Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Θάνος Μικρούτσικος: Αυτά ζήτησε στην Υπουργό για την κηδεία του η οικογένειά του! (photo)

Τι είπε η γυναίκα του;

24 Ιανουαρίου 2020 15:56
Θάνος Μικρούτσικος: Αυτά ζήτησε στην Υπουργό για την κηδεία του η οικογένειά του! (photo)

Ο Θάνος Μικρούτσικος απεβίωσε πριν από λίγο καιρό και ζήτημα τώρα αποτελεί η κηδεία του, με την οικογένειά του να απευθύνει αίτημα στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, η σύντροφός του, Μαρία Παπαγιάννη, αλλά και τα παιδιά του, ζήτησαν η κηδεία να μη γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ προχώρησαν σε μια υπέροχη κίνηση, ζητώντας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ, ώστε επιτέλους η Ελλάδα «να τιμήσει τους δημιουργούς της», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή τους στο Facebook.

Μικρούτσικος Παπαγιάννη

Η κίνηση αυτή, συγκλονιστικά πιστή στο πνεύμα και στους αγώνες του Θάνου Μικρούτσικου, έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά τον θάνατό του και λίγες μέρες μόνον αφότου η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη έχασε και τον πατέρα της (το βράδυ της μεγάλης συναυλίας που έγινε στη μνήμη του Μικρούτσικου στο Μέγαρο Μουσικής). Κι ωστόσο βρήκε το κουράγιο να υπερασπιστεί εξ ονόματός του, της μνήμης του και της οικογενείας το αίτημα των δημιουργών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμη Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού
κυρία Λίνα Μενδώνη

Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία του δημοσίου για κηδεία του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου δημοσία δαπάνη. Μέσα στο πένθος, με ανοιχτές τις πληγές μας δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Το κύμα της αγάπης του κόσμου ήταν η μεγάλη επιβεβαίωση ότι ο Θάνος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ταξιδιού του σ΄ αυτό τον κόσμο.

Για χρόνια και για γενιές θα γεννιούνται παιδιά που θα ονειρεύονται να φτάσουν στο Σταυρό του Νότου χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία. Αλλά κι όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε τραγουδώντας τα τραγούδια του, διαβάζοντας τις απόψεις του και διατηρώντας το όνειρό του για μια άλλη κοινωνία.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιόμαστε πώς τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της. Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων.

Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη; Οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει « πως η ιστορία γίνεται σιωπή...» δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή. Συντασσόμαστε δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς και στο δίκαιο αίτημά μας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ και δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη.

Ας τιμήσει επιτέλους αυτή η χώρα τους δημιουργούς της

Οικογένεια Θάνου Μικρούτσικου

Μαρία Παπαγιάννη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Στέργιος Μικρούτσικος»

Αξιότιμη Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την...

Posted by Thanos Mikroutsikos on Friday, January 24, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share