Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλος τα ταξίδια από Κίνα προς Ελλάδα! Αυτός είναι ο λόγος!

Μάθετε αναλυτικά!

27 Ιανουαρίου 2020 14:35
Τέλος τα ταξίδια από Κίνα προς Ελλάδα! Αυτός είναι ο λόγος!

Τέλος μπήκε προς το παρόν στα ταξίδια και τις οργανωμένες εκδρομές από την Κίνα και προς την χώρα μας, με τον νέο κοροναϊό να είναι υπεύθυνος για αυτό το γεγονός, την ώρα που γίνεται γνωστό το από πού ξεκίνησε η εξάπλωσή του.

Η κινεζική κυβέρνηση ήταν αυτή, που πήρε αυτή την απόφαση, ενώ όπως προκύπτει από συνάντηση του υπουργού Υγείας με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Γεγονός που σημαίνει ότι παύουν να πραγματοποιούνται οργανωμένα ταξίδια από την Κίνα και προς την Ελλάδα κάτι που είναι ιδιαιτέρως συχνό, καθώς εκατοντάδες Κινέζοι έρχονται κάθε χρόνο στην χώρα μας για τουρισμό.

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊο, συμμετείχαν επίσης η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής Πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και Κινεζικής Πρεσβείας.

Συνετρίβη αεροσκάφος με 83 επιβάτες!

Ένα φοβερό ατύχημα συνέβη στο κεντρικό Αφγανιστάν, λίγη ώρα μετά την πτήση τρόμου στο Ιράν, αφού αεροσκάφος της κρατικής εταιρείας Ariana Afghan Airlines συνετρίβη σήμερα (27/1) στην επαρχία Γκάζνι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, παρά μόνο το γεγονός, ότι στο αεροπλάνο βρίσκονται 83 επιβάτες. Όπως τονίζεται από το BBC, πάντως, το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω μηχανικής βλάβης.

Η συντριβή έγινε σε ορεινή, απομακρυσμένη περιοχή, που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, αναφέρουν ακόμη οι πρώτες πληροφορίες. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την τύχη των επιβαινόντων στο αεροσκάφος, ενώ διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη συντριβή.

Θρίλερ στον αέρα: Απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο! Τρόμος για 261 επιβάτες!

Θρίλερ στον αέρα για 261 επιβάτες σε αεροπλάνο που αναχώρησε από την πόλη Χαμπάροφσκ της Ρωσίας με προορισμό τη Μόσχα, όταν δέχτηκε απειλή για την ύπαρξη βόμβας στην καμπίνα των επιβατών. Πανικός προκλήθηκε και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όταν αεροσκάφος παρασύρθηκε από την κακοκαιρία!

Το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο από το οποίο αναχώρησε και προσγειώθηκε, ώστε η Ασφάλεια να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να ελέγξει αν πρόκειται για πραγματική απειλή ή για φάρσα.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Αδιανόητο: Αεροπλάνο κόλλησε κάτω από γέφυρα! (Video)

Ως αδιανόητο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη με ένα αεροπλάνο να κολλάει κατά την μεταφορά του κάτω από μία γέφυρα! Τρόμος στο αεροδρόμιο της Μόσχας με ένα αεροπλάνο να βγαίνει εκτός διαδρόμου!

Το αεροπλάνο τοποθετήθηκε πάνω σε φορτηγό για τη μεταφορά του αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να περάσει κάτω από μία γέφυρα. Και εκεί, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, όλα πήγαν στραβά!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι έγινε με το αεροπλάνο:

Όταν το φορτηγό με το αεροπλάνο έφθασε στη γέφυρα, οι μεταφορείς συνειδητοποίησαν ότι το όχημα δεν χωρούσε, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να… κολλήσει εκεί. Στην περιοχή προκλήθηκε τεράστιο πρόβλημα, αφού με ένα αεροπλάνο μέσα στη μέση του δρόμου δεν μπορούσαν να περάσουν τα αυτοκίνητα.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από την αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν: «Το αεροπλάνο έσπασε στα δύο»! (Video)

Στο φως έρχονται οι πρώτες μαρτυρίες για τις συνθήκες της συντριβής του αεροπλάνου στο Καζακστάν, με τους επιζώντες να μιλούν για προβλήματα κατά την απογείωση, αλλά και την ετοιμότητα του πληρώματος να διασώσει τους επιβαίνοντες. Μια σοκαριστική είδηση που έρχεται λίγα 24ωρα μετά την πτήση τρόμου από την Αθήνα στη Κεφαλονιά!

Μία γυναίκα που επέζησε, η Μαράλ Ερμάν, είπε ότι το αεροσκάφος «έτρεμε κατά την απογείωση». Πρόσθεσε ότι στην αρχή νόμιζε ότι είχε προσεδαφιστεί ξανά, αλλά διαπίστωσαν ότι είχαν χτυπήσει κάπου.

Η ίδια γυναίκα, την μαρτυρία της οποίας μεταφέρει το BBC, λέει ότι δεν υπήρξε χάος και αναστάτωση μετά την συντριβή. «Δεν ακούγονταν φωνές», είπε και πρόσθεσε ότι το πλήρωμα άνοιξε τις εξόδους κινδύνου για να βγουν οι επιβάτες.

Οι επιζώντες είπαν ότι μετά τη συντριβή χρειάστηκε να βγουν στο χιόνι και το σκοτάδι ζητώντας βοήθεια. Μόνο αργότερα διαπίστωσαν ότι το αεροσκάφος είχε κοπεί στα δύο.

Η ίδια δημοσίευσε και ένα βίντεο από το τις πρώτες στιγμές μετά τη συντριβή.

Άλλος επιβάτης είπε ότι η πτήση απογειώθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής με κάποια καθυστέρηση. Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος έχασε ύψος και ότι δεν πετούσε ομαλά. Αυτός ΄’ομως κάνει λόγο για ουρλιαχτά και κλάματα.

Posted by Tengrinews.kz on Thursday, December 26, 2019

Posted by Tengrinews.kz on Thursday, December 26, 2019

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 15 νεκρούς και πολλούς δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται βρέφη και παιδιά. Περί τα 60 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν με βαρύτερα ή πιο ελαφριά τραύματα.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 93 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. Δεν είναι σαφές αν μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν άνθρωποι στο έδαφος.

Το επιβατικό, τύπου Fokker-100, της εταιρείας Bek Air απογειώθηκε από Αλμάτι του Καζακστάν, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με προορισμό την πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα).

Λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ είχε φτάσει λίγο πάνω από τα 2.000 πόδια (περίπου 700 μέτρα) έχασε ύψος και συνετρίβη σε διώροφο κτίριο που ήταν κοντά στο αεροδρόμιο. Τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα.

Το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αν το γεμάτο καύσιμα αεροσκάφος είχε πάρει φωτιά μετά τη συντριβή του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν δήλωσε ότι διερευνά μια πιθανή παραβίαση των κανόνων πτητικής λειτουργίας και ασφάλειας, μια συνηθισμένη νομική διαδικασία. Σημειώνεται ότι την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη.

Η επιτροπή αεροπορίας της χώρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις του συγκεκριμένου αερομεταφορέα και του τύπου αεροσκαφών Fokker 100 εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Ένας ακόμη επιζήσαντας, ο Aslan Nazaraliyev, δήλωσε στην εφημερίδα Vremya ότι μόλις δύο λεπτά μετά την απογείωση κι ενώ κερδίζε ύψος, το αεροσκάφος άρχισε να τρέμει.

«Σε κάποιο σημείο αρχίσαμε να πέφτουμε, όχι κάθετα αλλά υπό γωνία. Φαινόταν ότι ο έλεγχος του αεροπλάνου είχε χαθεί», είπε.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ ανακήρυξε το Σάββατο 28η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share