Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν δύο άτομα στο Περιστέρι! Έκαναν κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Έκαναν κατασχέσεις!

28 Ιανουαρίου 2020 14:44
Συνέλαβαν δύο άτομα στο Περιστέρι! Έκαναν κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Στη σύλληψη δύο Γεωργιανών προχώρησε η Αστυνομία στο Περιστέρι, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής να τους πιάνουν επ' αυτοφώρω, τη στιγμή που είχαν ανοίξει σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών, σαν αυτή που μπορούν να σας κάνουν ενώ βρίσκεστε στο ΑΤΜ, από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που οι οδηγοί τους τα στάθμευαν. Αμέσως μετά, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενώ οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέμβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Μετά την απομάκρυνση των ιδιοκτητών, οι δράστες εισέρχονταν, χωρίς ίχνη παραβίασης, στο εσωτερικό των οχημάτων και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης και άλλα τιμαλφή. Σημειώνεται, ότι σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το αυτοκίνητο.

Στην κατοχή των δύο Γεωργιανών, καθώς και στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων, πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, κοσμήματα και χρυσαφικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη διαρρήκτης που είχε ρημάξει πάνω από 30 παρκαρισμένα ΙΧ στο Μαρούσι και στο Κολωνάκι!

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, αλλοδαπός ο οποίος διέρρηξε σταθμευμένο IX στα Εξάρχεια. Σημειώνεται, ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Μαρούσι και το Κολωνάκι.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί συνεργοί του. Μάλιστα πήγαν να κλέψουν το αμάξι πασίγνωστου αθλητή, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό!

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες με τη χρήση νοικιασμένων αυτοκινήτων, πήγαιναν στο Μαρούσι και το Κολωνάκι, κοντά σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και καφετέριες, για να εντοπίσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή εταιρικά. Αμέσως μετά, τα παραβίαζαν σπάζοντας τζάμι του οχήματος και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα τιμαλφή. Μέρος των κλοπιμαίων, κυρίως τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από τις αστυνομικές έρευνες σε οικίες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μεγάλος αριθμός από βαλίτσες, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα και ενδύματα, το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ, τρία εργαλεία θραύσης κρυστάλλων και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα, κατασχέθηκαν αυτοκίνητο και μηχανή που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετακίνησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ σημειώνεται, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δύο συνεργοί του, έχουν απασχολήσει κατ' επανάληψη την αστυνομία για ανάλογα αδικήματα.

Καλύτερα να μην έμπλεκαν! Δείτε τι έγινε όταν πήγαν να κλέψουν το αμάξι πασίγνωστου αθλητή!

Φοβερό περιστατικό συνέβη στα Εξάρχεια, με τρεις Αλγερινούς κακοποιούς να επιχειρούν να διαρρήξουν το αυτοκίνητο διάσημου αθλητή, δύο μέρες μετά την απόδραση τριών Αλβανών κακοποιών από την φυλακή, αλλά τελικά να... βρίσκουν το δάσκαλό τους, αφού εκείνος όρμησε πάνω τους, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν.

«Tους είδα από εδώ, πήδηξα το μπαλκόνι, πάλεψα μαζί τους και οι δύο έφυγαν. Ο άλλος έβγαλε μαχαίρι μου είπε θα σε σφάξω» είπε στο Star, ο Χάρης Παπαϊωάννου, Ολυμπιονίκης Τζούντο και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Όσο ο άνδρας πάλευε με τον ληστή, η αδερφή του καλούσε την αστυνομία. Μετά από 25 λεπτά και τρία τηλεφωνήματα στην άμεση δράση δεν εμφανίστηκε κανένα περιπολικό. Αντιθέτως εμφανίστηκαν οι φίλοι του Αλγερινού για να τον... σώσουν. Σαράντα λεπτά μετά τα επεισόδια, μια γυναίκα που περνούσε απο το σημείο, είδε τι συνέβαινε και έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων για να ζητήσει βοήθεια. Ο ένας και μοναδικός αστυνομικός που υπήρχε εκείνη την ώρα στο τμήμα πήγε με τα πόδια στην οδό Ερεσσού για να σώσει την κατάσταση.

Ο Χάρης Παπαϊωάννου έκανε μήνυση σε βάρος των τριών Αλγερινών, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι για κλοπές και διαρρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλη σπείρας 30 ατόμων που λυμαίνονται την περιοχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share