Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη!

Το έγκλημα που σόκαρε!

5 Φεβρουαρίου 2020 08:13
Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη!

Στις δικαστικές αίθουσες σήμερα θα διεξαχθεί η πολυαναμενόμενη δίκη για τη στυγερή δολοφονία της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη. Η νεαρή κοπέλα δολοφονήθηκε στο Β' Νεκροταφείο όταν πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της. Μια υπόθεση που έχει κλονίσει το πανελλήνιο και η οικογένεια του θύματος περιμένει όσο τίποτε την δικαίωση!

Η άτυχη κοπέλα έφερε μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε, προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα θα αναβιώσει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου θα διεξαχθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Είκοσι μέρες μετά το άγριο έγκλημα συνελήφθη ο 58χρονος (τότε) Ελληνοαρμένιος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία.

Τρεις μήνες μετά κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου». Ο 58χρονος υποστήριξε ότι δύο άνδρες, τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη» και «Ψηλό», του υποσχέθηκαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την 32χρονη εφοριακό, που την είχαν βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν ως ελεγκτής της εφορίας. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως κατά την δολοφονία της εκείνος την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο την σκότωσαν.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ένοχο τον Μανώλη Σοροπίδη και τον Ιούλιο του 2018 τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης δις ισόβια και εννέα μήνες. Ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος καταδικάστηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη - Τι αποκαλύπτει ο μάρτυρας «κλειδί»;

Νέα στοιχεία έρχονται να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη!

Αποκαλυπτική μαρτυρία “φωτίζει” τις στιγμές λίγο πριν φτάσει η άτυχη εφοριακός στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, εκεί που λίγο αργότερα θα άφηνε την τελευταία της πνοή.

Ειδικότερα, μάρτυρας κατέθεσε πως είδε την άτυχη εφοριακό σε βαγόνι του ΗΣΑΠ την ημέρα της δολοφονίας της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε κάθισε δίπλα της και η άτυχη εφοριακός ήταν πολύ αναστατωμένη και κοιτούσε συνεχώς πίσω της σαν να την παρακολουθούσε κάποιος.

Όπως ανέφερε, κοίταξε και εκείνος πίσω για να δει τι ακριβώς φοβόταν η άτυχη κοπέλα αλλά, όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, δεν κατάφερε να εντοπίσει τον καθ’ ομολογία δολοφόνο, Μανώλη Σοροπίδη.

Παράλληλα, η μητέρα αλλά και ο αδερφός της Δώρας Ζέμπερη έδωσαν συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της Ζέμπερη αναμένεται να καταθέσει ξανά διότι, όπως ισχυρίζεται, η Δώρα του είχε πει 6-7 μήνες πριν από την άγρια δολοφονία της, πως κάποιος είχε μπει στον υπολογιστή της και είχε αφαιρέσει στοιχεία από κάποιες υποθέσεις που χειριζόταν.

Γι’αυτό τον λόγο κουβαλούσε μαζί τα περίφημα USB sticks, τα οποία ο Σοροπίδης διατείνεται ότι του ζητούσαν οι ηθικοί αυτουργοί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share