Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Σαμοθράκη! Ασθενείς τα 2/3 των μαθητών και οι μισοί δάσκαλοι από τη γρίπη!

Το σχολείο έκλεισε!

23 Ιανουαρίου 2020 17:16
Συναγερμός στη Σαμοθράκη! Ασθενείς τα 2/3 των μαθητών και οι μισοί δάσκαλοι από τη γρίπη!

Σε κλείσιμο οδηγήθηκε αναγκαστικά ένα σχολείο της Σαμοθράκης, αφού τα 2/3 των μαθητών και οι μισοί δάσκαλοι είναι άρρωστοι εξαιτίας του ιού της γρίπης, που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε καταγράψει το πρώτο θύμα!

Το Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας θα είναι σίγουρα και αύριο (24/1) κλειστό, ενώ είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι η Σαμοθράκη συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μόλις ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο την ημέρα, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (Δ.Π.Ε.Ε), Δημήτρης Ουζούνης, να διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει στο κλείσιμο, επί διημέρου του δημοτικού σχολείου, ελήφθη κατόπιν σχετικής εισηγήσεως αρχικά της Διευθύντριας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προς τη Δ.Π.Ε. Ε. και στη συνέχεια της Διεύθυνσης προς το Δήμο.

«Σε όλη τη χώρα απουσιάζουν μαθητές λόγω του ιού της γρίπης. Στη Σαμοθράκη όμως είχαμε μία εισήγηση από τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας, ότι απουσιάζουν περισσότερα από τα μισά παιδιά, σχεδόν τα 2/3 των μαθητών, ενώ ασθενούν και σχεδόν οι μισοί δάσκαλοι. Κατόπιν επικοινωνίας μας λοιπόν με τη Διεύθυνση Υγείας σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων, μιλήσαμε με το δήμαρχο, ο οποίος εξέφρασε τόσο τον δικό του προβληματισμό, όσο και την αγωνία των κατοίκων», εξηγεί ο κ. Ουζούνης, συμπληρώνοντας πως «η αγωνία των κατοίκων έγκειται στο γεγονός ότι η Σαμοθράκη ως νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο την ημέρα, εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και αυτό εντείνει την ανησυχία των γονέων».

Η μη λειτουργία του σχολείου, βασίζεται στη λογική ότι στη διάρκεια του τετραημέρου, που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, καθώς ακολουθεί και Σαββατοκύριακο, ολοκληρώνεται ο κύκλος του ιού της γρίπης στα νοσούντα άτομα, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ο προβλεπόμενος για λόγους υγιεινής καθαρισμός και αερισμός της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, κανονικά λειτουργούν όλα τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας.

Παγκόσμιος συναγερμός: Πιθανά κρούσματα κοροναϊού και στη Σκωτία!

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς ο κοροναϊός πιθανώς «έφτασε» και στη Σκωτία, καθώς δύο Κινέζοι ταξιδιώτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρούσματα που μοιάζουν με γρίπη.

Οι άγνωστοι ασθενείς λέγεται ότι ήρθαν από το Wuhan, την πόλη όπου εκδηλώθηκε ο ιός ο οποίος έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, oι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκόβης.

Συναγερμός στη Βραζιλία: Χτύπησε ο κοροναϊός!

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού από την Κίνα καθώς το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε και στην Βραζιλία.

Η κατάσταση, ωστόσο, στην Κίνα εξελίσσεται. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, όπως και των κρουσμάτων. Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, μετέδωσε σήμερα η κινεζική δημόσια τηλεόραση. Ως το βράδυ της Τετάρτης, ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Βουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Αισιόδοξο μήνυμα από τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη για την πνευμονία που σκοτώνει στην Κίνα και σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Οι δηλώσεις, ωστόσο, του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, λειτούργησαν κατευναστικά σε ότι αφορά την αγωνία της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς το σενάριο μίας ευρείας εξάπλωσης του ιού και η εκδήλωση μίας πανδημίας, είχε αρχίσει να κερδίζει πόντους. Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους χαρακτήρισε σήμερα κατάλληλα και πολύ σημαντικά τα μέτρα που έλαβε το Πεκίνο στην πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, σημειώνοντας πως αυτά θα «μειώσουν» τους κινδύνους διεθνούς εξάπλωσης του ιού.

Σε ερώτηση που του έγινε για τα μέτρα που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η κινεζική μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, με την αναστολή λειτουργίας μαζικών μέσων μεταφοράς και αεροπορικών πτήσεων από αύριο το πρωί ο Γκεμπρεγιέσους χαιρέτισε τα «πάρα πολύ ισχυρά μέτρα».

«Τους τονίσαμε (στους Κινέζους) ότι με τη λήψη ισχυρών μέτρων, όχι μόνο θα ελέγξουν την επιδημία στη χώρα τους, αλλά θα μειώσουν επίσης τον κίνδυνο διεθνούς εξάπλωσής του», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Οι αρχές της Ουχάν αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το κλείσιμο του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη, συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί και στη Βραζιλία, στην οποία εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού SARS από την Κίνα. Φωτογραφίες δείχνουν έναν άνθρωπο σε κρεβάτι καραντίνας να μεταφέρεται σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση με ασθενοφόρο.

Δείτε τις ασιατικές χώρες (έχει εντοπιστεί ακόμα σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Βραζιλία, όπως αναφέραμε παραπάνω) που έχει εξαπλωθεί ο ιός σε χάρτη:

Σε καραντίνα η πόλη Ουχάν των 9 εκατ. κατοίκων στην Κίνα

Η κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ξεκίνησε το ξέσπασμα ενός νέου ιού, έκλεισε τα δίκτυα συγκοινωνιών της και συστήνει στους περίπου 9.000.000 πολίτες να μην φεύγουν από την πόλη, μεταδίδουν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων σταμάτησαν, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων έκλεισαν για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην φύγουν από την πόλη, παρά μονάχα υπό ειδικές συνθήκες, προσθέτουν κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το κυβερνητικό κλιμάκιο που ασχολείται με τον ιό.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια, παρά μόνο αν είναι απαραίτητο, στην πόλη Ουχάν της Κίνας, μετά το ξέσπασμα το νέου κοροναϊού στην πόλη, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Δεδομένων των τελευταίων ιατρικών πληροφοριών, μεταξύ αυτών πληροφοριών σχετικά με μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο και των συστάσεων των κινεζικών αρχών, συστήνουμε να πραγματοποιούνται μονάχα τα ταξίδια που είναι απαραίτητα στην Ουχάν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΗΠΑ: Υπό ιατρική παρακολούθηση 16 πρόσωπα που ήλθαν σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι ήλθαν σε επαφή με κάτοικο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον που διαγνώστηκε ότι είναι το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ του νέου κοροναϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους ενώ έχει προσβάλει άλλους τουλάχιστον 571 στην Κίνα και τελούν ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση, γνωστοποίησαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο ασθενής, 30 ετών, πηγαίνει καλά και ενδέχεται σύντομα να λάβει εξιτήριο από νοσοκομείο στο Έβερετ της Ουάσινγκτον όπου εισήχθη, ενημέρωσαν αξιωματούχοι. Ουδείς από τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή έχει εμφανίσει συμπτώματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, διαβεβαίωσε ο Κρις Σπίτερς, αξιωματούχος της διεύθυνσης υγείας της περιφέρειας Σνοχόμις.

«Ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει χαμηλός», καθησύχασε ο Σπίτερς. Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν θα τον εξέπληττε το ενδεχόμενο να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή περισσότεροι άνθρωποι. Ο άνδρας αρρώστησε το Σαββατοκύριακο, έπειτα από ένα ταξίδι που είχε κάνει στην πόλη Βουχάν της Κίνας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό τη Δευτέρα.

Ο ιός αυτός, που προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα παρόμοια με αυτά του κρυώματος ή της γρίπης, συνδέθηκε με αγορά θαλασσινών στη Βουχάν, την μεγαλύτερη πόλη της κεντρικής Κίνας, με 11 εκατομμύρια κατοίκους. Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν πρακτικά ολόκληρη την πόλη σε καραντίνα, αναστέλλοντας τις άμεσες σιδηροδρομικές και αεροπορικές συνδέσεις με αυτήν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share