Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο στόχαστρο από νωρίς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου!

Τι συνέβη έξω από το σπίτι της;

23 Ιανουαρίου 2020 09:03
Στο στόχαστρο από νωρίς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου!

Λιγότερο από ένα 24ωρο έχει περάσει που εκλέχθηκε η κ. Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βρέθηκε ήδη στο στόχαστρο.

Ένα ύποπτο μηχανάκι εντοπίστηκε έξω από το σπίτι της στο Μεταξουργείο το οποίο και εξέτασαν άμεσα άνδρες από την ομάδα ΟΠΚΕ της αστυνομίας.

Μπορεί να μην ήταν κάτι το επιλήψιμο τελικά, παρ' όλα αυτά οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου!

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις»! Τα πρώτα λόγια της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας! (videos)

Τις πρώτες της δηλώσεις ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά την εκλογή της από τη Βουλή των Ελλήνων, πραγματοποίησε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία έθεσε της προτεραιότητές της από τον νέο της θεσμικό ρόλο.

Στην αρχή, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που έγινε, για να ακολουθήσει η κυρία Σακελλαροπούλου, θέτοντας ως πρώτο ζήτημα την εδαφική μας ακεραιότητα και αναφέροντας το κοιωνικό της όραμα.

Στην αρχή, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Αξιότιμη κα Πρόεδρε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βούλης και επειτα από σχετική ομότιμη απόφαση του Κοινοβουλίου, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω την εκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η πρόταση της ΚΟ ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έτυχε ευρύτατης αποδοχής 261 ψήφων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η ψηφοφορία στην ολομέλεια επικυρώνει την «ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας».

Από την πλευρά της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είπε: «Σας ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου μεταφέρετε και τα ευγενικά λόγια που το συνοδεύετε. Παρακαλώ να διαβιβάσετε τις ευχαριστίες μου για την τιμή. Δεσμεύομαι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας μεγίστη δυνατή συναίνεση».

«Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών της και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα (…), επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου».

Το μήνυμα του Μητσοτάκη: «Η νέα Ελλάδα ξημερώνει με την εκλογή της Σακελλαροπούλου» (video)

Το μήνυμά του για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε για την «αυγή» νέας εποχής στην χώρα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε λόγο για συμφωνία σε κάτι σπουδαίο, που τελικά μπορούμε οι Έλληνες να κάνουμε, ενώ συγχαίροντας και πλέκοντας το εγκώμιο της κυρίας Σακελλαροπούλου, δεν παρέλειψε να δείξει την αισιοδοξία του για το μέλλον.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία, μια όμορφη, μια ηλιόλουστη μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το πολίτευμά μας.

Η εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, μια σπουδαία δικαστή, μια προσωπικότητα, η οποία ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είχα πει ότι θα επιδιώξω να προτείνω ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού Εθνους.

Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε.

Η νέα Ελλάδα η οποία ξημερώνει, μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Σήμερα, άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον και καθώς η χώρα μας εισέρχεται πιο αισιόδοξη στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα αποκτά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που συμβολίζει ακριβώς αυτή τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Θέλω, και πάλι να ευχηθώ στην κυρία Σακελλαροπούλου καλή επιτυχία στα καθήκοντά της και με οδηγό το Σύνταγμα είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά προς όφελος πάντα της πατρίδας μας».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share