Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Συνελήφθη κύκλωμα ναρκωτικών που θα έφερνε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 23 κιλά ηρωίνης!

Μεγάλη επιτυχία!

24 Ιανουαρίου 2020 14:58
Συνελήφθη κύκλωμα ναρκωτικών που θα έφερνε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 23 κιλά ηρωίνης!

Μια σημαντική επιτυχία είχε να επιδείξει η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών, που συνέλαβαν επτά μέλη οργανωμένου κυκλώματος, τα οποία ήταν έτοιμα να διακινήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 23 κιλά ηρωίνης, την ώρα που υπάρχουν νέες εξελίξεις για το ναρκόπλοιο Noor 1.

Το κύκλωμα είχε εργαστήριο νόθευσης στο Κορδελιό και ήταν έτοιμο να διοχετεύσει στην ενδοχώρα τη μεγάλη αυτή ποσότητα, αλλά προτού γίνει αυτό, πιάστηκαν... στα πράσα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κύκλωμα ναρκωτικών Θεσσαλονίκη

Όσο για τους δράστες; Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς και τέσσερις Αλβανούς, μεταξύ αυτών και δύο ηγετικά στελέχη (ανδρόγυνο), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική συμμορία, παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών, για νόθευση και χρήση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, για ψευδή κατάθεση και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Οι συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με συγκεκριμένους ρόλους για την εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Άμεσης Επέμβασης, Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις δράστες σε κατοικία όπου διέμεναν στην περιοχή του Κορδελιού, όπου και εντοπίστηκαν περίπου 21 κιλά ηρωίνης κρυμμένα σε διάφορα σημεία και μεταξύ άλλων στο εσωτερικό μίας ηλεκτρικής κουζίνας.

Συνολικά, τόσο στο διαμέρισμα στον Εύοσμο όσο και σε διαμερίσματα - οικίες τους στην Αθήνα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

23 κιλά και 744 γραμμάρια ηρωίνη, συσκευασμένα σε 47 δέματα έτοιμα για διοχέτευση σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων
2 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 414 γραμμαρίων
Υλικοτεχνικός εξοπλισμός αυτοσχέδιου εργαστηρίου νόθευσης, ζύγισης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (στην οικία στο Κορδελιό)
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Περίπου 4.000 ευρώ
9 κινητά τηλέφωνα
Νοθευμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και
2 αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 4ης Ανακρίτριας Ναρκωτικών Αθηνών για συναφές αδίκημα και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Από την έρευνα προέκυψε ότι αλλοδαπός άντρας εκ των μελών του κυκλώματος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share