Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοροναϊός: Πτήσεις χωρίς ζεστά γεύματα, περιοδικά και κουβέρτες!

Αναστατωμένες οι αεροπορικές εταιρείες!

29 Ιανουαρίου 2020 20:50
Κοροναϊός: Πτήσεις χωρίς ζεστά γεύματα, περιοδικά και κουβέρτες!

Οι αεροπορικές εταιρείες αναπροσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους, για να φρενάρουν την μετάδοση θανατηφόρου ιού, κοροναϊού, ενώ πολλές αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς την Κίνα.

Με μάσκες οι επιβάτες από το Πεκίνο, αφού έχουν περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο, καταφθάνουν στην χώρα μας, ενώ τουρίστες ανησυχούν για την έξαρση του ιού. Άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει πτήσεις από και προς την Κίνα, με άλλες να μην δίνουν ζεστά γεύματα, κουβέρτες, μαξιλάρια και περιοδικά, για να μην δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.

Μάλιστα κρούσμα βρέθηκε κατά την διάρκεια πτήσης στην Γερμανία. Αυτά είναι τα μέτρα που λαμβάνουν οι αεροπορικές εταιρείες για να σταματήσουν την μετάδοση του ιού:

Κοροναϊός στη Φινλανδία: Επιβεβαιώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα!

Τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού ολοένα και αυξάνονται στην Ευρώπη, με ένα πρόσφατο να επιβεβαιώνεται στην Φινλανδία. Μετά τον πανικό που προκλήθηκε σε πτήση στην Γερμανία, ακόμα ένα κρούσμα ήρθε να μας αναστατώσει!

Ένας Κινέζος τουρίστας που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά από την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων, επιβεβαιώθηκε ότι φέρει το θανατηφόρο νέο στέλεχος του κοροναϊού, που έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερους από εκατό ανθρώπους στην Κίνα.

Εκπρόσωπος από το κεντρικό νοσοκομείο της Λαπωνίας ανέφερε ότι ο τουρίστας αναχώρησε από την Ουχάν πριν από πέντε ημέρες. Η συγκεκριμένη πόλη, η οποία αποτελεί το επίκεντρο ξεσπάσματος της επιδημίας, έχει τεθεί σε «καραντίνα» από τις κινεζικές Αρχές για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιου.

Ο Κινέζος που βρίσκεται σε καραντίνα στη Φινλανδία, λέγεται ότι είναι 32 ετών (πιθανόν γυναίκα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί) και η κατάσταση της υγείας του είναι σχετικά καλή. Αρχικά, ζήτησε ιατρική φροντίδα στο Ίβαλο, όταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα για πρώτη φορά. Δείγματα ελήφθησαν μετά από τη μεταφορά του στο κεντρικό νοσοκομείο του Ροβανιέμι, ενώ οι τελικές δοκιμές που διεξήχθησαν στο Ελσίνκι επιβεβαίωσαν τη μόλυνση.

Μέχρι στιγμής αξιωματούχοι από τον τομέα Υγείας της Φινλάνδίας, εκτιμούν ότι περίπου 15 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στη λοίμωξη. Οι υγειονομικές αρχές θα παρακολουθούν τα άτομα αυτά για διάστημα 14 ημερών.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, δυο άλλοι Κινέζοι τουρίστες (πατέρας και γιός) που εμφάνιζαν ύποπτα συμπτώματα, βγήκαν «καθαροί» έπειτα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν.

Συναγερμός στη Γερμανία! 4 εργάτες «κόλλησαν» τον κοροναϊό από Κινέζο συνάδελφο!

Τα κρούσματα του κοροναϊού είναι διαρκώς αυξανόμενα, τη στιγμή που έχει φτάσει στη γειτονιά μας, με τέσσερις Γερμανούς εργάτες να τον «κολλούν», ύστερα από επίσκεψη Κινέζας συναδέλφου, που ερχόταν από τη Σανγκάη και πρόσφατα ήταν στη Γουάν, το επίκεντρο της ασθένειας.

Ένας από τους τρεις άνδρες, ετών 33, αρρώστησε μετά από επαφή με την Κινέζα συνάδελφο, η οποία ένιωσε τα συμπτώματα μετά το ταξίδι στη Βαυαρία, με τον ιό να εισέχεται μετά στους άλλους τρεις, που έχουν καταγωγή από το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας πρόσθεσε, ότι άλλοι 40 εργάτες στον ίδιο χώρο βρέθηκαν κοντά στον πρώτο ασθενή και θα εξεταστούν σήμερα (29/1) κιόλας, μένοντας σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Μονάχου, την ίδια ώρα που στην Κίνα υπήρξαν άλλοι 25 θάνατοι, φτάνοντας στους 131, με άλλα 840 κρούσματα.

Όλες οι χώρες του κόσμου κλείνουν τις επαφές με την Κίνα και επαναφέρουν τους κατοίκους τους, εξαιτίας του ιού. Ο ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, μάλιστα, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε το τέλος των διαδρομών με τρένα και πλοία προς την υπόλοιπη Κίνα, σταματώντας και τις πτήσεις από την χώρα.

Την ίδια ώρα, άλλες επτά περιπτώσεις στον κόσμο δείχνουν, ότι η μετάδοση του ιού έρχεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ένας Ιάπωνας οδηγός, γύρω στα 60, «κόλλησε» μετά την επίσκεψη γκρουπ τουριστών από την Γουάν, ενώ ένας Βιετναμέζος επίσης βρέθηκε θετικός στον ιό, μετά από ταξίδι στην Κίνα.

Στην Αυστραλία, υπήρξαν επίσης ανησυχίες και ασθενής διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ ο Υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης δήλωσε, ότι η χώρα δεν μπορεί να σταματήσει τον ιό, μετρώντας 14 κρούσματα. Η Κίνα, όμως, εκφράζεται αισιόδοξη, ότι θα κερδίσει τον φονικό ιό, ενώ επιστήμονας ανέφερε πως το peak θα βρεθεί σε 10 μέρες για τον ιό.

Η Γουχάν παραμένει σε καραντίνα και ένας Βρετανός που μένει εκεί με τηξν οικογένειά του, επισημαίνει πως φοβάται πολύ να φύγει.

Την ίδια ώρα, οι χώρες παίρνουν τα εξής μέτρα:

- Η Ινδία είναι έτοιμη να απομακρύνει από την Γουχάν όλους τους υπηκόους της.
- Η Ρωσία έκλεισε τα σύνοτα με την Κίνα στις περιοχές των Ισραηλινών αυτονομιστών.
- Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Γαλλία φέρνουν τους κατοίκους της με πτήσεις πίσω στις πατρίδες τους.
- Ο ηγέτης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, είπε πως είναι χαρούμενος με τις προσπάθειες της Κίνας και θα στείλει ειδική ομάδα, για να στηρίξει την χώρα.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε παρόμοιες περιπτώσεις εκτός Κίνας, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις, η μετάδοση του ιού θα περιοριστεί, οπότε δε θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο κύριος Γκεμπρεγιέσους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share