Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαδρίτη: Σε τρομακτικό θρίλερ κατέληξε πτήση της Air Canada!

Δείτε το!

3 Φεβρουαρίου 2020 22:37
Μαδρίτη: Σε τρομακτικό θρίλερ κατέληξε πτήση της Air Canada!

Ένα σκέλος από το σύστημα προσγείωσης έσπασε και προκάλεσε βλάβη σε έναν κινητήρα - Το Boeing 767, που εκτελούσε δρομολόγιο από Μαδρίτη για Τορόντο, έκανε επί δύο ώρες βόλτες πάνω από την ισπανική πρωτεύουσα, για να κάψει όσο το δυνατόν περισσότερα καύσιμα - Μετέφερε 130 επιβάτες - Προσγειώθηκε με επιτυχία έπειτα από τρεις ώρες

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πτήση AC837 της Air Canada που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη - Τορόντο.

Το αεροσκάφος, Boeing 767, αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, από όπου αναχώρησε και να προσγείωνεται με επιτυχία, τρεις περίπου ώρες μετά την απογείωσή του και αφού προηγουμένως έκανε βόλτες πάνω από τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έσπασε και προκάλεσε ζημιά σε έναν από τους κινητήρες του.

Η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου, ανέφερε ότι είναι προετοιμασμένη για την επιστροφή της πτήσης.

Πολλοί κάτοικοι που είδαν το αεροπλάνο να πετά χαμηλά αναστατώθηκαν και ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στα social media.


Το αεροπλάνο έκανε βόλτες για περισσότερες από δύο ώρες πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης για να καταναλώσει όσο το δυνατό περισσότερα καύσιμα και να αποκτήσει έτσι το ασφαλές όριο βάρους για να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση.
Το αεροδρόμιο της ισπανικής πρωτεύουσας δεν έκλεισε, αλλά δόθηκε ένας διάδρομος αποκλειστικά το αεροπλάνο, το οποίο λίγο πριν τις 7 τοπική ώρα το απόγευμα, κατάφερε να προσγειωθεί με επιτυχία.

Το μήνυμα του πιλότου στους επιβάτες

Στο μεταξύ όλοι αναφέρονται με τα θετικότερα σχόλια τόσο για τους χειρισμούς του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους όσο και για αυτούς του πληρώματος καμπίνας, χειρισμοι που βοήθησαν τους 130 επιβάτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.
Μάλιστα λίγο πριν τελική προσέγγιση προς το αεροδρόμιο της Μαδρίτης ο πιλότος απευθύνθηκε στους επιβατές και τους είπε: «Αυτή τη στιγμή κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο Μπαράχας και πρόκειται να φτάσουμε στην Μαδρίτη για να προσγειωθούμε, γιατί όπως γνωρίζετε έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με μία… από τις ρόδες του αεροσκάφους κατά την απογείωση.

Λοιπόν, καθώς έχουμε αρκετό βάρος όσον αφορά τα καύσιμα, πρέπει να απαλλαγούμε από λίγα καύσιμα πριν να μπορέσουμε να προσγειωθούμε. Και θα προσγειωθούμε σε λίγα λεπτά ακόμα. Όταν είμαστε έτοιμοι για την προσγείωση θα σας πληροφορήσουμε. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και την υπομονή σας και σας ζητούμε να κάνετε πολλή ησυχία και πολλή υπομονή».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share