Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Μαρμελάδες - καρκίνος! Μην τρώτε": Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Δώστε προσοχή!

6 Φεβρουαρίου 2020 07:15

Καταγγελίες που σοκάρουν, ήρθαν στο φως πριν καιρό, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, μίλησε για τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε. Ένα από αυτά είναι και οι μαρμελάδες!

Συγκεκριμένα, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός, σε κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ανέφερε και κατάγγειλε πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

Ο πρώην πρόεδρος, αναφέρει πως μέσα σε κάποια τρόφιμα, υπάρχει η κοχελίνη! Τι είναι η κοχενίλη;

"Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία.

Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό (εδώ μάλλον θέλει να πει πως ΔΕΝ αναφέρεται όπως και θα έπρεπε), αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει.

Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα". Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, αναφέρθηκε και σε κρέατα με κόλλα.

"Καρκίνος στα κομμωτήρια! Βόμβα!": Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Ποιοι κινδυνεύουν από καρκίνο στα κομμωτήρια σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ; Μεγάλη προσοχή!

Στο έλεος του καρκίνου βρίσκονται οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται σε κομμωτήρια περισσότερο από 15 χρόνια, εξαιτίας κάποιων από τις βαφές που χρησιμοποιούν και προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε ποσοστό 60%!

Μετά την έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ, ανάλογο κίνδυνο, αντιμετωπίζουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως οι οικοδόμοι, οι ελαιοχρωματιστές και οι αγρότες!

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη κάνει στην «Espresso» ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, διευθυντής του Τμήματος Βιοϊατρικής στο New York College Νίκος Κατσαρός.

Ο οποίος επικαλείται πορίσματα του διεθνούς οργανισμού Ερευνα για τον Καρκίνο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα οποία αναφέρουν ότι μια ειδική κατηγορία βαφών έχει αυτήν την τραγική επίπτωση.

Μέτρα ασφαλείας

«Πρόκειται για μια ειδική ομάδα ουσιών, τις ορθοφαινυλενοδιαμίνες. Οι πιο επικίνδυνες είναι οι μαύρες βαφές που περιέχουν τέτοιες.

Οι εργαζόμενες γυναίκες που βρίσκονται καθημερινά για τουλάχιστον οκτώ ώρες σε κλειστό χώρο και επεξεργάζονται τις βαφές παρουσιάζουν σε ποσοστό 60% καρκίνο, σύμφωνα με τη μελέτη» αναφέρει o Νίκος Κατσαρός και εξηγεί:

«Γι’ αυτό στην Αμερική, όπου γνωρίζουν το θέμα, οι κομμώτριες χρησιμοποιούν ειδικά επιθέματα προκειμένου να αποφεύγουν τουλάχιστον την άμεση επαφή. Δεν αναφέρομαι στους πελάτες, γιατί είναι άλλο το να έρχεσαι συνέχεια σε επαφή με κάτι κι άλλο μία στο τόσο»

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό, ο μοναδικός τρόπος να αποφύγουν την έκθεση στις επικίνδυνες ουσίες οι εργαζόμενοι στα κομμωτήρια και να προφυλάξουν τον εαυτό τους είναι ο συνεχής αερισμός του χώρου.

«Βασικός τρόπος προφύλαξης είναι να αερίζονται συνεχώς τα κομμωτήρια, ακόμα και τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι να χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες που να λειτουργούν σε τακτά χρονικά διαστήματα για τον αερισμό του χώρου. Καθεμία ώρα, για ένα τέταρτο τουλάχιστον, να ανοίγουν τα παράθυρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη λίστα της επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ, υπάγονται και οι ελαιοχρωματιστές, καθώς κάποια χρώματα που χρησιμοποιούν ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις, οι καπνοδοχοκαθαριστές!

Οι οποίοι εισπνέουν ουσίες που προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα και των λεμφαδένων, οι αγρότες και οι οικοδόμοι, οι οποίοι εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία, με τους αγρότες να εκτίθενται επιπλέον και στα φυτοφάρμακα.

«Ακόμα και όσοι δουλεύουν στα πυρηνελαιουργεία κινδυνεύουν από την παραγωγή του βιομηχανικού ελαιολάδου και του πυρηνέλαιου…» αναφέρει στην «Espresso» ο Νίκος Κατσαρός και καλεί τις κατά τόπους διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας να διενεργούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους σε τέτοιου είδους χώρους εργασίας.

«Ο εργοδότης είναι υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Θα πρέπει κάθε εξάμηνο οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις σε αυτούς τους χώρους» προσθέτει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share