Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο νοσοκομείο "Παίδων" : Κοριτσάκι εισήχθη με συμπτώματα κορωναϊού!

Σε επιφυλακή ολόκληρη η χώρα!

4 Φεβρουαρίου 2020 10:07
Συναγερμός στο νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού καθώς εκτάκτως εισήχθη ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών με συμπτώματα του φονικού κορωναϊού! Ωστόσο, διάσημος καθηγητής Ιολογίας είχε προβλέψει πως ο ιός σύντομα θα πλήξει και τη χώρα μας!

Το κοριτσάκι που κατάγεται από την Κίνα κι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Ωστόσο, υψηλός φόβος για τη μετάδοση του ιού υπάρχει λόγω ενός ταξιδιού που είχε κάνει και είχε παραμείνει για ένα μήνα στην Κίνα με τους γονείς του. Σε τεστ λοιπόν υπέβαλαν οι γιατροί το κοριτσάκι για την εξακρίβωση της λοίμωξης το οποίο βγήκε αρνητικό κάτι το οποίο σημαίνει πως είναι θέμα ωρών να πάρει και εξιτήριο!

Ο πρώτος Βρετανός με κορωναϊό αρνείται να πάρει αντιβίωση και τον καταπολεμάει με... ζεστό ουίσκι και μέλι!

Ο πρώτος Βρετανός που κόλλησε τον κοροναϊό στην Wuhan ισχυρίζεται ότι καταπολέμησε τη θανατηφόρα ασθένεια με ένα ζεστό ρόφημα αφού αρνήθηκε τα αντιβιοτικά. Διαβάστε την είδηση πρώτοι στο Athensmagazine.gr!

Ο Κόνορ Ρίντ, 25 χρονών δάσκαλος από το Wales Βρετανίας, "χτυπήθηκε" από τον θανατηφόρο ιό, πριν από δύο μήνες. Είχε μεταφερθεί μάλιστα σε νοσοκομείο στην Κίνα με ασταμάτητο βήχα, που τον έκανε να μην μπορεί να αναπνεύσει. Παράλληλα, ο Έλληνας που ήρθε από την Κίνα, βρίσκεται ακόμα σε καραντίνα, και μάλιστα στην Γαλλία, όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα!

Ο κ. Ρίντ, από το Llandudno, δήλωσε: «Χρησιμοποίησα την συσκευή εισπνοής που βοήθησε με τον βήχα και έπινε ένα ζεστό ουίσκι με μέλι μέχρι να φύγει». Είπε: «Είναι ένα παλιό φάρμακο, αλλά φάνηκε να κάνει την δουλειά του. Αρνήθηκα να πάρω τα αντιβιοτικά που μου έγραψαν οι γιατροί, επειδή δεν ήθελα να πάρω φάρμακα.

Ο Βρετανός βρισκόταν στην Ουχάν τους τελευταίους έξι μήνες, και πήρε εξιτήριο από από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Zhongnan στην πόλη. Αλλά αφού είχε βγει από το νοσοκομείο για δύο εβδομάδες, οι γιατροί του είπαν ότι υπέφερε από κοροναϊό.

Ο κ. Ρίντ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ήταν «άσχετο» όταν τους είπε για τη μόλυνση του.

«Συνέχισαν να ρωτούν αν ήθελα να μια πτήση για το εξωτερικό, αλλά είπα όχι. Θα το ξεπεράσω εδώ. Είμαι απόδειξη ότι ο κοροναϊός μπορεί να κτυπηθεί. "

Ο κ. Ρίντ λέει ότι ο προϊστάμενός του, του είπε ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους σε δύο εβδομάδες, αλλά δεν είναι τόσο σίγουρος.

Κύπρος: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό! (video)

Αρνητικό είναι το ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό, που υπήρχε για Κινέζο πολίτη στην Κύπρο, με τα αποτελέσματα να έρχονται πριν από τη Δευτέρα (3/2) και το συναγερμό να λήγει.

Τα δείγματα από το Ινστιτούτο Παστέρ έδειξαν, ότι ο Κινέζος πολίτης δεν είναι φορέας του ιού, με τους θεράποντες ιατρούς να λένε, ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ αίρονται οι περιορισμοί σε συγγενή του, που επίσης βρίσκεται στην χώρα.

Μετά το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μίλησε με τον ηγέτη του άλλου μισού του νησιού, Μουσταφά Ακινζί για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ θα υπάρξει συνάντηση της δικοινοτικής επιτροπής για το ζήτημα.

Συναγερμός για κοροναϊό! Πρώτος νεκρός εκτός Κίνας - Στην πτήση για Γαλλία Έλληνας επιβάτης! (videos)

Νέος συναγερμός για τον κοροναϊό σήμανε για την χώρα μας, καθώς ένας εκ των επιβατών για τη Γαλλία από την Κίνα είναι συμπατριώτης μας, όπως μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, ενώ στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο πρώτος νεκρός εκτός της χώρας, από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν τις δικές τους κινήσεις, ώστε να είναι σε ετοιμότητα, περιμένοντας και τα αποτελέσματα του ύποπτου κρούσματος στην Κύπρο, ενώ οι Αμερικανοί ετοιμάζουν κατάλυμα χιλίων ατόμων.

Ο πρώτος νεκρός εκτός Κίνας

Το θύμα είναι ένας κινέζος πολίτης από την πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων, εμφάνισε πνευμονία και τελικά υπέκυψε.Πρόκειται «για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται εκτός της Κίνας », δήλωσε στον Τύπο ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίγκε, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στις Φιλιππίνες. Κατά το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων, έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον άλλο ένα κρούσμα του 2019-nCoV στη χώρα, εκτός του θανόντος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share