Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σουηδία: Δυο εκρήξεις σε γειτονιές της Στοκχόλμης!

Συναγερμός!

21 Ιανουαρίου 2020 17:35
Σουηδία: Δυο εκρήξεις σε γειτονιές της Στοκχόλμης!

Δυο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Σουηδία, στις περιοχές Κίστα και Χάσμπι στη Στοκχόλμη το βράδυ της Δευτέρας, με συνέπεια την άμεση εκκένωση των δυο περιοχών.

Συνολικά, 50 άτομα απομακρύνθηκαν από τα κτίρια που βρίσκονται στο επίκεντρο των εκρήξεων, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλη έκρηξη είχε σημειωθεί και στην Ισπανία προ ημερών!

Οι δυο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 14 λεπτών και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα περιστατικά συνέβησαν σε διαμερίσματαπολυκατοικιών, ενώ οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές, που ακούστηκαν σε αρκετές γειτονιές της Στοκχόλμης.

Δέκα άτομα δέχτηκαν, προληπτικά, τις πρώτες βοήθειες, ενώ ένα εξ αυτών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από ασθενοφόρο που έσπευσε στο χώρο της μιας εκ των δυο εκρήξεων.

Πληροφορίες θέλουν τις εκρήξεις αυτές να συνδέονται με άλλες που σημειώθηκαν σε άλλη περιοχή της Στοκχόλμης πριν από μερικές ημέρες.

Βίντεο που «κόβει» την ανάσα: Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή!

Ένα βίντεο «κόβει» την ανάσα από τη μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με μία μηχανή στο νότιο Γιορκσάιρ δημοσίευσε η Αστυνομία! Επίσης, σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι

Στο βίντεο φαίνεται ο 31χρονος μοτοσυκλετιστής να εκτοξεύεται στον αέρα μετά τη μετωπική σύγκρουση με το αυτοκίνητο που έχει μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, περνώντας μια στροφή. Οι εικόνες καταγράφηκαν τόσο από την κάμερα που υπήρχε μέσα στο όχημα, όσο και από την κάμερα οχήματος που ακολουθούσε.

Ο 31χρονος έσπασε τη μέση του, το στέρνο και τον καρπό του, ενώ η μηχανή του καταστράφηκε ολοσχερώς και ο 41χρονος οδηγός του αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκισης και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για τρία χρόνια.

«Σε έναν ιδανικό κόσμο όλοι θα οδηγούσαν με 100 χλμ/ώρα, αλλά αυτή δεν είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο οδηγός του οχήματος δεν είχε άλλες παραβάσεις στο παρελθόν, όμως εδώ δεν έκρινε σωστά. Ευτυχώς ο μοτοσυκλετιστής φορούσε στολή με ενσωματωμένους αερόσακους που ενεργοποιήθηκαν τη στιγμή που έπεφτε. Χωρίς αυτά μια σύγκρουση με τέτοια ταχύτητα θα τον είχε σκοτώσει. Πολύ συχνά βλέπουμε μοτοσυκλετιστές να φορούν σορτς και αθλητικά και θεωρούμε ότι είναι "οκ" αφού φορούν κράνος. Αλλά δεν είναι. Μπορεί να πιστεύεις ότι οδηγείς σωστά, όμως δεν συμβαίνει με όλους αυτό» είπε ο αστυνόμος Phil Carson.

Ο δικαστής David Dixon είπε: «Όποιος έχει ένα σπορ αμάξι πρέπει να ξέρει τις δυνατότητες τόσο του οχήματος, όσο και του ίδιου ως οδηγού. Δεν πρόσεξες την στροφή και αυτό οδήγησε στο ατύχημα. Πρέπει να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα: Όταν οδηγούμε πρέπει να οδηγούμε με ασφάλεια».

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει σκληρές εικόνες:

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς: Τον εγκατέλειψε και έφυγε πεζός!

Ένα νέο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γερακαριού-Δίβουνου Κιλκίς, όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό ιδιωτικής χρήσης. Ενώ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ολυμπιονίκης και θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης.

Ο οδηγός του φορτηγού, ηλικίας 56 χρόνων, τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, εγκατέλειψε πεζός τον χώρο του δυστυχήματος. Ωστόσο, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη.

Το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share