Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός! Ένας νεκρός από συντριβή ελικοπτέρου!

Έρευνες για το άλλο μέλος του πληρώματος!

27 Ιανουαρίου 2020 17:41
Συναγερμός! Ένας νεκρός από συντριβή ελικοπτέρου!

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο από την Κροατία συνετρίβη σήμερα στην Αδριατική Θάλασσα στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας από τους δύο επιβαίνοντες ενώ αγνοείται η τύχη του άλλου, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ελικόπτερο Kiowa OH-58D, το οποίο κατασκευάζεται από την Bell Helicopter, θυγατρική της αμερικανικής Textron, κατέπεσε κοντά στο νησί Ζλάριν στον κεντρικό τομέα της Αδριατικής. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει άγνωστη.

«Διεξάγουμε εντατικές έρευνες για το άλλο μέλος του πληρώματος», ανέφερε το υπουργείο.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 10:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) για μια εκπαιδευτική πτήση.

Photos: Αυτοί είναι οι άλλοι 6 επιβάτες και ο πιλότος της μοιραίας πτήσης του Κόμπι Μπράιαντ! Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων τους!

Γνωστά, μέσα από φωτογραφίες και συγκλονιστικές μαρτυρίες οικείων τους ανθρώπων, έγιναν πια τα άλλα επτά θύματα, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική συντριβή του ελικοπτέρου, μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του, Τζιάνα.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπήρξαν προπονητές και φίλοι της Τζιάνα Μπράιαντ, με τους επιβάτες να κατευθύνονται με το ελικόπτερο στην Ακαδημία του άλλοτε σούπερ σταρ του ΝΒΑ, προτού εκείνο συντριβεί στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Ο Τζον Αλτομπέλι, αρχικά, ένας προπονητής του Orange Coast College στο μπέιζμπολ, η γυναίκα του, Κέρι, και η έφηβη κόρη τους, Αλίσα, σκοτώθηκαν, μαζί με μια προπονήτρια σε επίπεδο κορασίδων στην ακαδημία του Κόμπι, την Κριστίνα Μάουζερ.

Πέραν αυτών, η Σάρα Τσέστερ και η έφηβη κόρη της, Πέιτον, επίσης σκοτώθηκε, όταν το ελικόπτερο συνετρίβη.

Όσο για τον πιλότο; Το όνομά του έιναι Άρα Ζομπάϊαν, με την έρευνα να συνεχίζεται, αναφορικά με τις συνθήκες, υπό τις οποίες το ελικόπτερο συνετρίβη. Αυτό που είναι γνωστό, είναι το γεγονός ότι σε τοπική ώρα 9:40 το πρωί, το ελικόπτερο κατευθύνθηκε νότια, προς μια ορεινή περιοχή, όπως φαίνεται. Πέντε λεπτά αργότερα, χτύπησε έναν λόγο στα 1700 πόδια, κοντά στο σπίτι της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν.

Ο Τζάρεντ Γιοχίμ, φίλος του πιλότου, ανέφερε μέσω Facebook, ότι «ο πιλότος της πτήσης αυτής ήταν ο φίλος μου Άρα Ζομπάϊαν. Πολλοί φίλοι ήταν φίλοι με τον Άρα και όχι απλά πιλότοι. Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία, από τα γενέθλια του συναδέλφου μας, Λορένζο Λάμα, για τα 60 του χρόνια. Ήταν η τελευταία μπύρα, που μοιραστήκαμε, με έναν πιλότο τσάρτερ και έναν εξαιρετικό άνθρωπο.

Δεν είναι ο κλασικός εγωιστής πιλότος, που οι περισσότεροι όντως είμαστε. Ο Άρα ήταν πάντα ένας ψύχραιμος άνθρωπος, ήρεμος και συνεσταλμένος. Όσο οι άνθρωποι γνώριζαν καλά τον Άρα, θα ακούγατε μόνο λόγια αγάπης για αυτόν.

Ήταν πάντα ευχάριστος. Η απώλεια δεν είναι μόνο δική μου, αλλά για όλη την κοινότητα. Ο Άρα επηρέασε τόσους ανθρώπους και μόνο με θετικό τρόπο. Λυπάμαι που δεν τον γνωρίσατε, θα τον λατρεύατε.

Φόρος τιμής αποτίεται και για τον 56χρονο κόουτς, Αλτομπέλι, όπως και για τη γυναίκα του, Κέρι, και την κόρη του, Αλίσα, που έπαιζαν στην ίδια ομάδα με την Τζιάνα Μπράιαντ.

Ο βοηθός προπονητής του Αλτομπέλι, Ρον Λα Ρούφα, είπε στο CNN πως «ήταν κάτι που έκανε συχνά ο Τζον, να πηγαίνει δηλαδή να βλέπει παιχνίδια με την κόρη του, με το ελικόπτερο του Κόμπι».

Ο Αλτομπέλι δούλεψε στο κολλέγιο του για 27 χρονιές και την περασμένη χρονιά, μάλιστα, είχε κερδίσει το πρωτάθλημα. Διακρίθηκε ως ο προπονητής της χρονιάς, ύστερα από 700 νίκες με την ομάδα και 4 τίτλους.

Ανάμεσα στους παίκτες που προπόνησε, συγκαταλέγονται οι «αστέρες» της λίγκας του μπέιζμπολ, Τζεφ ΜακΝίλ και Ντόνι Μέρφι. «Ο Τζον σήμαινε πολλά όχι μόνο για το κολλέγιο, αλλά για όλο το μπέιζμπολ. Είναι ο ορισμός του καλού προπονητή του μπέιζμπολ. Το πάθος που έχει για το παιχνίδι, αλλά κυρίως τους αθλητές του, ήταν πολύ μακριά από το δεύτερο. Τους συμπεριφερόταν, σαν είναι οικογένεια, είπε ο αθλητικός διευθυντής του OCC, Τζέισον Κέλερ.

Η Κριστίνα Μάουζερ, που επίσης δούλευε στην ακαδημία του Κόμπι, ήταν προπονήτρια Κορασίδων στο Harbor Day School, έχοντας ως μαθήτρια την Τζιάνα. «Τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Χάσαμε μια υπέροχη σύζυγο και μητέρα», είπε ο άνδρας της, Ματ Μάουζερ. Η οικογένεια είχε ένα γιο και μια κόρη.

Για τη Σάρα και την Πέιτον Τσέστερ, ο διευθυντής του Harbor View Elementary, Τοντ Σμιντ, έγραψε τα εξής: «Οι περισσότεροι θρηνούν την απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ, αλλά εγώ θέλω μια στιγμή για να αποτίσω φόρο τιμής σε δύο υπέροχους ανθρώπους που έφυγαν μαζί του, τη Σάρα και την Πέιτον Τσέστερ. Ως διευθυντής του σχολείου, έχω δουλέψει με εξαιρετικές οικογένειες, αλλά οι Τσέστερ είναι άνθρωποι που δένεσαι μαζί τους, ήταν ενθαρρυντικοί, γεμάτοι διάθεση για ζωή, έχοντας τα καλύτερα παιδιά. Η οικογένεια αυτή είχε μεγάλη επιρροή. Ήταν πρωτοπόροι, με φοβερή καρδιά για όλους, το προσωπικό, τις άλλες οικογένειες και ειδικά εμένα. Θρηνώ την απώλεια δύο ανθρώπων ως τόσο σημαντικών. Η επιρροή τους είχε τόση σημασία και η απώλεια τους θα γίνει αισθητή, με την καρδιά μας να έχει σπάσει. Ήμασταν μαζί στο #hvepride και ο κόσμος είναι μικρότερος χωρίς αυτές. Αναπαυθείτε εν ειρήνη και να ξέρετε τη βαθιά επιρροή που είχατε στις ζωές μας. Θα μας λείψετε τόσο πολύ».

Η συντριβή έγινε γύρω στις 10 το πρωί σε τοπική ώρα χθες (26/1), με τους επιβαίνοντες να οδεύουν στην ακαδημία του Κόμπι για μια προπόνηση, κοντά στο Thousand Oaks. Οι δυνάμεις άμεσης δράσης έσπευσαν, αλλά κανένα από τα 9 άτομα δεν επιβίωσε.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του LAPD, Τζος Ρούμπενσταιν, ανέφερε πως «οι καιρικές συνθήκες δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις για μια πτήση». Κάπως έτσι, οι έρευνες συνεχίζονται, ώστε να φανεί τι έχει συμβεί και συνετρίβη το ελικόπτερο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share