Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρίλερ στο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με Κινέζους τουρίστες!

Ελέγχθηκαν αν νοσούν από τον κοροναϊό!

26 Ιανουαρίου 2020 15:47
Θρίλερ στο  στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με Κινέζους τουρίστες!

Θρίλερ επικράτησε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την πληροφορία ότι στις 11:15 σήμερα το πρωί έφθασαν μέσω Ρώμης 15 Κινέζοι τουρίστες, επτά εκ των οποίων, από την πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός.

Παγκόσμιο φόβο έχει προκαλέσει ο κοροναϊός ο οποίος εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Μετά τους δυο ασθενείς στης Γαλλία, νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στη Ρωσία

Το γκρουπ των Κινέζων αμέσως απομονώθηκε και στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου, διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος και από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έδειξε σε πρώτη φάση ότι οι άνθρωποι δεν νοσούν.

Οι συγκεκριμένοι, αναχώρησαν πριν τέσσερις ημέρες από την Ουχάν της Κίνας τους και μέσω Ιταλίας έφτασαν στο ελληνικό αεροδρόμιο από όπου σύμφωνα με θα αναχωρήσουν το απόγευμα για τη Σαντορίνη.

56 εκ. άνθρωποι σε καραντίνα, 18 αποκλεισμένες πόλεις! Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό!

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει καθώς ο κοροναϊός που έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα με τα θύματα συνεχώς να αυξάνεται εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες. Στην Ευρώπη έκανε την εμφάνισή του στη Γαλλία με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα!

Η χώρα αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κατάσταση», όπου ο κοροναϊός «επιταχύνει την εξάπλωσή του», είπε ο
πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διεξήχθη ανήμερα της εορτής της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κίνας εκτίμησε πως η χώρα μπορεί «να κερδίσει τη μάχη» εναντίον του νέου κοροναϊού, αναφερόμενος στην επιδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και καταγράφει σχεδόν 1.300 κρούσματα παγκοσμίως.

Ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταγχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Αναστέλλονται δρομολόγια στο Πεκίνο εξαιτίας του κοροναϊού

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο, οι αρχές θα αναστείλουν τα δρομολόγια σε ολόκληρη την επαρχία όλων των μικρών λεωφορείων από αύριο 26 Ιανουαρίου, με στόχο τον περιορισμό της επιδημίας, μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.
Από την πλευρά της, η εταιρεία Yum China Holdings Inc γνωστοποίησε ότι κλείνει προσωρινά ορισμένα καταστήματα KFC και Pizza Hut στην Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, ως μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι σημεία ελέγχου θερμοκρασίες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 387 σιδηροδρομικούς σταθμούς στη χώρα.

56 εκατ. Κινέζοι βρίσκονται αποκλεισμένοι στις πόλεις τους

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Ουχάν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πάνω από 56 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πέντε ακόμα πόλεις στην επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα) προστέθηκαν στις 13 που είχαν ήδη επηρεαστεί από τα μέτρα αυτά και που περιλαμβάνουν κυρίως την αναστολή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και το κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών.

Παράλληλα, οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στη λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων του κοροναϊού σε τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου και όλοι οι ταξιδιώτες με συμπτώματα πνευμονίας «θα μεταφέρονται άμεσα» σε κάποιο ιατρικό κέντρο.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε και τρίτο κρούσμα του κοροναϊού. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 35 ετών που ζει στην Ουχάν και έφθασε στην Ιαπωνία στις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.


Κοροναϊός: Στήνουν και δεύτερο νοσοκομείο στο Ουχάν -Ετοιμο σε δύο εβδομάδες

Οι αρχές στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, θα κατασκευάσουν και ένα δεύτερο νοσοκομείο.

Ενα νοσοκομείο, ήδη χτίζεται το πρώτο, που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

41 νεκροί από τον κοροναϊό

Η κατασκευή του νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου. Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και έχει προσβάλει πάνω από 1.300 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share