Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Ετοιμαστείτε από Τετάρτη για..." Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση!

2 Φεβρουαρίου 2020 15:29

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός παρουσίασε τον καιρό στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύποι" και έκανε λόγω για ημέρες όπου θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει και ως "Αλκυονίδες". Ωστόσο, ο Τάσος Αρνιακός έχει ήδη προειδοποιήσει για την επερχόμενη κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας!

Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται, η κακοκαιρία όμως καραδοκεί μιας και ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Καιρός: Ανοιξιάτικη Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες!

Ανοιξιάτικη και ηλιόλουστη ξημέρωσε η σημερινή Κυριακή με θερμοκρασίες υπέρ του δέοντος υψηλές σε σχέση με την εποχή. Ωστόσο, σας είχαμε ενημερώσει αρκετά νωρίτερα πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορείτε να κάνετε τα... πρώτα μπάνια για το 2020!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τάσος Αρνιακός: "Η ανοιξιάτικη είσοδος του Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί μέχρι και... "

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός παρουσίασε τον καιρό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1 και έκανε λόγω για... θερμή εισβολή. Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές και η ηλιοφάνεια θα μας συντροφεύει μέχρι και την Τετάρτη. Ωστόσο την ίδια επισήμανση για άκρως καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού ανέφερε και η ΕΜΥ!

Αίθριος αναμένεται ο καιρός με τοπικές ομίχλες στα βόρεια της χώρας, δυτικοί άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

«Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μα αν τύχει και κακιώσει...»: Η παροιμία του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού! (Video)

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μα αν τύχει και κακιώσει μες στο χιόνι θα μας χώσει»! Αυτήν την χαρακτηριστική παροιμία χρησιμοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την εξέλιξη του καιρού, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης! Με τον Τάσο Αρνιακό να προειδοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία πρόκειται να πέσει 10-12 βαθμούς!

Συγκεκριμένα ο έμπειρος μετεωρολόγος τόνισε ότι ο καιρός σήμερα θα είναι πολύ καλός σε όλη τη χώρα, παρόλα αυτά προς το μεσημέρι και μετά θα έχουμε τοπικές συννεφιές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και δεν αποκλείεται, με έμφαση τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα, να έχουμε και πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Δείτε στο βίντεο την αναλυτική του πρόγνωση:

«Ψυχρές αέριες μάζες φτάνουν στην Ελλάδα»! «Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου! (Video)

Ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και στην Ελλάδα από τις 6 Φλεβάρη, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου και αναλύει τα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10-12 βαθμών, κάτι στο οποίο προβλέπει και ο Τάσσος Αρνιακός, ίσως και παραπάνω στα βόρεια, αλλά σε σχέση με τα επίπεδα της θερμοκρασίας που θα επικρατεί το τριήμερο, η οποία θα φτάσει και τους 19 βαθμούς στη νότια Ελλάδα.

Όσο για τα φαινόμενα και πού αυτά θα εστιάζονται (βροχές και χιόνια) όλα τα ενδεχόμενα ακόμα παραμένουν ανοικτά.

Μέχρι τις 5 Φλεβάρη, πάντως, ο καιρός θα διατηρηθεί ανοιξιάτικος σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δείτε στο βίντεο την αναλυτική πρόγνωση:

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας!

Αλλάζει ο καιρός για τα επόμενα 24ωρα, καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να μας έχει προειδοποιήσει για «σοβαρό ενδεχόμενο καθόδου ψυχρών αερίων μαζών»!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ως και την Δευτέρα η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, με τον καιρό να είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις. Για σήμερα, αναμένονται νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά, όπου και θα αυξηθούν σταδιακά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται να σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρώτες μόνο, πρωινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share