Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία με 20 νεκρούς: Ποδοπατήθηκαν για το "αγιασμένο λάδι"!

Τι συνέβη;

2 Φεβρουαρίου 2020 13:20
Τραγωδία με 20 νεκρούς: Ποδοπατήθηκαν για το

Μερικές φορές η πίστη σε μια θρησκεία μπορεί να ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια και να καταλήξει σε φανατισμό. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην προκειμένη μιας και μια τραγωδία σημειώθηκε σε ένα στάδιο στην Τανζανία κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας. Ωστόσο, τραγικό θάνατο βρήκαν και 3 ακόμη άτομα στον Καναδά ύστερα από συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και 15 ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά σε ποδοπάτημα.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο στάδιο της πόλης Μόσι κοντά στο όρος Κιλιμάντζαρο το Σάββατο το βράδυ και ποδοπατήθηκαν όταν έτρεξαν να ευλογηθούν από "αγιασμένο λάδι".

"Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν στο συμβάν", δήλωσε ο Κίπι Ουαριόμπα επιθεωρητής της αστυνομίας της πόλη Μόσι. Πέντε από τους νεκρούς είναι παιδιά.

"Το ποδοπάτημα σημειώθηκε όταν οι πιστοί έτρεξαν για να ευλογηθούν από αγιασμένο λάδι", διευκρίνισε.

Ο πάστορας Μπονιφάτσε Μουαμπόζα προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών υποσχόμενος ευημερία, αλλά και τη θεραπεία ασθενειών σε όσους ευλογηθούν από το "αγιασμένο λάδι" στη διάρκεια των λειτουργιών των οποίων προΐσταται.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος εξαιτίας του όγκου του πλήθους και επειδή ήταν σκοτεινά την ώρα του συμβάντος.

"Το συμβάν σημειώθηκε τη νύκτα και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, οπότε είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματα. Εξακολουθούμε να αποτιμάμε την κατάσταση", εξήγησε ο Ουαριόμπα.

Τα τελευταία χρόνια στην Τανζανία έχουν εμφανιστεί διάφοροι πάστορες που υπόσχονται ευημερία και ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν με θαύματα ασθένειες. Χιλιάδες άνθρωποι σε ένα κράτος με συνολικό πληθυσμό 55 εκατομμύρια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, πηγαίνουν σε εκκλησίες στις οποίες τους ζητούν να προσφέρουν περίπου το 10% του εισοδήματός τους.

Σοκ στο Περού: 13 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου!

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε βυτιοφόρο στο Περού που μετέφερε αέριο. Συνολικά 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τα πέντε τελευταία θύματα να υποκύψουν στα τραύματά τους και να καταλήξουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν. Ωστόσο, μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται.

Το περουβιανό πρακτορείο ειδήσεων Andina, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο υγείας, έκανε λόγο για 14 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, κάποια 3 και 4 ετών. «Ο απολογισμός είναι 13 νεκροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Μόνιμα Μεσάν. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 8 νεκρούς και 49 τραυματίες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί, την ώρα που οι κάτοικοι της πόλης Βίλα Ελ Σαλβαδόρ, στα νότια της πρωτεύουσας Λίμα, πήγαιναν στις εργασίες τους. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού.
Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν το φορτηγό έπεσε σε λακκούβα. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Χρειάστηκε να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για να κατασβεστούν οι φλόγες, που κατέστρεψαν τουλάχιστον 14 σπίτια γύρω από το σημείο της έκρηξης.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Τεράστια έκρηξη στο Χιούστον! (photos-video)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χιούστον του Τέξας μετά από τεράστια έκρηξη που έλαβε χώρα στα νοτιοδυτικά της πόλης. Μεγάλη έκρηξη είχε σημειωθεί πριν λίγες μέρες και σε εργοστάσιο χημικών, στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία της έκρηξης, η οποία πάντως προκάλεσε φθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ ακούστηκε από κόσμο που βρισκόταν αρκετά μίλια μακριά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η τοπική αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Γκέσνερ. Δείτε στο ακόλουθο βίντεο, τη στιγμή της έκρηξης, όπως αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας της περιοχής

Έκρηξη κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης!

Συναγερμός έχει σημάνει στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης καθώς υπάρχουν αναφορές για έκρηξη από ρουκέτα σε κοντινή απόσταση από το κτήριο.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia η επίθεση σημειώθηκε στην πράσινη ζώνη και η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην περιοχή αυτή βρίσκεται η Αμερικανική Πρεσβεία, που πρόσφατα έγινε θέατρο μεγάλων και βίαιων αντιαμερικανικών διαδηλώσεων.

Μάλιστα οι ΗΠΑ θεώρησαν “υπεύθυνο” για τις διαδηλώσεις και την εισβολή διαδηλωτών στην Πρεσβεία τον Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε από επίθεση των ΗΠΑ με drone.

Παράλληλα το Reuters μετέδωσε πως αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share