Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έκλεισαν τα καταστήματά τους Google και ΙΚΕΑ λόγω κοροναϊού! Στους 170 οι νεκροί!

Τεράστιες εξελίξεις!

30 Ιανουαρίου 2020 07:51
Έκλεισαν τα καταστήματά τους Google και ΙΚΕΑ λόγω κοροναϊού! Στους 170 οι νεκροί!

Τον τρόμο έχει σκορπίσει σε όλο τον κόσμο ο φονικός κοροναϊός, ο οποίος αγγίζει μέχρι και Έλληνες, αφού δύο συμπατριώτες μας είναι «εγκλωβισμένοι» στην Ουχάν, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 170 και τις Google-IKEA να κλείνουν τα καταστήματά τους.

Οι δύο εταιρείες-«κολοσσοί» παγκοσμίου βεληνεκούς, με τον φόβο της επιδημίας αυτής, που έχει προκληθεί, αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τα υποκαταστήματά τους, με την Google να τα κλείνει στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Αναφορικά με την ΙΚΕΑ, η απόφαση να κλείσουν και τα τριάντα υποκαταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων, οικιακών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο ανακοινώθηκε πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την αρχική κίνησή να αναστείλει τη λειτουργία των μισών και να συντομεύσει το ωράριο λειτουργίας τους.

Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 170 ανθρώπους στην Κίνα και έχει θέσει σε συναγερμό όλον τον πλανήτη, με τις εταιρείες να κλείνουν τα καταστήματά τους, να θέτουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους υπαλλήλους τους και να προειδοποιούν για οικονομικό πλήγμα από την επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Νέος κοροναϊός Κίνα: Στους 170 οι νεκροί, 7.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 για να φθάσει τους 170 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Η επιτροπή διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα. Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι έκαναν λόγο για 37 νέους θανάτους και 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αυτή την επαρχία, εστία της μόλυνσης του αποκαλούμενου 2019-nCoV.

Αναβάλλονται όλες οι εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Όλοι οι αγώνες των κινεζικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναβάλλονται εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η έναρξη της σεζόν 2020 αναβάλλεται «για όλους τους τύπους» διοργανώσεων, σε «όλα τα επίπεδα», προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες και το φίλαθλο κοινό, εξήγησε η κινεζική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η κινεζική Σούπερ Λίγκα (CSL, πρώτη κατηγορία) επρόκειτο να αρχίσει την 22η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. koronaios2-2

Τουλάχιστον 3 από τους 206 Ιάπωνες που επαναπατρίστηκαν, έχουν μολυνθεί από τον ιό

Τρεις από τους 206 Ιάπωνες που επαναπατρίστηκαν με πτήση τσάρτερ από την Ουχάν χθες Τετάρτη έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ο οποίος εμφανίστηκε σε αυτή την πόλη της κεντρικής Κίνας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας. Τα θετικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προστέθηκαν στα οκτώ κρούσματα που έχουν ήδη καταγραφεί στη χώρα. Δύο από τους τρεις ασθενείς δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα.

Δεν έχουν γίνει ακόμη ιατρικές εξετάσεις σε άλλους 210 Ιάπωνες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν σήμερα το πρωί. Οι αρχές επιβεβαίωσαν την Τρίτη το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του νέου κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωποι στην Ιαπωνία. Επρόκειτο για εξηντάρη οδηγό που μετέφερε τουρίστες από την περιοχή της Ουχάν με αυτοκίνητο. Μια τουριστική οδηγός, που επέβαινε στο όχημα, επίσης μολύνθηκε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share