Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος (video)

Το αινιγματικό σημείωμα στο σπίτι του!

31 Ιανουαρίου 2020 08:17
Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος (video)

Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος, ο οποίος κατηγορούνταν για την απαγωγή και τη δολοφονία της συζύγου του Τζένιφερ, σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Νορμ Πάττις.

Ο Ντούλος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του, ήταν εγκεφαλικά νεκρός και περίμεναν μόνο ένα θαύμα για να τα καταφέρει.

Η Κάρι Λοφτ, εκπρόσωπος της οικογένειας του Φώτη Ντούλο, δήλωσε ότι «πρόκειται για μία μεγάλη τραγωδία».

Εσπευσμένα μετέβησαν από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, οι συγγενείς του 52χρονου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του, στο ιατρικό Κέντρο Jacobi στο Μπρονξ.

Οι συγγενείς του, μετά την τελευταία του πνοή, δήλωσαν ότι θα χαρίσουν τα όργανά του για μεταμόσχευση σε ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και η Daily Mail, υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές Αρχές ερευνώντας το σπίτι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία εντόπισαν ένα γράμμα με το οποίο επιχειρεί να προβάλλει την αθωότητά του αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης της συζύγου του. Στο γράμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Φώτης Ντούλος φέρεται να προτάσσει τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Νωρίτερα, το οικογενειακό του περιβάλλον, μιλώντας στον ANT1, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση του 52χρονου να αυτοκτονήσει συνδέεται με το γεγονός ότι κατάλαβε ότι θα προφυλακιζόταν και αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει. Το τελευταίο καιρό είχε κλονιστεί ψυχολογικά από το γεγονός ότι ήταν υπό κάτοικόν περιορισμό, από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δει τα πέντε παιδιά του και από το ότι ήταν ήδη καταδικασμένος στα μάτια της κοινής γνώμης για την εξαφάνιση και την δολοφονία της Τζένιφερ.

«Οι γιατροί είπαν ότι η εγκεφαλική βλάβη είναι αναπόφευκτη δεδομένου του χρόνου που έχει περάσει και δεν έχει ανταποκριθεί» δήλωσε μία πηγή στην Daily Mail και πρόσθεσε πως ο Φώτης Ντούλος ήταν κλινικά νεκρός κάποια στιγμή, λίγο προτού τον επαναφέρουν στην ζωή οι άνδρες της αστυνομίας που τον εντόπισαν. «Η ζωή του εξαρτάται απόλυτα από το μηχάνημα υποστήριξης» σημειώνει.

Οι γιατροί σε μία προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, θα τον μεταφέρουν τρεις φορές μέσα σε ένα 24ωρο στον ειδικό θάλαμο που του παρέχεται πρόσθετο οξυγόνο. Σύμφωνα και με τον συνήγορό του, ο Ελληνοαμερικανός εκατομμυριούχος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Πέθανε ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης!

Συγκλονισμένη είναι όλο η Ελλάδα μετά τον θάνατο του πασίγνωστου Έλληνα σχεδιαστή μόδας, Γιάννη Τσεκλένη, σε ηλικία 82 ετών!

Μετά τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη που μας σόκαρε, ακόμα μια είδηση που συγκλονίζει. Ο Γιάννης Τσεκλένης, ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής μόδας του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, ο οποίος εισήγαγε την ελληνική μόδα στον σύγχρονο διεθνή κόσμο. Οι δημιουργίες του από το 1965 έως το 1991, πωλήθηκαν παγκοσμίως από τα κορυφαία καταστήματα, σε περισσότερες από 30 χώρες, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Νοεμβρίου 1937. Είναι γιος του Κώστα Τσεκλένη από τον Πύργο και της Μελανίας Παστιρματζή με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα. Αρχικά φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη.

Την εικοσαετία 1960-1980, άντλησε τα θέματα για τα σχέδια των υφασμάτων του, από τις δημιουργίες του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού. Πηγή έμπνευσής του ήταν τα αρχαία ελληνικά αγγεία, τα βυζαντινά χειρόγραφα, τα ελληνικά παραδοσιακά ξυλόγλυπτα και έργα ζωγραφικής, τα αφρικάνικα, τα κινέζικα, τα ινδονησιακά, τα ρώσικα και τα ισπανικά έργα τέχνης, τα εραλδικά σύμβολα ​​τα έντομα, τα κινούμενα σχέδια, τα περσικά χαλιά, τα ταπισερί “The Lady and the Unicorn” και τέλος οι πίνακες των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), του Ανρί Ρουσσώ[ και του Γιάννη Γαΐτη.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τη δεκαετία του 1980, υπέγραφε με τη φίρμα TSEKLENIS στολές εργασίας, κάλτσες, βαλίτσες, καθώς και μια σειρά από οικιακά προϊόντα, όπως λευκά είδη, υφάσματα διακόσμησης εσωτερικών χώρων και επίπλων, πλακάκια τοίχου και δαπέδου κ.λπ. Επίσης σχεδίαζε τους εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων, αεροσκαφών και ξενοδοχείων. Το έργο του εγκωμιάστηκε παγκοσμίως από κορυφαίους συντάκτες μόδας της εποχής, όπως η Bernadine Morris (New York Times),Sally Kirkland (Life Magazine),η Eugenia Sheppard (International Herald Tribune, Los Angeles Times) και πολλοί άλλοι.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον σχεδιασμόκαι την ανακαίνιση ξενοδοχείων, πολυτελών κατοικιών και μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share