Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτα μέτρα για τον κορωναϊό στην Αυστραλία! Απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών, σε καραντίνα για 14 μέρες οι πολίτες της!

Χαμός!

1 Φεβρουαρίου 2020 10:58
Έκτακτα μέτρα για τον κορωναϊό στην Αυστραλία! Απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών, σε καραντίνα για 14 μέρες οι πολίτες της!

Σε έκτακτα μέτρα για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού, έχοντας ήδη κρούσματα στο εσωτερικό της, προχώρησε η Αυστραλία, που απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών από την Κίνα, ενώ θα βάζει σε καραντίνα τους πολίτες της.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Αυστραλία αυξάνει την ταξιδιωτική της οδηγία για την Κίνα στο υψηλότερο επίπεδο και πλέον συνιστά στους πολίτες της να μην επισκέπτονται τη χώρα καθόλου.

Οι Αυστραλοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας εξαιρούνται από την απαγόρευση, όμως θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους.

Οι αυστραλιανές αρχές έχουν εντοπίσει 10 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, αλλά κανέναν θάνατο.

Εξάλλου η Qantas Airways και η Αir New Zealand ανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν τις απευθείας πτήσεις τους προς την ηπειρωτική Κίνα. Η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Μαρίσα Πέιν δήλωσε ότι η Qantas θα οργανώσει πτήσεις προκειμένου να απομακρύνει κάποιους Αυστραλούς πολίτες από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες.

Ελέγχουν στην Κύπρο ύποπτο κρούσμα Κινέζου για Κοροναϊό! (video)

Την πόρτα της Κύπρου φέρεται να χτυπά ο φονικός κοροναϊός, λίγες ώρες μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρωσία, καθώς διαπιστώθηκε ύποπτο κρούσμα Κινέζου πολίτη, που μένει μόνιμα στην Κύπρου και είχε επισκεφθεί προ ημερών την Κίνα!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για «ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο».

Ο Κινέζος πολίτης, είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες και παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού.

«Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α».

Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία: Επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα κοροναϊού!

Ο κοροναϊός έφτασε και στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς δύο άτομα φέρονται να είναι θετικά στον ιό, όπως μεταδίδει το BBC! Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δύο άτομα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Αντίθετα, λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού 2019-nCoV στη Θεσσαλονίκη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, οι οποίοι είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, είναι θετικοί στον κοροναϊό. Λαμβάνουν ειδική νοσηλεία» ανακοίνωσε ο Κρις Γουίτι, επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Αγγλίας.

Κοροναϊός: Ραγδαίες εξελίξεις! Πρώτο περιστατικό μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον ιό κοροναϊό, καθώς "χτύπησε" το πρώτο περιστατικό μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο! Τι λένε οι νέες πληροφορίες;

Ο σύζυγος μιας 60χρονης γυναίκας, η οποία είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, μολύνθηκε αφού επέστρεψε στο Σικάγο, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές σήμερα.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό θα μπορούσε να φανεί ανησυχητικό» δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, όμως «ο άμεσος κίνδυνος για τους Αμερικανούς είναι μικρός» επισήμανε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μετάδοση μεταξύ συζύγων.

Στους 171 οι νεκροί από τον κοροναϊό
Όπως μεταδίδει το CNN, που μετέδωσε και την είδηση, ως αυτή την ώρα περισσότερες από 8.000 κρούσματα του κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί στην ενδοχώρα της Κίνας. Ο νέος κοροναϊός φαίνεται πως έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 171 ανθρώπους.

Έκλεισε τα σύνορα με Κίνα η Ρωσία λόγω κοροναϊού!

Στην απόφαση να κλείσει τα σύνορα με την Κίνα στην Άπω Ανατολή προχώρησε η Ρωσία, φοβούμενη την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού, ενώ Google και ΙΚΕΑ έκλεισαν τα καταστήματά τους.

Ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων στην χώρα, η εφαρμογή του μέτρου ήδη έχει αρχίσει.

«Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει. Αργότερα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, για το κλείσιμο των συνόρων στην περιοχή της Άπω Ανατολής και για τα υπόλοιπα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 7.711, ενώ οι νεκροί σε 170.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ), προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο κήρυξης «παγκόσμιου συναγερμού».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share