Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εντοπίστηκε υπόγεια στοά για διακίνηση ναρκωτικών!

Η μεγαλύτερη στην ιστορία!

30 Ιανουαρίου 2020 11:06
Εντοπίστηκε υπόγεια στοά για διακίνηση ναρκωτικών!

Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση ότι οι αρχές των ΗΠΑ εντόπισαν τη μεγαλύτερη παράνομη υπόγεια στοά για τη διακίνηση ναρκωτικών που έχουν βρει στα σύνορα του Μεξικού με την Καλιφόρνια.

Η στοά, μήκους 1,3 χιλιομέτρου, ξεκινά σε βιομηχανική περιοχή στη μεξικανική πόλη Τιχουάνα και καταλήγει στην αμερικανική πόλη Σαν Ντιέγκο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP).

Η στοά έχει ύψος 1,7 μέτρου, πλάτος 60 εκατοστών και βρίσκεται σε βάθος κατά μέσον όρο 21 μέτρων. Είναι εφοδιασμένη με ανελκυστήρα, σιδηροτροχιά, εξαερισμό και σύστημα απορροής υδάτων. Να σημειώσουμε ότι έγιναν συλλήψεις και στην χώρα μας για διακίνηση ναρκωτικών!

Το τούνελ εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2019, αλλά η ύπαρξή του αποκαλύφθηκε από την υπηρεσία μόλις χθες Τετάρτη [1].

Ο ειδικός πράκτορας Τζον Κόλερι της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) ανέφερε ότι μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών δημιούργησαν και χρησιμοποιούσαν τη στοά, υποστηρίζοντας ότι έχουν «αναγκαστεί» να χρησιμοποιούν τέτοια μέσα.

Πάντως το πόσο καλά είχε φτιαχτεί η στοά αυτή «δείχνει την αποφασιστικότητα και τους χρηματικούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους τα καρτέλ», αναγνώρισε το ίδιο στέλεχος των διωκτικών αρχών.

Ο εντοπισμός της δεν οδήγησε σε συλλήψεις ή κατασχέσεις.

Οι υπόγειες στοές είναι απλά μία από τις πολλές μεθόδους της διακίνησης ναρκωτικών με προορισμό τις ΗΠΑ.

Έπιασαν 48χρονο Έλληνα στη Μυτιλήνη για ναρκωτικά!

Στη σύλληψη ενός 48χρονου Έλληνα προχώρησαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, βρίσκοντάς τον «φορτωμένο» με ναρκωτικά, λίγες μέρες αφότου πιάστηκε το κύκλυμα που δρούσε στο Κορδελιό.

Ο εν λόγω επιβάτης ήρθε από την Αθήνα και πρόκειται για το δεύτερο σχετικό περιστατικό μέσα σε τρεις μέρες, εγείροντας ερωτήματα για τον τρόπο, με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι στο «Ελ. Βενιζέλος».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν τον 48χρονο Έλληνα, του έκαναν έλεγχο και βρήκαν στην κατοχή του τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 107 γραμμαρίων και άλλη μια με κοκαΐνη βάρους 2,5 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, βρέθηκαν στο σπίτι του 48χρονου δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν και 250 ευρώ που είχε στην κατοχή του. Μάλιστα, προέκυψε ότι είχε αγοράσει τα ναρκωτικά από περιοχή της Αττικής και τις προόριζε για πώληση σε χρήστες στη Μυτιλήνη. Έτσι, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Με τις ίδιες κατηγορίες είχε παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Μυτιλήνης και ένας 49χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί στον αερολιμένα του νησιού το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς του έκαναν έλεγχο και βρήκαν πάνω του επτά νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 92,5 γραμμαρίων, τις οποίες επίσης είχε προμηθευτεί από περιοχή της Αττικής για να τις πουλήσει σε τοξικομανείς της Λέσβου.

Σοκ: Γνωστό μοντέλο συνελήφθη με ναρκωτικά αξίας 1.000.000 ευρώ! (photo)

To 42χρονο μοντέλο Πάολα Μόρις συνελήφθη από τις βρετανικές Αρχές με ναρκωτικά αξίας 1.000.000 ευρώ τα οποία τα είχε κρύψει μέσα σε πλαστικές κούκλες και σακούλες του καφέ! Σοκ επικρατεί στο χώρο της μόδας καθώς μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα 21χρονο μοντέλο από τη Ρωσία.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αστυνομικές Αρχές του αεροδρομίου Stansted εντόπισαν ένα ύποπτο δέμα ένα χρόνο πριν, το οποίο τούς οδήγησε σε μία διεύθυνση, η οποία συνδέεται με το επίδοξο μοντέλο. Μάλιστα, ο σύζυγος της ομολόγησε ότι το πακέτο ανήκε στην ίδια και ότι απλά ο ίδιος ήταν συνεργός.

Σύμφωνα με τις Αρχές το πακέτο, το οποίο περιείχε τα ναρκωτικά που ήταν κρυμμένα σε κούκλες υπερηρώων, εστάλη από το Μεξικό και η ίδια φέρεται να έχει σχέση με τα μεξικανικά καρτέλ. Η δίκη αναμένεται τον Μάρτιο, με το μοντέλο να κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολλά χρόνια φυλάκισης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share