Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγικό βίντεο! Τους ψεκάζουν λόγω κορωναϊού με το που κατεβαίνουν από το αεροπλάνο!

Σοκαριστικό!

2 Φεβρουαρίου 2020 22:35
Τραγικό βίντεο! Τους ψεκάζουν λόγω κορωναϊού με το που κατεβαίνουν από το αεροπλάνο!

Ένα απίστευτο βίντεο ήρθε στο «φώς» της δημοσιότητας, με τους επιβάτες που φτάνουν στην Ινδονησία με... ψεκάζονται με το που κατεβαίνουν από το αεροπλάνο, σε μια προσπάθεια των Αρχών να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, που ευτυχώς δεν έχει πλήξει ακόμη την Κύπρο, δημιουργώντας πιθανώς ένα νέο ταξιδιωτικό τρεντ, που μπορεί να μετεξελιχθεί σε τουριστικό brand με ειδίκευση στον ιατρικό τουρισμό.

Οι ταξιδιώτες λοιπόν μασκοφόροι ως είθισται τις τελευταίες ημέρες, βγαίνουν από την πόρτα ένας-ένας και κατεβαίνουν σιγά-σιγά τα σκαλιά της σκάλας. Εκεί, τυγχάνουν τιμητικότατης υποδοχής από «άγημα» ντυμένο στα κίτρινα, με γάντια και ψεκαστήρια, που αρχίζει να τους ραίνει ουχί με ροδοπέταλα, ως φιλόξενη χώρα, αλλά με ένα υγρό αγνώστου προελεύσεως και σκοπιμότητας, μέχρι να προχωρήσουν στην κοινή ταξιδιωτική ρουτίνα.

Η διαδικασία του ψεκασμού δεν συναντά διακρίσεις. Ωστόσο, όποιος δει το βίντεο, διαπιστώνει ότι με άγνωστα για εμάς κριτήρια σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιβάτες καλούνται να κάνουν μία περιφορά γύρω από τον εαυτό τους για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ελλιπούς προφύλαξης.

Φυσικά το βίντεο έχει γίνει ανάρπαστο στην κοινότητα των social media που αδημονεί να πληροφορηθεί από την επιστημονική κοινότητα την ορθότητα της μεθόδου πρόληψης.

Σε καραντίνα στη Γαλλία ο Έλληνας που ήρθε από την Κίνα! Συγκλονιστική η μαρτυρία του!

Τα δύσκολα... δεν έχουν τελειώσει για τον Έλληνα που ταξίδεψε στη Γαλλία με τη σύζυγό του από την Κίνα, καθώς θα τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω κοροναϊού.

Δεν του επιτρέπουν να γυρίσει στην Ελλάδα αν δεν αποδειχθεί ότι είναι απολύτως καλά και δεν έχει προσβληθεί από κοροναϊό. «Η κατάσταση στη Γουχάν είναι πολύ επικίνδυνη», δήλωσε ο Αλεξ Ζαχάρ. Τι γίνεται με τους δύο Ελληνες που είναι αποκλεισμένοι στην κινεζική πόλη. Ευχαριστίες στη Γαλλία από το ελληνικό ΥΠΕΞ.



Έζησε από κοντά την κόλαση του κοροναϊού στην πόλη Γουχάν, αλλά πλέον βρίσκεται στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον Αλεξ Ζαχάρ, τον Έλληνα που ήταν στην πτήση που ήρθε στη Γαλλία με 250 επιβάτες σήμερα Κυριακή (02.02.2020). Μαζί του επέστρεψε και η σύζυγός του που είναι οκτώ μηνών έγκυος.

Για δύο εβδομάδες ο Αλεξ Ζαχάρ θα χρειαστεί να παραμείνει στη Γαλλία σε καραντίνα, αλλά δηλώνει καλά στην υγεία του και σίγουρα τυχερός που εγκατέλειψε την κινεζική πόλη «φάντασμα».

«Μας είχαν με μάσκα στο αεροπλάνο και ήταν γιατροί γύρω μου. Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στη Γουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Ελληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», τόνισε ο Αλεξ Ζαχάρ.

Προσπάθειες να επιστρέψουν δύο ακόμα Έλληνες από τη Γουχάν

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας υπήρχε ένα άτομο το οποίο εκδήλωσε κάποια περίεργα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πτήσης και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο και έχει μπει σε ειδική καραντίνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν ακόμα δύο Έλληνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Γουχάν και είναι σε επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο και το υπουργείο Εξωτερικών. Η Αθήνα μάλιστα αναζητά πτήση ώστε αμφότεροι να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστίες από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Στο μεταξύ την ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Έλληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από την πόλη Ουχάν της Κίνας, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανάρτηση ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-ιβ Λε Ντριάν και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σήμερα ένας από τους τρεις Έλληνες γύρισε από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία του. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και τους Ευρωπαίους εταίρους για να επαναπατριστούν κι άλλοι δύο Έλληνες που παραμένουν σε περιοχή της Κίνας που τελεί υπό καραντίνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share