Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θάνατος Κόμπι Μπράιαντ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μοιραίο λάθος! Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου!

Τι δήλωσε ο πρώην πιλότος του ελικοπτέρου που χρησιμοποιούσε ο διάσημος αθλητής!

27 Ιανουαρίου 2020 08:01
Θάνατος Κόμπι Μπράιαντ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μοιραίο λάθος! Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου!

Σοκαρισμένος είναι όλος ο πλανήτης με την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του και 7 ακόμη ανθρώπων, με τις πρώτες εκτιμήσεις για την συντριβή του ελικοπτέρου να έρχονται στο φως!

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και από όσα ακούγονται στις συνομιλίες στον πύργο ελέγχου ο πιλότος του ελικοπτέρου φαίνεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό του λόγω της κακοκαιρίας και της πυκνής ομίχλης.

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια. Ο πιλότος ξαφνικά και γρήγορα ανέβηκε από περίπου 1.200 πόδια στα 2.000 πόδια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα - γύρω στις 09:45 - πέταξε προς το βουνό στα 1.700 πόδια. Εκεί χάνεται και η επικοινωνία. Τα στοιχεία του ιχνηλάτη πτήσης δείχνουν ότι πετούν με ταχύτητα 161 κόμβους την ώρα.

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν δύο σενάρια. Το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης. Ο πρώην πιλότους του διάσημου αθλητή, Kurt Deetz, βετεράνος πιλότος ελικοπτέρων με τεράστια γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο μοντέλο ελικοπτέρου, σχεδόν αποκλείει το σενάριο της μηχανικής βλάβης, καθώς όπως είπε, το συγκεκριμένο ελικόπτερο διαθέτει δύο μηχανές, πολύ υψηλής ποιότητας, φτιαγμένες από την Κάντιλακ. «Το ενδεχόμενο να καταστράφηκαν και οι δύο μηχανές; Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε, δε, πως το ελικόπτερο S-76B που χρησιμοποιούσε για τις μεταφορές του ο Κόμπι Μπράιαντ, θεωρείται η λιμουζίνα των ελικοπτέρων και είναι επαρκώς ασφαλές. «Πιστεύω πως το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω της ομίχλης», πρόσθεσε ο Kurt Deetz.

Το σενάριο της πτώσης εξαιτίας της ομίχλης ενισχύεται και από τις καταθέσεις που έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Στην περιοχή που συνέβη η τραγωδία, το πυκνό πέπλο της ομίχλης είχε σκεπάσει τον ουρανό. Όσοι ήταν εκεί και έγιναν μάρτυρες του αεροπορικού δυστυχήματος, μίλησαν για εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα και για πολύ χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου.

Κόμπι Μπράιαντ: 13 Νοεμβρίου 2012! Η προφητική ανάρτηση για τον θάνατο του!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ σε όλο τον κόσμο μετά από πτώση του ελικοπτέρου του. Ο "Black Mamba" είχε μεγάλη αδυναμία στα ελικόπτερα και χρησιμοποιούσε συχνά το δικό του Sikorsky S-76.

Ο Κόμπε Μπράιαντ είχε αποκτήσει πριν αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο ελικόπτερο και πήγαινε ακόμα και στο γήπεδο με αυτό.

Όμως ένα tweet που έγινε στις 13 Νοεμβρίου του 2012 ανέφερε πως ο θρύλος των Lakers θα πεθάνει σε δυστύχημα με ελικόπτερο!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share