Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Εξελίξεις στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1! Θα ακουστούν οι ηχογραφημένοι διάλογοι!

Η ώρα φτάνει!

21 Ιανουαρίου 2020 13:23
Εξελίξεις στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1! Θα ακουστούν οι ηχογραφημένοι διάλογοι!

Οι εξελίξεις στην υπόθεση για το ναρκόπλοιο Noor 1 είναι ραγδαίες, αφού μπορεί οι μάρτυρες... να εξαφανίζονται και το πλοίο να έχει ημιβυθιστεί, αλλά τελικά η δίκη θα τελεστεί με το να ακουστούν οι ηχογραφημένοι που νόμιμα είχαν υποκλαπεί από την ΕΥΠ το 2012 ια τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου.

Οι διάλογοι εκείνοι δεν είχαν ακουστεί στην πρώτη δίκη και αρκετοί εκ των κατηγορουμένων εμπλέκονται σε αυτούς. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Νίκος Συντυχάκης, εναντίον των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών».

Noor 1 Ναρκωτικά

Ο συνήγορος του Αιμίλιου Κοτσώνη, Γιάννης Ηρειώτης, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι εν λόγω διάλογοι να μην ακουστούν. Για περισσότερο από μία ώρα επιχειρηματολογούσε γιατί δεν πρέπει να ακουστούν τα ηχητικά ντοκουμέντα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος έκανε τις επίμαχες απομαγνητοφωνήσεις κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Τελικά, το δικαστήριο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του κ. Ηρειώτη, ο οποίος στο τέλος της διαδικασίας συναίνεσε, ενώ σημείωσε πως υπήρξε λάθος από την πλευρά της εισαγγελέως ως προς τη διεύθυνση αποστολής των συγκεκριμένων ηχογραφήσεων. Όπως είπε, έπρεπε να σταλούν σε διαφορετική υπηρεσία προς απομαγνητοφώνηση, ωστόσο κατά τη χθεσινή μέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δικαστηρίου με τη διευθύντρια Εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ., η οποία με τη σειρά της αναίρεσε τα επιχειρήματα του συνηγόρου του πρώην στελέχους του Ολυμπιακού Αιμίλιου Κοτσώνη.

Στις εν λόγω συνομιλίες γίνονται αναφορές σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια αλλά και σε περίεργες δουλειές με πετρέλαια και τσιγάρα. Μάλιστα, οι διάλογοι έχουν χαρακτηριστεί «άκρως ενδιαφέροντες» από την εισαγγελέα της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, Βασιλική Βλάχου. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.

Έφοδος της δίωξης ναρκωτικών σε σπίτι γνωστού εργολάβου – Βρέθηκαν υπολείμματα ναρκωτικών!

Ένα αστυνομικό θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας όταν στο πολυτελές σπίτι ενός πασίγνωστου προσώπου των κατασκευών εισέβαλε η Δίωξη ναρκωτικών. Η έφοδος της πολυπληθούς ομάδας της υπηρεσίας έγινε παρουσία εισαγγελέα και ήταν αστραπιαία προκειμένου να εξακριβωθούν καταγγελίες για ύπαρξη ναρκωτικών στο πολυτελές σπίτι.

Βρέθηκαν υπολείμματα ναρκωτικών στο σπίτι του!

Η έφοδος έγινε σε σπίτι του προέδρου γνωστής κατασκευαστικής εταιρίας που εδρεύει στην Παιανία παρουσία εισαγγελέα μετά από καταγγελίες που οδήγησαν στην εντολή κατ΄οίκον έρευνας. Ο χώρος που ερευνήθηκε φέρεται να ήταν σε οίκημα ακριβώς δίπλα στο κεντρικό σπίτι και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο άνδρας υποστήριξε ότι στο συγκεκριμένο χώρο ζει κάποιος που τον έχει νοικιάσει. Εικάζεται δε πως διαμένει μαζί με άτομο του κοντινού περιβάλλοντός του κατασκευαστή. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.

undefined

Η διαδικασία ήταν πάντως σοκαριστική για τον πρώην ισχυρό άνδρα των κατασκευών ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια αστραπιαία αστυνομική επιχείρηση. Το πρόσωπο αυτό βρίσκεται πάντως ήδη σε αντίστροφη πορεία από την ιλιγγιώδη άνοδό του τις περασμένες δεκαετίες, καθώς πριν από δυο χρόνια είχε καταψηφιστεί από τους μετόχους του ομίλου στον οποίο ήταν μεγαλομέτοχος και είχε πάρει αναγκαστική «μεταγραφή» σε μικρότερο εργολαβικό μαγαζί, αφού το όνομά του είχε εμπλακεί σε σκοτεινές υποθέσεις στα Βαλκάνια ενώ είχε χαρακτηριστεί ο «Εσκομπάρ του καρτέλ των εργολάβων» στην Ελλάδα.

Βυθίστηκε το ναρκόπλοιο Noor1!

Κατά τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας ημιβυθίστηκε στον όρμο της Βλύχας το κατασχεμένο ναρκοπλοίο Noor 1, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες στην συγκεκριμένη υπόθεση!

Για περισσότερο από ένα μήνα είχε πάρει επικίνδυνη κλίση. Σε οριακή κατάσταση η στάθμη των καταλοίπων στο ημιδιαλυμένο Δεξαμενόπλοιο SLOPS γεμάτο με 800 τόνους λάσπη και 500 κυβ. μέτρα πετρελαιοειδή κατάλοιπα πλοίων.

ημιβυθίστηκε στον όρμο της Βλύχας το Noor 1

Με την συναίνεση του ΟΛΕ νέο πλωτό γεωτρύπανο παροπλίζεται οσονούπω στον Κόλπο ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε επτά και τον συνολικό αριθμό παροπλισμένων στα 2 καραβοστάσια σε 24!

Τζίβας - Χριστοφορίδης - Τριανταφυλλόπουλος: Στον εισαγγελέα για την υπόθεση του Noor 1!

Μετά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη, καλείται η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, ο λιμενικός και ο δημοσιογράφος

Ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Οι τρεις καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

Ο καταδικασμένος για εμπλοκή στην υπόθεση του Noor 1 έχει καταγγείλει πιέσεις τόσο από την κυρία Τζίβα και τον λιμενικό που εκτελούσε χρέη προανακριτικού υπαλλήλου, όσο και από τον δημοσιογράφο, προκειμένου να εμπλέξει με κατάθεσή του τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Της μηνυτήριας αναφοράς του Γιαννουσάκη ακολούθησε αυτή του κ. Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία για το σκέλος που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενώ για τα μη πολιτικά επίσης στον κ. Μπρακουμάτσο.

Σε αυτή ο γνωστός εφοπλιστής έκανε λόγο για "σκευωρία" σε βάρος του, η οποία "μεθοδεύτηκε συστηματικά, για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης".

Οι Τζίβας, Χριστοφορίδης και Τριανταφυλλόπουλος καλούνται τώρα από τον εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί μετά τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στις δυο αναφορές. Όπως, γιατί η κυρία Τζίβα πήγε "μαύρα" μεσάνυχτα στις φυλακές του Αυλώνα -που είναι μάλιστα και εκτός της δικαιοδοσίας της, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον Γιαννουσάκη, όταν ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει να πει τίποτα, ενώ ούτε την είχε καλέσει; Γιατί η εισαγγελέας έμεινε 3,5 ώρες μέσα στη φυλακή; Τι ακριβώς ερευνούσε γύρω από το Noor 1, όταν η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας και, ως γνωστόν, σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει συναφή έρευνα άλλος δικαστικός λειτουργός; Γιατί επέμενε τόσο ο λιμενικός, προσπαθώντας να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Πώς "κόλλησε" ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στον εκβιασμό που καταγγέλλει ο Γιαννουσάκης ότι δέχθηκε, για να στοχοποιήσει τον γνωστό εφοπλιστή;

Μέχρι τέλος του μήνα, οι ύποπτοι θα πρέπει να δώσουν σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις σε όλα αυτά, διαφορετικά κινδυνεύουν να διωχθούν για βαριά αδικήματα, όπως η κατάχρηση εξουσίας και η ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share