Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Έφυγε» ο Πρωτ. π. Γρηγόριος Τριανταφύλλου!

Θλίψη!

22 Ιανουαρίου 2020 09:34
«Έφυγε» ο Πρωτ. π. Γρηγόριος Τριανταφύλλου!

«Έφυγε» ο Πρωτ. π. Γρηγόριος Τριανταφύλλου, τον οποίο πρόσφατα είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών. Σοκαρισμένοι είναι γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Τρικάλων καθώς χθες το βράδυ πέθανε η συνάδελφός τους, Μαρία Κελεπούρη.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την κατ' άνθρωπον θλίψη, αναγγέλλει την εκδημία και εν Κυρίω κοίμηση του πολιού και σεβασμίου, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γρηγορίου Τριανταφύλλου, Συνταξιούχου Κληρικού της Λοκρίδος, της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο μακαριστός π. Γρηγόριος εκοιμήθη το πρωί της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών, μετά από ολιγόμηνη ασθένεια λόγω γήρατος.

Υπήρξε ένας λευίτης Ιερεύς, όπου τον διέκριναν πολλά χαρίσματα. Ήταν ιδιαίτερα φιλακόλουθως, ευλαβής και με βαθιά πίστη. Σε όλη του την Ιερατική ζωή, διηκόνισε με ευλάβεια και πολύ αγάπη τον Θεό και τον άνθρωπο.

Γεννημένος το 1930 στο χωριό Άγναντι Λοκρίδος, γόνος ευσεβούς οικογενείας. Ενυμφεύθη την Πρεσβυτέρα Σπυρούλα Χρήστου, με την οποία δημιούργησε μια ευλογημένη οικογένεια, αποτελούμενη από 2 τέκνα, 4 εγγόνια και 9 δισέγγονα.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό το έτος 1977.

Διηκόνησε ως Εφημέριος στις Ενορίες: Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Λοκρίδος, Αγία Παρασκευή Λοκρίδος, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λοκρίδος , Αγίου Γεωργίου Αρκίτσης και Αγίου Γεωργίου Λιβανατών, από όπου και συνατξιοδοτήθηκε το έτος 2001.

Παρά το περασμένο της ηλικίας του, ορμώμενος από Θείο Ζήλο και Αγάπη για την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, από την ημέρα της συνταξιοδοτήσεως του, διακονούσε ανελλιπώς, ως Εφημέριος την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, άμα τη εκλογή και Ενθρόνιση του Σεβαμσιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, διακαής του πόθος και ενώ νοσηλευόταν στο Γεινικό Νοσοκομείο Λαμίας, ήταν να λάβει την Αρχιερατική ευχή του Ποιμενάρχου μας και να του ευχηθεί δια ζώσης.

Ο Σεβασμιώτατος, πληροφορηθείς την επιθυμία του, έσπευσε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ε.ε., στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και επισκέφθηκε τον ασθενή π. Γρηγόριο, ενώ έσκυψε ευλαβικά και του φίλησε το χέρι, ευχόμενος την από Θεού δύναμη και καρτερία στην δοκιμασία του.

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου χάρισε πολύ συγκίνηση και χαρά στον π. Γρηγόριο, καθώς όση ώρα ο Σεβασμιώτατος έμεινε πλάι στον Γέροντα Ιερέα, ασταμάτητα δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης έτρεχαν από τα μάτια του.

Το σκήνωμα του αειμνήστου π. Γρηγορίου θα καταφθάσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λιβανατών στις 8:00 το πρωί, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ενώπιόν του και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στις 15:30 το μεσημέρι θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, τη συμμετοχή των Ιερέων της Λοκρίδος.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Πέθανε η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ!

Θρήνος στον χώρο του πολιτισμού καθώς πέθανε η σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Τον θάνατο της ανακοίνωσε μέσω Facebook ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης. Ενώ, σοκ επικρατεί και στο χώρο του αθλητισμού με τον θάνατο πασίγνωστου αθλητή!

Αντίο αγαπημένη μου θεία Κατερίνα. Στον ουρανό του τίποτα με τα ελάχιστα.

Posted by Alexis Stamatis C on Tuesday, January 21, 2020

Ποια ήταν η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1939. Γονείς της οι Γιάννης Αγγελάκης και Ελένη Σταμάτη. Είναι πνευματική κόρη του Νίκου Καζαντζάκη, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα της. Μόλις στα 17 της χρόνια δημοσιεύει στο περιοδικό Καινούργια εποχή το ποιήμα της «Μοναξιά» μετά από παρότρυνση του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος έστειλε γράμμα στον Γιάννη Γουδέλη, τον διευθυντή της Καινούργιας εποχής γράφοντας: «Παρακαλώ, δημοσιεύστε αυτό το ποίημα, το έχει γράψει μία κοπέλα που δεν έχει βγάλει ακόμα το γυμνάσιο.

Είναι το ωραιότερο ποίημα που διάβασα ποτέ!». Από τότε άνοιξε ο δρόμος για την ενασχόληση της με την ποίηση και τη μετάφραση. Όπως αναφέρει και η ίδια ήταν μεγάλη η είσοδος της στην ποίηση. Άρθρα για την ποίηση και την μετάφραση της ποίησης έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.

Το έργο της έχει μεταφραστεί σε περισσότερες των δέκα γλωσσών και ποιήματα της εμπεριέχονται σε λογοτεχνικές ανθολογίες. Αρχή και τέλος για εκείνη η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Σπούδασε ξένες γλώσσες στην Αθήνα, τη Γαλλία και την Ελβετία. Είναι διπλωματούχος μεταφράστρια-διερμηνέας. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Μαγιακόβσκι, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ κ.ά. Η ποίησή της διακρίνεται από μια έντονη καταφυγή σε φανταστικές χώρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share