Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Ποζρικίδης!

Θλίψη έφερε η είδηση!

27 Ιανουαρίου 2020 17:55
Έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Ποζρικίδης!

Θλίψη έφερε η είδηση του θανάτου του Αριστείδη Ποζρικίδη, πατέρα του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ - Helexpo Κυριάκου Ποζρικίδη. Ήταν ένας εμβληματικός άνθρωπος για τα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αριστείδης Ποζρικίδης, γεννημένος το 1927 στη Θεσσαλονίκη, μέσα στη μακριά πορεία του διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος, αλλά και μέλος στη διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ - Helexpo, μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης καθώς και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Ακόμα ένας θάαντος που έχει συγκλονίσει, μετά και από αυτόν πασίγνωστου ηθοποιού!

Η κηδεία του Αριστείδη Ποζρικίδη θα γίνει αύριο, στις 3.00 το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο.

Τα συλληπητήρια τους εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo , Τάσος Τζήκας, όσο και ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής, λίγο νωρίτερα, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη της 28η Agrotica.

Και οι δύο έκαναν λόγο για έναν άξιο και ικανό άνθρωπο, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη συμβολή του στη διοργάνωση της 1ης Agrotica, το 1985.

Θρήνος: Πέθανε η Λίνα Μπεν Μένι!

Πέθανε σε ηλικία 36 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, η γνωστή Τυνήσια μπλόγκερ Λίνα Μπεν Μένι, η οποία πρωτοστάτησε στην εξέγερση που επέτρεψε την ανατροπή του καθεστώτος Μπεν Άλι το 2011 στην Τυνησία. Σοκ επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο από το θάνατο διάσημου ηθοποιού!

Μετά την εξέγερση με την οποία εκδιώχθηκε ο Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι από την εξουσία, το όνομά της είχε κυκλοφορήσει μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης στα τέλη του 2011.

Πριν ακόμη από την πτώση του Μπεν Άλι και παρά τους κινδύνους που διέτρεχε, η Λίνα Μπεν Μένι για χρόνια κατήγγειλε στο ιστολόγιό της παρεκτροπές του καθεστώτος του. Για να μπορεί να τροφοδοτεί το «atunisiangirl», όπως είχε ονομάσει το blog της είχε επισκεφθεί πολλές υποβαθμισμένες πόλεις της χώρας της.

Εξοπλισμένη με τη μικρή της κάμερα, είχε αναμεταδώσει μέσω των κοινωνικών δικτύων, τις πρώτες διαδηλώσεις οργισμένων συμπολιτών της κατά της εξουσίας αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Μετά την 17η Δεκεμβρίου του 2010, την ημέρα που αυτοπυρπολήθηκε ο πλανόδιος μικροπωλητής Μοχάμεντ Μπουαζίζι, η Λίνα Μπεν Μένι ήταν η πρώτη μπλόγκερ που πήγε στο Σίντι Μπουζίντ, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η εξέγερση.

Αποκορύφωμα της δέσμευσής της κατά της δικτατορίας ήταν το χρονικό της εξέγερσης που έγραψε στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα αραβικά, το οποίο έδωσε την τροφή για το βιβλίο που ολοκλήρωσε το 2011 με τίτλο: «Κορίτσι της Τυνησίας, μια μπλόγκερ για μια αραβική άνοιξη».

Στη συνέχεια συνέχισε τον αγώνα της για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τυνησία, μετέχοντας, παρά την εύθραυστη υγεία της, σε πολλές διαδηλώσεις και σε δίκες που αφορούσαν υποθέσεις για την ελευθερία της έκφρασης.

Η «φωνή της τυνησιακής εξέγερσης», η οποία ήταν επίσης βοηθός καθηγητή σε πανεπιστήμιο της Τύνιδας, ομολόγησε τους τελευταίους αυτούς μήνες το μαρτύριο που περνούσε, καταγγέλλοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Πέθανε η Ελισάβετ Παπαδημητρίου!

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών η Ελισάβετ Παπαδημητρίου. Η εκλιπούσα αφήνει πίσω τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, τα παιδιά της, εγγόνια, δισέγγονα, αδελφές και ανίψια. Θρήνος επικρατεί και στη Κρήτη με τον θάνατο διακεκριμένου δικηγόρου.

Η κηδεία της έγινε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Εθνική Οδός) στη Λάρισα.

Θρήνος: Πέθανε η Λέιλα Τζάνα!

“Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε πως η Λέιλα Τζάνα, ιδρύτρια και CEO του Samasource, έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ μετά από επιπλοκές της υγείας της που προκάλεσε επιθηλιοειδές σάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Ήταν 37 ετών”, γράφει μεταξύ άλλων η οικογένεια του Samasource στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο Instagram. Σοκ επικρατεί και στο χώρο της μουσικής με τον θάνατο 22χρονου τραγουδιστή.

Η Λέιλα ήταν ακτιβίστρια, leader της startup κοινωνίας, CEO των Samasource και LXMI, δύο εταιρειών με αποστολή να περιορίσουν την παγκόσμια φτώχεια συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ήταν υπέρ των αλλαγών που επιφέρει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη η χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και της σημασίας της εκπαίδευσης των κοινωνιών στα Νέα Μέσα.

Στα 35 της περίπου χρόνια διαγνώσθηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου, παρότι ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και έκανε τακτικά check-ups. Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Αντιθέτως από τη στιγμή που διαγνώσθηκε με σπάνιο επιθηλιοειδές σάρκωμα, μοιραζόταν στιγμές από την καθημερινότητά της ως ασθενής στα social media. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της πως μέσα από τη δουλεία της είχε ανακαλύψει το περίπλοκο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, ωστόσο έμαθε πως δεν έπρεπε να το βάζει κάτω. Έμαθε να επιμένει και να συγκεντρώνει όσες περισσότερες διαφορετικές γνώμες μπορεί. Για αυτό κάποια στιγμή πήρε την κατάσταση στα χέρια της κι απέκτησε πρόσβαση σε ένα εξειδικευμένο φάρμακο της bio-tech start-up που λέγεται Epizyme.

“Για κάποια πράγματα αξίζει να πολεμάς! Μου είπαν να περιμένω 3 μήνες για να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτό το σωτήριο φάρμακο , αλλά ίσως, ίσως απλά, αν προσπαθούσα να επικοινωνήσω την εταιρία που το κατασκευάζει και άλλους ογκολόγους, να έβρισκα πιο σύντομο δρόμο”, είχε γράψει ανάμεσα σε άλλα η Leila Janah στο προφίλ της στο Linked in, όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία κρατούσε το φάρμακο στο χέρι της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share