Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση του "εγκλωβισμένου" Έλληνα στην Κίνα!

Οι τραγικές στιγμές!

3 Φεβρουαρίου 2020 07:48
Η ανατριχιαστική εξομολόγηση του

Ο κοροναϊός ολοένα και εξαπλώνεται σε περισσότερα μέρη και χώρες και όλο και περισσότερα χώρες αποκλείονται. Κάπως έτσι "εγκλωβίστηκε" και ένας Έλληνας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο καθώς το σφράγισαν.

Την Κυριακή οι περιορισμοί που έχουν επιβάλει οι κινεζικές Αρχές περιλάμβαναν και απαγόρευση κυκλοφορίας στις περισσότερες πόλεις. Μάλιστα προκειμένου να τηρηθεί η συγκεκριμένη οδηγία, τα ξενοδοχεία σφράγισαν τις πόρτες και οι πελάτες τους δεν μπορούσαν να βγουν έξω. Ένας απ αυτούς είναι και ο δικός μας Γιάννης Μερσινιάς, ο οποίος βρίσκεται αποκλεισμένος εδώ και μέρες στη πόλη Yichang η οποια απέχει περίπου 400 χλμ από κει που ξεκίνησαν όλα, την πόλη Wuhan.

O Έλληνας επιχειρηματίας βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι (είναι ιδιοκτήτης εταιρίας που εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία) όταν ξέσπασε η επιδημία. Και ενώ έως το Σάββατο μετάκινούνταν σχετικά άνετα, βιντεοσκοπώντας με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, εικόνες από μια πόλη - φάντασμα όπως μπορείτε να δείτε στα σχετικά πλάνα, ξαφνικά την Κυριακή οι υπάλληλοι στην ρεσεψιόν τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να βγει πλέον ούτε από το ξενοδοχείο. «Δηλαδή και να επέμενα, δεν θα γινόταν τίποτα αφού οι πόρτες είναι κλειδωμένες» λέει ο Γιάννης Μερσίνιας. Τότε συνειδητοποίησε ότι όλη η πόλη έχει μπει σε καραντίνα. Για να προσθέσει: «χθες το απόγευμα (σ.σ. Το Σάββατο) ήρθαν άντρες των κινεζικών Αρχών και πήραν το διαβατήριο μου και έβγαλαν φωτογραφία την visa μου. Σήμερα (Χθες Κυριακή) το πρωί κατά τις 9:00 με ξύπνησαν και μου πήραν την θερμοκρασία. Μετά με κάλεσαν να κατέβω κάτω και με ρώτησαν πόσο ακόμη θα κάτσω στο ξενοδοχείο. Αντίκρισα αστυνομία και υπαλλήλους του ξενοδοχείου».

Ο Έλληνας επιχειρηματίας δέχεται καθημερινά δύο επισκέψεις στο δωμάτιο του, από τον γκρουμ του ξενοδοχείου, ο οποίος του παρέχει δύο γεύματα, ένα στις 12.30 το μεσημέρι κι ένα ακόμη στις 17.30. Το μενού είναι «μενού νοσοκομείου» και περιλαμβάνει ρύζι με λίγο κοτόπουλο, βραστές πατάτες και λάχανο. «Δεν παραπονιέμαι μας φέρονται καλά» λέει ο Γιάννης Μερσινιάς που τις υπόλοιπες ώρες δουλεύει στον υπολογιστή του επικοινωνώντας με συνεργάτες στην Αθήνα και μιλάει διαρκώς με την οικογένεια του μέσω Skype.

«Προς το παρόν γελάμε με όλα αυτά που μου έχουν συμβεί. Η ελληνική πρεσβεία επικοινωνεί τακτικά μαζί μου και ξέρω ότι κάνουν ότι μπορούν για να με απεγκλωβίσουν. Τους ευχαριστώ γι αυτό. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πότε θα φύγω καθώς αυτό εξαρτάται πλέον από ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα εκκένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη απ όσο γνωρίζω». Ο Έλληνας επιχειρηματίας λέει ότι αυτό που του έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το ποσό πολύ πειθαρχούν οι Κινέζοι στις οδηγίες των Αρχών.

«Μας έρχονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα για το τι πρέπει να κάνουμε. Όσοι βρισκόμαστε στην επαρχία μας συστήνουν να μην επιστρέψουμε στο Πεκίνο και το αντίθετο. Όλοι υπακούν και έτσι το έργο των Αρχών γίνεται ευκολότερο» καταλήγει. Είναι 22.30 ώρα Πεκίνου και ο Γιάννης Μερσινιάς με καληνυχτίζει. Αύριο (πρωί Δευτέρας) ξημερώνει μια καινούρια μέρα σε ένα αβέβαιο μέλλον. Θα κλείσει τα μάτια του αισιοδοξώντας ότι σύντομα θα βρεθεί τρόπος να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην αγκαλιά της οικογένειας του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share