Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστό τρόφιμο από τα ράφια!

Συναγερμός!

31 Ιανουαρίου 2020 13:39
«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστό τρόφιμο από τα ράφια!

«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ανακαλεί από τα ράφια των καταστημάτων γνωστό τρόφιμο και συγκεκριμένα συσκευασία βιολογικών νιφάδων σόγιας. Επίσης, πριν από λίγες μέρες είχε προχωρήσει στην ανάκληση μη ασφαλών συσκευασμένων πάγων.

Ο ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος και συγκεκριμένα βιολογικών νιφάδων σόγιας, στο οποίο ανιχνεύτηκε άθροισμα αλκαλοειδών τροπανίου (ατροπίνη, σκοπολαμίνη) σε ποσότητα που αποτελεί υπέρβαση του τοξικολογικού δείκτη οξείας τοξικότητας για παιδιά ARfD, κατά 209%.

Το προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες:

α) των 250 γραμμαρίων, με αριθμούς παρτίδας 1708300620, 2476301020, 04112476301020 και ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 06/2020, 10/2020 και 10/2020 αντιστοίχως και β) των 25 κιλών με αριθμούς παρτίδας 1708300620, 2476301020 και ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 06/2020 και 10/2020 αντιστοίχως. Το εν λόγω προϊόν εισήχθη από τη Γερμανία και διατέθηκε από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε., Βασ. Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

"Προσοχή με αυτό το λάδι - θάνατο": Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Δίκτυο µη σύννομης διακίνησης νοθευμένου-μη ασφαλούς λαδιού εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος και προειδοποιεί, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης (22/01) ο ΕΦΕΤ, προχώρησε στην ανάκληση μη ασφαλών συσκευασμένων πάγων.

Συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και την αυθεντικότητα του ελληνικού ελαιολάδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήγαγε τη χημική ανάλυση, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, ενώ επισημαίνεται ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, στην πραγματικότητα είναι σπορέλαιο τεχνητά χρωματισμένο, άγνωστης προέλευσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν, το οποίο επί της συσκευασίας του φέρει τις ενδείξεις: «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» και «Produced and packed by Spiliopoulos George Chania Creta – 2012015/ AB – EL 40663 – Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31-12-2019».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι ανωτέρω ενδείξεις είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην παραπλάνηση των καταναλωτών.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

"Ποτό με έντομα! Συναγερμός!": Βόμβα από τον ΕΦΕΤ!

Μετά την έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, διαβάσαμε καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ, ο οποίος αναφέρει πως σε ποτά υπάρχουν... έντομα.

Μια κόκκινη χρωστική από καβουρδισμένες... κατσαρίδες και όχι μόνο... Παγωτά με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα... Πατατάκια με καθαριστικό μπάνιου... Μπίρες με υγρό που έχει αφαιρεθεί από την ουροδόχο κύστη των ψαριών... Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής!

Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

"Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία. Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό, αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει. Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα".

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share