Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ! 56χρονος καταξιωμένος γιατρός φυλακίστηκε γιατί παρακολουθούσε 15χρονη να κάνει μπάνιο από τρύπα που είχε κάνει!

Αηδία!

5 Φεβρουαρίου 2020 14:24
Σοκ! 56χρονος καταξιωμένος γιατρός φυλακίστηκε γιατί παρακολουθούσε 15χρονη να κάνει μπάνιο από τρύπα που είχε κάνει!

Σοκ, όπως η υπόθεση του 70χρονου που κακοποιούσε τη μαθήτρια μέσα στο σχολείο, προκάλεσε η ιστορία ενός πολύπειρου γιατρού στη Βρετανία, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές, έχοντας κατηγορηθεί για κρυφή παρακολούθησε ενός 15χρονου κοριτσιού από μια τρύπα, την ώρα που έκανε το μπάνιο της.

Ο 56χρονος Δόκτωρ Τζόναθαν Φίλντεν είχε τρυπήσει το ταβάνι, ώστε να μπορεί να βλέπει την νεαρή, με την είδηση να δημιουργεί σάλο, αφού πρόκειται για έναν εκ των πιο ακριβοπληρωμένων γιατρών, μιας και πέρυσι είχε λάβει 224.999 λίρες ως ετήσιο μισθό, ενώ είναι Διευθυντής του Νοσοκομειακού Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου.

Ο ίδιος απέφυγε, πάντως, την φυλακή, έχοντας στηρίξει τη συμπεριφορά του στην πίεση της δουλειάς. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το επαγγελματικό του μέλλον είναι αβέβαιο, καθώς έχει διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο, τόσο για αυτό το γεγονός όσο και για ένα πειθαρχικό του σφάλμα.

Οι δικηγόροι του επιχείρησαν τις τελευταίες μέρες να μην υπάρξει μεγάλη δημόσια διαρροή του θέματος, αλλά τελικά ουκ ολίγα δημοσιεύματα είδαν το «φώς» της δημοσιότητας, με αρκετούς αηδιασμένους συναδέλφους του Φίλντεν να παίρνουν θέση για το θέμα, την ώρα που ο γιατρός ήταν έτοιμος να πάρει νέο μεγάλο ρόλο στη Βρετανία.

Το θύμα δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά του, με το γεγονός να λαμβάνει τόπο το 2016, με τον Φίλντεν να κάνει την τρύπα και να είναι ικανός να κοιτάζει μέσω ενός σωλήνα για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, προτού το κορίτσι καταλάβει πως την παρακολουθούν.

Εκείνη τραυματίστηκε ψυχολογικά από το γεγονός και, για κάποιο καιρό δεν ήθελε να κάνει μπάνιο, μέχρι που μίλησε σε σχολικό ψυχολόγο για το συμβάν.

Αργότερα, ο Δόκτωρ Φίλντεν συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2016 και διεγράφη από τον ιατρικό σύλλογο της Αγγλίας, με το κινητό του να εξετάζεται εξονυχιστικά, με τις Αρχές να βρίσκουν στο ιστορικό του βίντεο με ανήλικα κορίτσια και κακοποιημένα παιδιά.

Το δικαστήριο έγινε τον Ιούνιο του 2019 και ο γιατρός παραδέχθηκε το γεγονός με τη 15χρονη, για να λάβει ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή ενός χρόνου, μαζί με 150 μη πληρωμένης εργασίας. Παράλληλα, μπήκε στη λίστα των σεξουαλικά κακοποιητών για επτά χρόνια.

«Το δικαστήριο δέχθηκε τη δικαιολογία της πίεσης στη δουλειά, αλλά τόνισε, ότι δεν ήταν πειστικά όσα είπε στην κατάθεσή του», ανέφερε ο Σάιμον Μποντ, νομικός, προσθέτοντας πως «ο Δόκτωρ Φίλντεν θεωρεί φτωχή την ετυμηγορία, νιώθοντας ντροπή και άγνοια για τις επιπτώσεις που υπήρξαν στην νεαρή.

Το δικαστήριο, όμως, δεν εξέτασε αυτό τόσο πολύ, αν και στην περιγραφή του για το περιστατικό, μίλησε για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στη διασταύρωση πληροφοριών, ο Δόκτωρ Φίλντεν ερωτήθη για το πόσο σοβαρό ήταν αυτό που έκανε, τονίζοντας πως ήταν κάτι που δεν έπρεπε να κάνει.

Ο ίδιος απέτυχε να αποδείξει, όμως, ότι είχε καταλάβει τι της είχε κάνει. Μετά, δεν έδειξε κατανόηση στις συνέπειες για τον ιατρικό σύλλογο και τη δουλειά των συναδέλφων του. Είχε μια ισχυρή θέση στον ιατρικό σύλλογο κι έπρεπε να δείξει ηγετική τάση. Το κατάλαβε αργά, όταν ουσιαστικά καταστράφηκε η καριέρα του».

Η δικηγόρος του, Αλεξάντρα Φίλιξ, στην κατάθεση της δικής της άποψης, ανέφερε ότι «το γεγονός αυτό ήταν μεμονωμένο. Δεν μπορεί να πει κανείς, ότι η τρύπα εκείνη τρυπήθηκε επίτηδες. Την πρώτη φορά κοίταξε για μια στιγμή και είδε την κοπέλα, χωρίς να καταλάβει αμέσως τι γινόταν. Αποδέχεται μόνο την εξήγηση, ότι είναι σεξουαλική παρενόχληση το να κοιτάζει κάποιος συνεχώς.

Το γεγονός δεν έλαβε τόπο για πάνω από 15-20 δευτερόλεπτα, όπως αποδείχθηκε. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για επανάληψη της πράξης και η πίεση της δουλειάς μπορεί να έφερε αυτή τη συμπεριφορά. Έδειξε κατανόηση σε ό,τι έγινε και μετάνοια. Είναι ένας άνθρωπος, που ακούει για τόσα περιστατικά στον κόσμο και, φυσικά, θα γνώριζε ότι αυτό είναι μια ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Δόκτωρ Φίλντεν μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην κοινωνία και είναι έτοιμος για αυτό».

Κάπως έτσι, ο Φίλντεν έμοιαζε όντως... να μην πιστεύει τη μετάνοια του, αφού από τη μία δήλωνε κατανόηση, από την άλλη προσπαθούσε... να μπαλώσει το απεχθές γεγονός. Επομένως, ο Δικαστής ορθώς του είπε πως «είναι τραγικό να βλέπω εσάς, έναν άνθρωπο της δικής σας λάμψης και καριέρας, τόσο εργατικό, να είστε υπεύθυνος για ένα τέτοιο γεγονός. Πέφτω, αλήθεια, από τα σύννεφα για την αφέλεια, με την οποία το κάνατε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share