Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν κρατιέται ο Τραμπ! Δεν φαντάζεστε ποια ζήτησε να δει!

Έπαθαν σοκ!

22 Ιανουαρίου 2020 17:38
Δεν κρατιέται ο Τραμπ! Δεν φαντάζεστε ποια ζήτησε να δει!

Μια φοβερή δήλωση έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε να δει μια γυναίκα στο Νταβός, στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Συγκεκριμένα, ο πλανητάρχης, που πριν από λίγο καιρό συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι θα ήθελε να συναντηθεί με την Γκρέτα Τούνμπεργκ, επιθυμώντας να ακούσει την ομιλία της 17χρονης ακτιβίστριας στο Φόρουμ, όμως «δεν τα κατάφερε». Την προέτρεψε, χαριτολογώντας, μάλιστα να στρέψει το βλέμμα της «και σε άλλες χώρες, εκτός των καθαρών και όμορφων Ηνωμένων Πολιτειών».

Δεν παρέλειψε να κάνει και… αστειάκι, λέγοντας ότι η Τούνμπεργκ «τον νίκησε» στο περιοδικό Time, αναφερόμενος στην επιλογή του περιοδικού να ανακηρύξει τη Σουηδή σε πρόσωπο της χρονιάς πέρυσι.

Χάος στη Λιβύη! Ο Χαφτάρ ρίχνει βόμβες στην Τρίπολη!

Χαμός γίνεται στη Λιβύη, αφού η πλευρά του στρατάχη, Χαλίφα Χαφτάρ, δεν αποδέχεται την εκεχειρία, παρά τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο Βερολίνο, και, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Τρίπολης, το αεοροδρόμιο της πρωτεύουσας κλείνει, ύστερα από εκτόξευση ρουκετών.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος «έξι ρουκετών Grad», μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

Τουρκικά ΜΜΕ απέδωσαν τις ενέργειες αυτές στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

Τρομερή δήλωση για την ένταση με Τουρκία! «Αυτά θα πάθουν, αν τολμήσουν»! (video)

Σε φοβερή δήλωση προχώρησε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει σε «θερμό» επεισόδιο της Ελλάδας με την Τουρκία, αφού η προκλητικότητα του «Σουλτάνου» Ερντογάν έχει πιάσει «κόκκινο».

O Γιώργος Γερούλης, Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, μίλησε για την προκλητικότητα των γειτόνων και είπε, χαρακτηριστικά, ότι θα πάθουν μεγάλο χουνέρι, αισιοδοξώντας για επικράτηση των ελληνικών όπλων, στην περίπτωση του επεισοδίου.

«Δεν φοβάμαι την Ελλάδα. Τελευταία αποδείχθηκε ότι ξυπνάει μέσα μας η ελληνική λεβεντιά. Θα πάθουν τέτοιο χουνέρι οι φίλοι μας, που θα καλέσουν άλλους να λύσουν το πρόβλημα…» είπε με νόημα ο Αντιπτέραρχος.

«Έχουμε σαφή υπεροχή στο κομμάτι της τακτικής, έχει αποδειχθεί κι άλλες φορές».

Χαμόγελα ευτυχίας για τους Έλληνες ομήρους ναυτικούς στο Καμερούν!

Παγκόσμιο σοκ είχε προκαλέσει η είδηση πως ένα πλοίο είχε δεχθεί επίθεση και κρατούνταν όμηροι πέντε Έλληνες ναυτικοί.

Τα χαμόγελα σήμερα επέστρεψαν στα χείλη των οικείων τους μιας και μετά την περιπέτειά τους και την ταλαιπωρία που βίωναν από τις 31 Δεκεμβρίου, για 24 ημέρες δηλαδή,αφέθηκαν ελεύθεροι. Σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την απελευθέρωσή τους.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου 'HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183.

Το πλοίο είχε δεχθεί την επίθεση ενώ αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο κ. Πλακιωτάκης.

Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους #Πλακιωτάκης

Posted by Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis on Wednesday, January 22, 2020


Από το περιστατικό είχε τραυματιστεί ένας Έλληνας, ο οποίος διακομίστηκε τότε σε τοπικό νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία καθώς ο τραυματισμός του είχε προκληθεί από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ' αυτό ένοπλοι φρουροί.

Θρίλερ με την απαγωγή πληρώματος στο Τόγκο! Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση!

Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο "ΕΛΚΑ Αριστοτέλης" το μεσημέρι της Δευτέρας βρισκόταν αγκυροβολημένο στην πρωτεύουσα του Τόγκο, Λομέ, δέχθηκε επίθεση από πειρατές και έκτοτε κρατούνται όμηροι 4 μέλη του πληρώματος.

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό πλοίο στο Τόγκο! Απήγαγαν το πλήρωμα!

Η εταιρεία έχει όλη την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με τους απαγωγείς. Κανείς δεν ξέρει αν έχουν επικοινωνήσει οι πειρατές. Η σιγή ασυρμάτου δεν είναι «παραξενιά» των ανθρώπων της πλοιοκτήριας εταιρείας αλλά ακολουθούν συμβουλές από ειδικούς οι οποίοι καλούνται σε τέτοιες περιπτώσεις για να διαπραγματευτούν. Το αισιόδοξο είναι ότι οι απαγωγείς θέλουν ξεκάθαρα λεφτά και τίποτε περισσότερο αφού κάνουν business.

To ανησυχητικό είναι ότι θεωρούνται σκληροί άνθρωποι οπότε οι χειρισμοί πρέπει να είναι λεπτοί. Άγνωστό παραμένει το εάν έχουν ήδη επικοινωνήσει με την εταιρεία αφού ανά περίπτωση μπορεί να το κάνουν είτε άμεσα είτε να εμφανιστούν μετά από κάποιες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί, που είναι συνήθως Αμερικάνοι, κινούν τα νήματα. Συνήθως κάποιος από αυτούς πηγαίνει στο λιμάνι που έγινε η απαγωγή προκειμένου να κινηθεί άμεσα όταν κλειστεί η συμφωνία και για να είναι σε επαφή προσωπική με τις κατά τόπους αρχές.

Το ρεσάλτο έγινε ενώ το πλοίο είχε ρίξει άγκυρα έξω από το λιμάνι και περίμενε τη σειρά του για να πιάσει ντόκο. Όπως επισημαίνουν οι γνώστες το γεγονός ότι δεν ταξίδευε το πλοίο διευκόλυνε του πειρατές να «χτυπήσουν» αφού έχουν πολλούς τρόπους προσέγγισης. «Το θέμα είναι να μην σου ανέβουν στο πλοίο. Αν το πετύχουν τότε δύσκολα τους αντιμετωπίζεις» λένε στο «Θ» οι ειδικοί. Και φάνηκε αφού τραυματίστηκε ένας από τους ένοπλους φρουρούς που ήταν στο πλοίο.

Επίσης υπάρχουν δικηγορικές εταιρείες εξειδικευμένες σε τέτοιες υποθέσεις που εκπροσωπούν τους πειρατές ώστε να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις. Όλα αυτά κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Ναυτιλίας (IMB), τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, στη Γουινέα πιάστηκαν όμηροι το 86% των ναυτικών που έπεσαν παγκοσμίως θύματα απαγωγής.

Το 2018 και ειδικότερα το τέταρτο τρίμηνο, στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας σημειώθηκαν 41 απαγωγές ναυτικών. Συνολικά στον Κόλπο της Γουινέας καταγράφηκαν 79 πειρατικές επιθέσεις την περσινή χρονιά. Το 2019 και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στην ίδια θαλάσσια περιοχή έχουν απαχθεί 57 ναυτικοί, ενώ 42 κρατούνται ακόμη όμηροι.

Στα νερά στον Κόλπο της Γουινέας, και ιδιαίτερα στην περιοχή που εκβάλει ο Νίγηρας, οι συνθήκες με το πέρασμα του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες με αποτέλεσμα το εμπόριο στη δυτική Αφρική να πλήττεται και παράλληλα η λειτουργία των λιμανιών.

Θρίλερ με την απαγωγή του 20χρονου από πειρατές στο Τόγκο! Τι εκτιμά πρώην μισθοφόρος; (Video)

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του 20χρονου Έλληνα δοκίμου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος απήχθη από πειρατές, μαζί με ακόμη τρία μέλη του πληρώματος πλοίου που δέχθηκε επίθεση στο Τόγκο.

Θρίλερ δίχως τέλος με την απαγωγή στο Τόγκο! Συγκλονίζει ο πατέρας του 20χρονου: «Έχει πρόβλημα υγείας!» (Video)

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας και έκτοτε οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Οι συγγενείς του 20χρονου αγωνιούν καθώς, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, πρέπει να λαμβάνει καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, την οποία – φυσικά – δεν έχει μαζί του.

Ο Γιάννης Ροβύθης, πρώην μισθοφόρος και Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε πως οι πειρατές, συνήθως, έχουν τρεις μεθόδους δράσης.

Η μία είναι η ένοπλη ληστεία, που μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα πλιάτσικο. Η δεύτερη, η «απαγωγή» του πλοίου και του πληρώματος αυτού και η τρίτη, αυτή που εφαρμόστηκε στην εν λόγω περίπτωση, η απαγωγή μελών του πληρώματος για λύτρα.

Ο κ. Ροβύθης σημείωσε πως οι απαγωγείς βλέπουν τους ομήρους σαν «κεφάλαιο» και «εφόσον συμμορφώνονται στους κανόνες που τους επιβάλουν, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «οι πειρατές θα επικοινωνήσουν με εκπροσώπους της εταιρείας, για να ζητήσουν λύτρα. Συνήθως υπάρχει κάποια καθυστέρηση για να μεταφέρουν τους ομήρους σε κάποιο σημείο που θεωρούν ασφαλές και να δημιουργήσουν περαιτέρω αγωνία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share