Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εικόνες-σοκ! Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία του Λος Άντζελες με τραυματία μωρό τριών μηνών! Ήταν εμπρησμός ή ατύχημα; (video)

Απίστευτες οι λεπτομέρειες!

30 Ιανουαρίου 2020 09:19
Εικόνες-σοκ! Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία του Λος Άντζελες με τραυματία μωρό τριών μηνών! Ήταν εμπρησμός ή ατύχημα; (video)

Ένα φοβερό περιστατικό έλαβε τόπο στο Λος Άντζελες, καθώς πολυκατοικία έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 13 έως τώρα τραυματίες, μεταξύ αυτών και ένα μωρό τριών μηνών, ενώ στην χώρα μας μια ηλικιωμένη στο Κιάτο κάηκε ζωντανή μες στο σπίτι της.

Η φωτιά, την οποία επιχείρησαν να κατασβέσουν 300 πυροσβέστες, ξεκίνησε από τον έκτο όροφο του 25ωρόφου κτιρίου και τη στιγμή αυτή, εκ των 13 τραυματιών, δύο άνδρες ηλικίας 30 ετών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον ηγέτη της Πυροσβεστικής του Λος Άντζελες, Έρικ Σκοτ, καθώς βρίσκονταν στο σημείο, όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Οι Αρχές, μάλιστα, αναφέρουν πως υπήρξαν άνθρωποι, που πήδηξαν, για να αποφύγουν τις φωτιές. Στη συνέχεια, ξεκαθάρισαν πως δύο ήταν εκείνοι, που πήραν αυτή την απόφαση, με τους πυροσβέστες να τους σώζουν. «Θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα», είπε ο Σκοτ.

Όπως αναφέρεται από την Πυροσβεστική, δε θα επιτραπεί στους κατοίκους να επιστρέψουν στο κτίριο όσο ψάχνουν την αιτία της φωτιάς, που μοιάζει να ύποπτη. Στην επιχείρηση, που έστησαν, ξεκίνησαν πρώτα απ' έξω, για να μπορέσουν μετά να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου, αφού μπορεί η φωτιά να ξεκίνησε σε έναν όροφο, αλλά ο έντονος καπνός εξαπλώθηκε σε άλλους τρεις, προκαλώντας ζημιές.

Την ίδια ώρα, άλλοι ασχολήθηκαν με την εκκένωση του κτιρίου, με 15 άτομα να μεταφέρονται από την οροφή με ελικόπτερο, μερικοί εξ αυτών χωρίς να έχουν προλάβει να ντυθούν.

«Ήταν μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της Πυροσβεστικής. Χρειάστηκε καλή συνεργασία και οι δυνάμεις μας έκαναν καλή δουλειά», είπε ο υπεύθυνος της τοπικής Υπηρεσίας στο Δυτικό Λος Άντζελες, Ραλφ Τεράσας, ενώ μετά από πάλη με την φωτιά και τους δυνατούς ανέμους, τελικά η κατάσβεση έγινε.

Ο Τζάστιν Άιζενμπεργκ, αρχηγός της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, και μερικοί ακόμη ερευνητές, μελετούσαν τις αιτίες της φωτιάς, για να διαπιστώσουν αν ήταν εμπρησμός ή ατύχημα. Κανείς δεν έχει συλληφθεί έως τώρα, αλλά μπορεί να μην είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ακόμη μια φωτιά ξεκίνησε νωρίτερα, τρία τετράγωνα πιο μακριά.

Ο Μακένζι Ουίλιαμς, ένας εκ των μαρτύρων, που οδηγούσε για τη δουλειά του, είπε πως είδε ένα πυροσβεστικό όχημα να περνά κοντά του και, όσο περνούσε η ώρα είδε... πάνω από 20. «Μετά είδα τον καπνό και ήλπιζα να πηγαίνουν όλα καλά», τόνισε στους LA Times.

Ο Τζον Ταβακόλι βρισκόταν εκτός κτιρίου, αλλά στον όροφο που πήρε φωτιά, βρισκόταν η γιαγιά του. Ο αρχικός του φόβος, βέβαια, ήταν αν είναι εντάξει η γιαγιά, ενώ κατηγόρησε τους ανθρώπους της πολυκατοικίας για την ελλιπή ασφάλεια του κτιρίου, αφού είχε πιάσει ξανά φωτιά πριν από μερικά χρόνια.

«Πολλοί άνθρωποι μένουν εδώ με Airbnb και παρτάρουν μέχρι τις 2 το πρωί. Το ενοίκιο ανεβαίνει, τα κοινόχρηστα επίσης, αλλά το ασανσέρ ακόμη να το φτιάξουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ταβακόλι.

Ο Γκάβιν Στρος, κάτοικος της πολυκατοικίας, έφυγε άρον-άρον έχοντας... μια πετσέτα στο σώμα του, όταν είδε το ελικόπτερο στην οροφή. Είχε πάει στην πισίνα του, αλλά το σκηνικό του άλλαξε τα σχέδια, για να ενημερώσει και ο ίδιος άμεσα τους υπόλοιπους ενοικιαστές, λέγοντας πως είδε «κάτι σαν μαύρο τοίχο» στον 7ο όροφο.

Οι δίδυμες Κριστίνα και Κίμπερλι Παγκάνο, φοιτήτριες, κοιμούνταν, όταν ξέσπασε η φωτιά. Ξύπνησαν με τον ήχο των πυροσβεστικών οχημάτων και αμέσως σκέφτηκαν την φωτιά του 2013, θεωρώντας πως ξεκίνησε από τσιγάρο, καθώς στο κτίριο επιτρέπεται ακόμη στους ενοίκους να καπνίζουν.

Οι ίδιες επεσήμαναν, ότι καθημερινά βλέπουν και πολλούς ανθρώπους να έρχονται για λίγο καιρό, νιώθοντας την πολυκατοικία τους σαν ξενοδοχείο, λόγω του καθεστώτος Airbnb που υφίσταται.

Οι Αρχές είπαν, πάντως, ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η φωτιά προκλήθηκε από κάπνισμα, ή από ένοικο σε διαμέρισμα Airbnb. Το κτίριο, άλλωστε, προστατεύεται από σχετικό νόμο, που απαγορεύει την ενοικίαση διαμερισμάτων για μικρό χρονικό διάστημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share