Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγικές συνθήκες διαβίωσης αγελάδων για να φτάσει η παρμεζάνα στα...μακαρόνια μας!

Βαραίνει η συνείδηση μας!

29 Ιανουαρίου 2020 18:45
Τραγικές συνθήκες διαβίωσης αγελάδων για να φτάσει η παρμεζάνα στα...μακαρόνια μας!

Σάλο προκαλεί το βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και των αγελάδων για να φτάνει στο πιάτο με τα μακαρόνια μας το τυρί...Η εκμετάλλευση και η κακομεταχείρηση των ζώων είναι εξοργιστική!

Μετά το βίντεο με τους εργάτες σε βιομηχανία γάλατος που κλωτσούσαν αγελάδες, ακόμα ένα έρχεται να μας αναταράξει και να μας "ξυπνήσει". Η οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF) έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που παρουσιάζει σκηνές που γυρίστηκαν σε εννέα κτηνοτροφικές μονάδες της ιταλικής κοιλάδας του Πο. Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι απάνθρωπες και σοκαριστικές

Οι εξαντλημένες αγελάδες ζουν μέσα στα περιττώματά τους, στριμωγμένες μέσα σε μικρούς χώρους όπου είναι δύσκολο να μετακινηθούν.

Η οργάνωση CIWF ξεκίνησε μια εκστρατεία με τίτλο #notonmypasta («όχι στα ζυμαρικά μου»), που έχει στόχο να ωθήσει τους παραγωγούς αυτών των δύο τυριών, οι πωλήσεις των οποίων φθάνουν τα πέντε δισεκ. ευρώ ετησίως, να απαιτήσουν οι κτηνοτρόφοι που τους προμηθεύουν με γάλα να προσφέρουν στα ζώα τους τις ελάχιστες προδιαγραφές ευημερίας.

«Τα Parmesan και Grana Padano παρουσιάζονται ως τυριά πολύ καλής ποιότητας, ενώ στην πραγματικότητα για τις αγελάδες τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια», δήλωσε η Έμα Σλαβίνσκι, διευθύντρια εκστρατειών της CIWF.

«Αυτό που δείχνουν οι ερευνητές μας είναι η άθλια ζωή των ζώων μέσα στις βιομηχανικές κτηνοτροφικές μονάδες» ανέφερε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Ζώα αποσκελετωμένα, που αντιμετωπίζονται σαν μηχανές για γάλα, που υποφέρουν για να μπορούμε εμείς να προσθέσουμε κάτι στα ζυμαρικά μας».

Ένας εκπρόσωπος της κοινοπραξίας των παραγωγών Παρμεζάνας επιβεβαίωσε πως η ευημερία των ζώων δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν στα κριτήρια που επιβάλλονται στους παραγωγούς γάλακτος επειδή «δεν είναι κάτι που επιδρά στην ποιότητα το προϊόντος, παρά μόνο περιθωριακά».

Προσέθεσε, όμως, πως οι κοινοπραξίες εξετάζουν αυτή τη στιγμή το ζήτημα και ετοιμάζονται να εφαρμόσουν ένα σύστημα με στόχο να εξασφαλισθεί ένα μίνιμουμ καλής μεταχείρισης των ζώων.

Μωρό αγελάδας επανασυνδέεται μετά από καιρό με την μαμά του...Η αντίδρασή του θα σας "λυγίσει"!

Μια αγελάδα υιοθετήθηκε από μία φάρμα, όμως η οικογένεια παρατήρησε ότι ένιωθε μοναξιά, αφού τα κλάματα της δεν σταματούσαν!

Για να μεγαλώσει τη φάρμα της, η οικογένεια του παρακάτω βίντεο πήρε μία αγελάδα από ένα καταφύγιο ζώων φάρμας. Η αγελάδα όμως δε σταματούσε να κλαίει και η οικογένεια αναρωτιόταν τι πρέπει να κάνει για αυτό. Οι αγελάδες δένονται ιδιαίτερα με τα μικρά τους, και το αποδιεκνύει αυτή η αγελάδα που κυνηγάει την καρότσα που παίρνει μακριά τα παιδιά της.

Το ζευγάρι που την υιοθέτησε παρατήρησε ότι έβγαζε γάλα! Η αγελάδα είχε γίνει πρόσφατα μητέρα και αναζητούσε το μικρό της! Μόλις το πήραν είδηση, οι διασώστες της θέλησαν να κάνουν χαρούμενη την αγελάδα.

Πώς; Πήγαν πίσω στο καταφύγιο και αναζήτησαν το μωρό της! Αμέσως το πήραν μαζί τους στη φάρμα και το επανασύνδεσαν με την μαμά του. Το απίστευτο είναι ότι το μωρό λιποθύμησε από τη χαρά του και η μητέρα δεν έκλαψε ποτέ ξανά.

Μαμά και μωρό είναι πλέον μαζί και περνούν ανέμελες στιγμές στη νέα τους φάρμα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share