Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκλεισε τα σύνορα με Κίνα η Ρωσία λόγω κοροναϊού!

Έκτακτο!

30 Ιανουαρίου 2020 12:17
Έκλεισε τα σύνορα με Κίνα η Ρωσία λόγω κοροναϊού!

Στην απόφαση να κλείσει τα σύνορα με την Κίνα στην Άπω Ανατολή προχώρησε η Ρωσία, φοβούμενη την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού, ενώ Google και ΙΚΕΑ έκλεισαν τα καταστήματά τους.

Ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων στην χώρα, η εφαρμογή του μέτρου ήδη έχει αρχίσει.

«Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει. Αργότερα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, για το κλείσιμο των συνόρων στην περιοχή της Άπω Ανατολής και για τα υπόλοιπα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 7.711, ενώ οι νεκροί σε 170.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ), προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο κήρυξης «παγκόσμιου συναγερμού».

Κλειστά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα λόγω γρίπης! Αναλυτικά η λίστα!

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας λόγω έξαρσης του ιού της γρίπης. Ενώ, σημαντικές αλλαγές έρχονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ από φέτος!

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δήμου Ιωαννίνων και ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστά θα μείνουν κλειστά σήμερα 30 Ιανουαρίου 36 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία καθώς ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζει είναι εξαιρετικά υψηλός.

Τα Δημοτικά Σχολεία που θα μείνουν κλειστά είναι τα εξής:

Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας- Νεοκαισάρειας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων,Τα Νηπιαγωγεία είναι τα παρακάτω: 22ο Ιωαννίνων, 28ο Ιωαννίνων, Κουτσελιού, 6ο Ανατολής, 19ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 1ο Ιωαννίνων, 3ο Ιωαννίνων, 1ο Περάματος, 30ο Ιωαννίνων, 8ο Ιωαννίνων, 3ο Ανατολής, 3ο Κατσικά, 5ο Ανατολής, 10ο Ιωαννίνων, 7ο Ιωαννίνων, Πεδινής, 14ο Ιωαννίνων, 5ο Ιωαννίνων, 18ο Ιωαννίνων, Αμφιθέας, 4ο Ιωαννίνων, Κρύας, 25ο Ιωαννίνων, 1ο Κατσικά, 2ο Ιωαννίνων, 15ο Ιωαννίνων, Ειδικό Ιωαννίνων, 1ο Νεοχωρόπουλου, 33ο Ιωαννίνων, 11ο Ιωαννίνων. Με απόφαση του δημάρχου Άνδρου θα παρεμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Γαύριο και Μπατσί από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου. Στον δήμο Πρέβεζας κλειστά θα μείνουν μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2020 τα εξής σχολεία:9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, Νηπιαγωγείο Καναλίου, Νηπιαγωγείο Ν.Σινώπης, Νηπιαγωγείο Ν.Σαμψούντας, Νηπιαγωγείο Λούρου, Νηπιαγωγείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Ν.Σινώπης, Δημοτικό Σχολείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Λούρου.

Σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία έως το τέλος της εβδομάδας.Στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου τα εξής σχολεία: 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή (30, 31 Ιανουαρίου) τα εξής σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, 3ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων Στον δήμο Λαγκαδά, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου τα εξής σχολεία:Νηπιαγωγεία: 3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.Δημοτικά: 3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.Γυμνάσια – Λύκεια: Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών, Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου.

Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς της Δημοτικών Ενότητας Μελίκης και του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας του Δήμου μας, για την Πέμπτη 30-01-2020 και την Παρασκευή 31-01-2020, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων εποχικής γρίπης.

Τη διακοπή των μαθημάτων έως και την 30/1/2020 αποφάσισε ο δήμος Πεντέλης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης.

Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ριζικές αλλαγές στα σχολεία: Ανατροπή με τις σχολικές εκδρομές!

Για τις αλλαγές στα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής. Αλλαγές έρχονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ από φέτος!

Ανέφερε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας για να συνδεθεί η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Σημείωσε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε ότι το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια).

Αναφορικά με τις απουσίες δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε», ενώ σχετικά με τις επιδόσεις, τόνισε πως στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.

«Βασικό μέλημα να δώσουμε είναι στην χώρα μας την θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη» πρόσθεσε η υπουργός συμπληρώνοντας πως «στο τέλος Μαρτίου έρχονται αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία ενδιαφέρονται να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Επεσήμανε παράλληλα ότι η μείωση φορών θα δώσει ώθηση στην οικονομία προκειμένου να δοθούν κίνητρα για περαιτέρω επενδύσεις ενώ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα σημείωσε πως δίνουμε διπλωματική μάχη σε όλα τα επίπεδα».

Σχετικά με τα κολέγια τόνισε πως «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη . Εγώ έβγαλα στην βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share