουν στα 19,3 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ακόμη ότι οι θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ετησίως. Στη χώρα μας εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν 67.000 νέα κρούσματα καρκίνου και περίπου 32.000 θάνατοι ετησίως, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας.


Έχει υπολογισθεί ότι περισσότερο από το 1/3 των καρκίνων θα μπορούσε να προληφθεί με την ενημέρωση του κοινού και τη συνακόλουθη λήψη μέτρων για την υιοθέτηση κανόνων υγιεινής διαβίωσης και διατροφής, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η αποφυγή του αλκοόλ, η αποφυγή ανθυγιεινών τροφίμων και ποτών και κυρίως της ζάχαρης με επακόλουθο την ελάττωση της επίπτωσης της παχυσαρκίας και τέλος με την καθημερινή σωματική άσκηση.

Η τεχνολογική πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών και η έκρηξη ερευνητικών και θεραπευτικών δυνατοτήτων που έφερε μαζί της, προσέφεραν νέες ιδέες και νέα εφόδια στη μάχη κατά του καρκίνου. Η προσφορά της γενετικής και της μοριακής βιολογίας στη μελέτη του καρκίνου υπήρξε καθοριστική για την κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης των διαφόρων μορφών καρκίνου. Προηγμένες διαγνωστικές τεχνικές επιτρέπουν την πρώιμη εντόπισή του, ενώ βιολογικοί δείκτες επιτρέπουν να προβλέψουμε τη μελλοντική συμπεριφορά του. Νέες θεραπείες, με τη χρήση σύγχρονων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων αλλά και της προηγμένης ακτινοθεραπείας και πρόσφατα των βιολογικών παραγόντων και της ανοσοθεραπείας, υπόσχονται πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τους καρκινοπαθείς ασθενείς μας.

Πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ αναδεικνύουν ότι η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού μειώθηκε κατά 40% τα τελευταία 30 χρόνια, από καρκίνο του προστάτη κατά 52%, από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 53%, ενώ η μεγαλύτερη πτώση της θνησιμότητας την τελευταία δεκαετία παρατηρείται στο μελάνωμα του δέρματος, λόγω και της εφαρμογής νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων ανοσοθεραπείας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί η παρατηρούμενη αύξηση κατά 0,3% ετησίως της επίπτωσης του καρκίνου του μαστού από το 2004, η οποία οφείλεται στη μείωση του ποσοστού γονιμότητας των γυναικών αλλά και την αύξηση της παχυσαρκίας, ενώ οι ίδιοι παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση της επίπτωσης του καρκίνου της μήτρας (αύξηση 1,3% ετησίως για το διάστημα 2007-2016).

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», η προσπάθεια έγκαιρης διάγνωσης και σε θεραπεύσιμο στάδιο των συχνότερων μορφών καρκίνου όπως είναι ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του πνεύμονα, του ήπατος και του παγκρέατος, κ.ά. έχει πολύ μεγάλη σημασία στις μέρες μας και για τούτο θα πρέπει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μέχρι την ηλικία των 75 χρόνων, εφόσον το άτομο κρίνεται ικανό, με βάση τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του, να υποβληθεί σε θεραπευτική χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία στην περίπτωση θετικής διαγνώσεως.

Τέτοιες μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης περιλαμβάνουν τη μαστογραφία, την κυτταρολογική εξέταση κατά Παπανικολάου (Test PAP), την κολονοσκόπηση, την αξονική τομογραφία θώρακος και πιθανώς την εξέταση του προστατικού αντιγόνου στο αίμα (PSA), ιδιαίτερα σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Δυστυχώς στη χώρα μας διατίθεται για την έγκαιρη διάγνωση πολύ μικρό ποσοστό (0,5%) της συνολικής δαπάνης για αντιμετώπιση του καρκίνου.

Σε μια πρόσφατη ερευνητική καταγραφή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για την All.Can, ανεδείχθη ότι στη χώρα μας μόνο το 11% των διαγνώσεων καρκίνου έγιναν κατά τη διαδικασία προληπτικού ελέγχου (check up), ποσοστό απαράδεκτα χαμηλό για ευρωπαϊκή χώρα. Αντίθετα, το 50% των καρκίνων διαγνώστηκαν κατά τον έλεγχο για άλλο πρόβλημα υγείας του πάσχοντος και παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στη διάγνωση πάνω από 2 μήνες από την πρώτη επίσκεψη στον γιατρό.

Χειρουργική ογκολογία

Η Χειρουργική Ογκολογία ως ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου, που είναι έργο μιας πολυσύνθετης ομάδας ειδικών. Ο χειρουργός ογκολόγος, ο παθολόγος ογκολόγος, ο ακτινοδιαγνώστης, ο παθολογοανατόμος και ο ακτινοθεραπευτής οφείλουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν, εξατομικευμένα, τη στρατηγική αντιμετώπισης της νόσου για κάθε έναν ασθενή ξεχωριστά, στο πλαίσιο του ογκολογικού συμβουλίου.

Πρόσφατα στοιχεία από μεγάλη παγκόσμιας εμβέλειας μελέτη αποδεικνύουν ότι τα ποσοστά επιτυχούς αντιμετώπισης και ίασης στις περισσότερες μορφές καρκίνου όπως πχ. του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη, είναι πολύ καλύτερα στις ανεπτυγμένες χώρες (ΗΠΑ, Δυτική Ευρώπη) σε σχέση με τις αναπτυσσόμενες χώρες και έχουν άμεση σχέση με την έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Στις ΗΠΑ κατά την τελευταία δεκαετία, παρά τη σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων καρκίνου, η θνητότητα από τη νόσο έχει μειωθεί κατά 27%.

Η Χειρουργική Ογκολογία έχει, στις περισσότερες περιπτώσεις, θεμελιώδη σημασία στη διαδικασία της αντιμετώπισης του καρκίνου ενώ ο συνδυασμός προεγχειρητικής και μετεγχειρητικής χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα και ίαση ή μακρά επιβίωση των ασθενών, αλλά και επιπλέον δραστικό περιορισμό των άλλοτε συχνών ακρωτηριαστικών χειρουργικών επεμβάσεων (περιορισμός των ριζικών μαστεκτομών και των κολοστομιών-παρά φύση εδρών). Αυτό συμβάλλει εξάλλου στην εξασφάλιση ικανοποιητικής ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών ασθενών μετεγχειρητικά. Σημειώνεται ότι ο καλός χειρουργός πρέπει να γνωρίζει πώς να χειρουργήσει, πότε να χειρουργήσει και, κυρίως, πότε να μην χειρουργήσει, επισημαίνει ο κ. Καραϊτιανός.

«Στη χώρα μας δεν έχει αναγνωρισθεί ακόμα η Χειρουργική Ογκολογία ως ιατρική εξειδίκευση, όπως είναι η Παθολογική Ογκολογία και η Ακτινοθεραπεία, παρά την από 6ετίας και πλέον θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτεία σύντομα θα συντρέξει στη νομοθετική ρύθμιση του κενού αυτού, που άλλωστε δεν απαιτεί δαπάνες αλλά αντίθετα θα συμβάλλει και στην επιμόρφωση και εξοικείωση των νέων χειρουργών στη σύγχρονη αντιμετώπιση των όγκων» καταλήγει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share